EUR: 310,27 Ft
CHF: 258,75 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb XVI.kerület

Borfaluvá változik Erzsébetliget

Szeptember 2-án és 3-án borfaluvá változik a Corvin Művelődési Ház és környéke, hiszen első alkalommal rendezik meg azt a borfesztivált, amelyen nemcsak a felnőttek, de a gyerekek is megtalálhatják a nekik tetsző programot.

16ker_bor2

A fesztiválon látványos műsorokat is láthatnak az érdeklődők

Júniusban boresttel vezették fel a mostani kétnapos borfesztivált. Mint azt a Lokál Extrának Bodóczi Ildikó főszervező elmondta, családbarát borfesztivált szerveznek, amelyen a minőségi borfogyasztás mellett számos program és koncert is várja az érdeklődőket.
– Az ország legjobb borvidékei mellett meghívtunk kis, kézműves borászatokat is. Olyanokat, melyek kevesebb nyilvánosságot kapnak, pedig nagyon jó bort készítenek – mondta Bodóczi Ildikó, akinek szintén van egy kis családi  borászata Sárospatakon. – Szeretnénk egy olyan, ismétlődő fesztivál alapjait letenni, ahol a családok igazán jól érezhetik magukat és ahol egy-két pohár bor mellett a gyerekek játszhatnak, a felnőttek zenét hallgathatnak, koncerteken vehetnek részt. Bodóczi Ildikó elmondta, amikor megfogalmazódott a fesztivál ötlete, egyértelmű volt, hogy Erzsébetligeten


16ker_bor3

A jó borhoz a jó sajt is “jár”

szervezik meg.
– Én is itt lakom a kerületben. Három gyerekem van, viszem őket oviba, suliba, szakkörre, edzésre. Nagyon sok emberrel találkozom nap mint nap, és azt tapasztalom, hogy az itt lakók igazi lokálpatrióták, akik egy-egy eseményre szívesen mennek el helyben. Felvettem a kapcsolatot a művelődési házzal, és kiderült, ők is egy hasonló program szervezésén gondolkoztak, így összefogtunk.

A főszervező hozzátette, a lokálpatriotizmust erősítve elsősorban kerületi szolgáltatókkal működnek együtt, sőt kerületi zenekart is meghívtak fellépni.
– Ami a fellépőket illeti, igyekeztünk itt is úgy összeállítani a programot, hogy mindenki megtalálja a kedvére való fellépőt. Az igazsághoz tartozik, hogy mivel ez az első ilyen fesztivál, még nem tudjuk pontosan, mire van igény, így a dzsessz és a feltörekvő zenekarok mellett olyan sokak által kedvelt énekest is elhívtunk, mint például Tóth Vera.


Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.