2020. augusztus 13., csütörtök
Ipoly

Extra

Cseh Laci: Az olimpia után szeretnék apa lenni!

Cseh Laci úszó mindent megtesz azért, hogy életében először aranyérmet szerezzen olimpián. A sportoló a Lokálnak elmesélte, hogy végre helyén van az önbizalma, ami a feleségének is köszönhető. Nem titkolja, Rio után szeretne apa lenni.

cseh laci eskuvo2 facebook

A szerelmesek tavaly házasodtak össze, nyolc közös év után

Megszámolni is nehéz a harmincéves Cseh Laci érmeit. Olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok, százszoros magyar bajnok úszó. Az olimpiai aranyérem azonban nagyon hiányzik a gyűjteményéből. Nem szerénykedik, amikor erről kérdezzük, mindenképpen érmet szeretne Rióban, a negyedik olimpiáján.


– Nagyon remélem, hogy sikerül kihoznom magamból, ami bennem van. Igazából nekem nagyon fontos, hogy jól szerepeljek, hiszen a célokat én tűzöm ki magamnak, ezért kelek fel minden egyes nap. Sokkal jobban érzem magam, mint pár évvel ezelőtt. Utólag visszagondolva borúsabbnak láttam a napjaimat, mint most. Ennek az az oka, hogy nem tudtam kihozni magamból a maximumot és éreztem, hogy másra van szükségem – fejtegette Cseh Laci. Az úszó éppen ezért döntött úgy, hogy szakít korábbi edzőjével és egy másik edzővel, Plagányi Zsolttal kezdik meg a felkészülést.

– Tudni kell továbblépni. Ez az én életem és én küzdök meg a medencében – tette hozzá az úszó, aki a felkészülés hajrájában napi kétszer aludt, hiszen csak így tudott igazán ráhangolódni a riói versenyekre. A döntők ugyanis magyar idő szerint hajnali három órakor kezdődnek, így nem volt egyszerű az átállás. Rióval azonban nem ez az egyetlen probléma, több sportoló is visszamondta a szereplést, mert félt a Zika-vírustól. Mint ismert, ez a vírus tehető felelőssé az újszülöttek kóros kisfejűségéért. Felnőtteknél néhány esetben idegrendszeri megbetegedést okozhat. Cseh Laci azonban nem fél.


Kazany, 2015. augusztus 4. Cseh László a 200 méteres pillangóúszás előfutamában a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 4-én. A magyar úszó a legjobb idővel jutott az elődöntőbe. MTI Fotó: Kovács Anikó

Kazany, 2015. augusztus 4.
Cseh László a 200 méteres pillangóúszás előfutamában a kazanyi vizes világbajnokságon 2015. augusztus 4-én. A magyar úszó a legjobb idővel jutott az elődöntőbe.
MTI Fotó: Kovács Anikó

– Azt gondolom, hogy érdemes jobban odafigyelni a szúnyogokra, és aki fél, az tényleg jobban teszi, ha el se indul. Aki meg már ott van, annak nem szabad ezzel foglalkoznia. Én megpróbálok kicsit hosszabb ruhákat viselni, és úgy tudom, lesz szúnyogriasztó karkötő is, amit lehet használni – tette hozzá Laci, akiért itthon izgul a felesége, Dia. A pár nyolc együtt töltött év után tavaly augusztusban házasodott össze. A szerelemesek egyébként először egy úszóversenyen találkoztak, Dia vitte az érmeket a dobogóhoz, Laci pedig vette a bátorságot és elhívta egy buliba.

– Egy éve vagyunk házasok és azt gondolom, hogy sokkal közelebb kerültünk egymáshoz. Hiába voltunk évek óta együtt, attól vált komolyabbá, hogy összeházasodtunk. Ez sokkal többről szól, mint egy papír. Reméljük, hogy az évfordulónkat meg tudjuk ünnepelni, akár egy jó eredménnyel. Persze a családalapítást is tervezzük, azt hiszem, lassan itt van az ideje. Nem tudom, hogy milyen szülő leszek, valószínűleg menet közben derül ki, de azt gondolom, szigorúbb leszek a feleségemnél – mosolygott az úszóbajnok, aki úgy érzi, sokat köszönhet Diának.

– Azt mondta, hogy ne inogjak meg egy percre sem, amikor odaállok a rajtköre. Higgyek magamban! Mindenben próbál segíteni és ha bármilyen probléma van, próbálja megoldani. Ezért mondhatom, hogy az egész felkészülés közösen zajlott. Ő igazi támasz számomra!

Cseh László, Cseh Laci. Rióba utazó legnagyobb létszámú magyar olimpikon csapat indulása előtt Budapesten, a SYMA csarnoknál. 2016.07.30 Fotó: Csudai Sándor

Cseh László, Cseh Laci. Rióba utazó legnagyobb létszámú magyar olimpikon csapat indulása előtt Budapesten, a SYMA csarnoknál. 2016.07.30 Fotó: Csudai Sándor

Kapcsolódó Cikkek