EUR: 332,13 Ft
CHF: 301,37 Ft
2019. október 14., hétfő
Helén

Egyéb XXI.kerület

Buszt kapott a kutyaiskola

Társadalmi összefogásból új mikrobuszt kapott az MVGYOSZ csepeli Vakvezetőkutya-kiképző Iskolája. Egy számítástechnikai eszközöket árusító cég és a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége (MVGYOSZ) tavaly télen „Mikulás tréning” néven folytatott kampányának segítségével több mint egymillió forint gyűlt össze.

A kampány célja a vakvezetőkutya-kiképző iskolában használt öreg mikrobusz cseréjéhez szükséges pénz előteremtése volt. A régi, húszéves jármű paramétereivel megegyező új autó ára viszont körülbelül 11 millió forint.
A hiányzó összeget egy az előző kampányra épülő újabb akció segítségével már a nyár elejére sikerült összegyűjteni több mint 5000 magánszemély és cég segítségével – adta hírül az MTI OS.

A Látás hónapja, Rákóczi Ferenc, Magyar Látszerész Szövetség, vakvezető kutya, kutyaiskola (Fotó: Keresztesi Balázs)

A csepeli iskolában arra képzik ki a kutyákat, hogy segítségére legyenek a nem látóknak
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.