EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb XVI.kerület

Borfaluvá változik Erzsébetliget

Szeptember 2-án és 3-án borfaluvá változik a Corvin Művelődési Ház és környéke, hiszen első alkalommal rendezik meg azt a borfesztivált, amelyen nemcsak a felnőttek, de a gyerekek is megtalálhatják a nekik tetsző programot.

16ker_bor2

A fesztiválon látványos műsorokat is láthatnak az érdeklődők

Júniusban boresttel vezették fel a mostani kétnapos borfesztivált. Mint azt a Lokál Extrának Bodóczi Ildikó főszervező elmondta, családbarát borfesztivált szerveznek, amelyen a minőségi borfogyasztás mellett számos program és koncert is várja az érdeklődőket.
– Az ország legjobb borvidékei mellett meghívtunk kis, kézműves borászatokat is. Olyanokat, melyek kevesebb nyilvánosságot kapnak, pedig nagyon jó bort készítenek – mondta Bodóczi Ildikó, akinek szintén van egy kis családi  borászata Sárospatakon. – Szeretnénk egy olyan, ismétlődő fesztivál alapjait letenni, ahol a családok igazán jól érezhetik magukat és ahol egy-két pohár bor mellett a gyerekek játszhatnak, a felnőttek zenét hallgathatnak, koncerteken vehetnek részt. Bodóczi Ildikó elmondta, amikor megfogalmazódott a fesztivál ötlete, egyértelmű volt, hogy Erzsébetligeten


16ker_bor3

A jó borhoz a jó sajt is “jár”

szervezik meg.
– Én is itt lakom a kerületben. Három gyerekem van, viszem őket oviba, suliba, szakkörre, edzésre. Nagyon sok emberrel találkozom nap mint nap, és azt tapasztalom, hogy az itt lakók igazi lokálpatrióták, akik egy-egy eseményre szívesen mennek el helyben. Felvettem a kapcsolatot a művelődési házzal, és kiderült, ők is egy hasonló program szervezésén gondolkoztak, így összefogtunk.

A főszervező hozzátette, a lokálpatriotizmust erősítve elsősorban kerületi szolgáltatókkal működnek együtt, sőt kerületi zenekart is meghívtak fellépni.
– Ami a fellépőket illeti, igyekeztünk itt is úgy összeállítani a programot, hogy mindenki megtalálja a kedvére való fellépőt. Az igazsághoz tartozik, hogy mivel ez az első ilyen fesztivál, még nem tudjuk pontosan, mire van igény, így a dzsessz és a feltörekvő zenekarok mellett olyan sokak által kedvelt énekest is elhívtunk, mint például Tóth Vera.


Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.