EUR: 345,83 Ft
CHF: 320,75 Ft
2020. augusztus 05., szerda
Krisztina

Sport

Csernoviczki vigaszágra került

A 48 kilogrammos Csernoviczki Éva kikapott a negyeddöntőben a riói olimpia cselgáncstornájának szombati nyitónapján, így a vigaszágon folytatja szereplését.

A magyar dzsúdósra a nyolc között lényegesen nehezebb feladat várt, mint első meccsén, amikor három jukóval győzte le az ukrán Marina Csernyakot. Az elődöntőbe jutásért a világbajnok, 2008-ban olimpiai bronzérmes argentin Paula Paretóval találkozott, aki rendkívül magabiztosan, ipponnal nyerte első fellépését az orosz Irina Dolgovával szemben. Eddigi négy meccsükből mindketten kettőt nyertek.


A találkozóból fél perc telt el, amikor egy összeakaszkodás után a magyar dzsúdós a bal combját fájlalta. Pareto a folytatásban azonnal lábra támadott, így megismétlődött az előbbi jelenet. Csernoviczkit 2:31 percél megintették, majd nemsokára ismét. Megpróbált kezdeményezőbb lenni, de minden földharc után nehezen tápászkodott fel. Harminc másodperc volt hátra, amikor az argentin egy vazaarit érő akcióval gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést.

Csernoviczki bicegve hagyta el a tatamit, majd orvosi vizsgálatra vitték.

A 29 éves magyar cselgáncsozó, ha vállalni tudja a folytatást, a vigaszágon elsőként a kazah Otgontsetseg Galbadrakhhal száll szembe. Ha nyer, a bronzéremért küzdhet, vereség esetén pedig a hetedik helyen zár.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek