2020. augusztus 15., szombat
Mária

Sport

Csernoviczki negyeddöntős a cselgáncstornán

A 48 kilogrammos Csernoviczki Éva megnyerte első mérkőzését a riói olimpia cselgáncstornájának szombati nyitónapján, s ezzel bejutott a nyolc közé.

A nyolcfős magyar dzsúdós csapatból elsőként szólított tatabányai versenyző ellenfele a Kairoka 2-es csarnokban – ahol a brazil nézők futballmeccsekhez hasonló hangulatot teremtettek hangos szurkolásukkal – az ukrán Marina Csernyak volt. A londoni játékokon bronzérmes magyar dzsúdós a 24 között nem lépett tatamira, míg Csernyak az első körben az izraeli Shira Rishonyn jutott túl, miután ellenfelét szabálytalan fogás miatt leléptették.


A világbajnoki harmadik és kétszeres Európa-bajnok Csernoviczki számított a mérkőzés esélyesének, mivel két korábbi összecsapásukon legyőzte az Eb-bronzérmes Csernyakot. Az első percek kisebb verekedéssel és fogáskereséssel teltek, majd Csernoviczki egy bokadobással megszerezte a vezetést, aztán ugyanígy újabb jukóval növelte az előnyét. Az ukrán cselgáncsozó láthatólag nem tudott mit kezdeni magyar ellenfelével, aki a földharcban is rendre kezdeményezőbb volt, egy ilyen végén leszorításért kapott újabb jukót, s biztosan nyerte a meccset. Ezzel 3-0-ra javította különmérlegét riválisával szemben.

“Biztonsági győzelem volt, az első mérkőzés mindig nehéz. A négy közé jutásért most egy fontos találkozó jön, de megvan a taktikánk” – nyilatkozott Csernoviczki Csaba, Éva edzője és édesapja az összecsapás után.

Rio de Janeiro, 2016. augusztus 6. Csernoviczki Éva (fehérben) és az ukrán Marina Csernyak a 2016-os riói nyári olimpia női cselgáncsversenye 48 kilogrammos súlycsoportjának előcsatározásában a Rio de Janeiró-i 2-es Karióka Arénában 2016. augusztus 6-án. Csernoviczki megnyerte első mérkőzését, és ezzel bejutott a nyolc közé. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt


Csernoviczki Éva (fehérben) és az ukrán Marina Csernyak a 48 kilogrammos súlycsoportjának előcsatározásában 
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A nyolc között a 29 éves Csernoviczki ellenfele a világbajnok, 2008-ban olimpiai bronzérmes argentin Paula Pareto lesz, aki ipponnal nyerte első fellépését. Eddigi négy meccsükből mindketten kettőt nyertek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek