EUR: 330,32 Ft
CHF: 300,43 Ft
2019. október 18., péntek
Lukács

Sport

Bolt nagyképű, de van mire

Usain Bolt Rióban a hetedik olimpiai aranyát szerezte, ő lett a játékok történetében az első sprinter, aki háromszor nyert 100-on.

Legnagyobb ellenfele, Justin Gatlin féltávnál még reménykedhetett, aztán hetven méternél elsuhant mellette egy árnyék, és a jamaicai 9,81 másodperccel nyert. Az amerikait persze már az elődöntő óta gyötörhette az a kellemetlen érzés, hogy riválisa gyorsabb nála. Pedig Bolt idén kisebb sérüléssel bajlódott, elég kevés versenyen indult. Rio előtt arról beszélt, hogy számára nem is a száz méter az igazán stresszes, hanem a kétszáz, mert ott mindig 19 másodpercen belüli világcsúcsra törekszik. Bolt 2008 óta nem veszített százas döntőt olimpián és világbajnokságon, leszámítva 2011-es vb-kiugrását. Már hét olimpiai aranynál jár, bár lehet, hogy megfosztják az egyiktől, miután egykori csapattársáról, Nesta Carterről nemrég kiderült, hogy doppingolt a pekingi olimpián. Mellesleg a 29 éves jamaicai szokásához híven ezúttal is szerényen megjegyezte, hogy gyorsabb is lehetett volna, ha a szervezők nem csak másfél órás pihenőt biztosítanak az általában szokásos 2 és fél óra helyett.


– Valaki azt mondta, hogy halhatatlan lehetek, nos, ha szerzek még két aranyat, akkor elmondhatom, hogy viszontlátásra, halhatatlanként – nyilatkozta Bolt, aki a brit GQ magazinnak adott interjújában elárulta, hogy 14 éves korában egy magyarországi versenyt követő koncerten döbbent rá, hogy Bob Marleynél nincs és nem is lesz nagyobb jamaicai sztár. Ezzel együtt Bolt valóban nagyképű, de ismerjük el: van, mire.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15. A győztes jamaicai Usain Bolt ünnepel a Rio de Janeiró-i nyári olimpia férfi 100 méteres síkfutásának döntője után az Olimpiai Stadionban 2016. augusztus 14-én. Bolt sorozatban harmadszor nyert olimpiai aranyérmet 100 méteren. (MTI/AP/David J. Phillip)

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 15.
A győztes jamaicai Usain Bolt ünnepel a Rio de Janeiró-i nyári olimpia férfi 100 méteres síkfutásának döntője után az Olimpiai Stadionban 2016. augusztus 14-én. Bolt sorozatban harmadszor nyert olimpiai aranyérmet 100 méteren. (MTI/AP/David J. Phillip)

 

Micsoda világcsúcs!


Bolt is csak a száját tátotta, amikor megtudta, micsoda óriási világcsúccsal – 43,03 – nyert 400-on Wayde van Niekerk, aki az amerikai Michael Johnson 17 éves 43.18-as rekordját döntötte meg. Mellesleg a dél-afrikai futó az idén Usain Bolttal és edzőjével együtt készült.

Kapcsolódó Cikkek