EUR: 312,65 Ft
CHF: 260,89 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb IV.kerület

Curtis: Újpest a negyedem!

Augusztus 25 és 28. között a Szent István téren rendezik meg az Újpesti Városnapokat. A rengeteg program és sztárfellépő között ott van Curtis, azaz Széki Attila is, aki sosem tagadta, hogy ezer szállal kötődik a kerülethez. A Lokál Extrának elmondta, különleges meglepetéssel készül a szombati koncertre.

4ker_curtis2

Curtis igazi nagyzenekari koncertet ad (Fotó: facebook)

Széki Attila Újpesten nőtt fel, ide járt iskolába, édesanyja a mai napig a kerületben lakik. Sokáig úgy tűnt, futballista lesz, és persze hol máshol játszhatott volna, mint a lila-fehér csapatban. Hogy nem volt tehetségtelen, jelzi, mindössze 17 éves volt, amikor bemutatkozott az Újpest színeiben az élvonalban. Az MTK elleni találkozót további négy fellépés követte a legmagasabb osztályban. Pályafutását egy 2009-es térdsérülés törte derékba, hiszen emiatt majd egy évet ki kellett hagynia. Később hangsúlyozta, az egyetlen pozitívum az volt az egészben, hogy ezalatt hobbijával, a rappeléssel többet foglalkozhatott. Megérte, hiszen bombaként robbant be a rapiparba, első slágere, az Újpest a negyedem című szám óriási siker lett. Egyedi stílusa hamar kiemelte a többi rapper közül, aminek eredményeként a 2010-es évek közepére Magyarország egyik legfoglalkoztatottabb zenei előadója lett. Az újpesti napokon szombaton ő adja a fő koncertet.


4ker_curtis

Az előadó nagy bulit ígér (Fotó: facebook)

– Nagy megtiszteltetés számomra, hogy immár hatodik éve hívnak meg a rendezvényre – mondta a Lokál Extrának Curtis, aki 2011-ben Újpest arca lett. – Sosem tagadtam, mindenem ez a kerület, hiszen tudják, ahogy a dalban is elmondom: nekem tényleg Újpest a negyedem! Az is örömteli, hogy amíg kezdetben DJ-szettel léptem fel, addig most igazi nagyzenekari koncertet adhatok.
Curtis elmondta, bár a legnagyobb slágereket Majkával közösen írta, társa nem lehet ott a koncerten, ez azonban nem jelenti azt, hogy a nézők bármiről lemaradnának.
– Majkának kezdődik a Star Academy, így ő nem jöhet el a fellépésre, de ettől függetlenül ugyanazok a slágerek hangzanak el, mintha ott lenne velünk. A szervezőknek köszönhetően másfél órát tudunk majd játszani, így óriási bulira készülhet, aki kijön a koncertre. Azt gondolom, méltó megkoronázása lesz ez az újpesti napoknak.

Az előadó hozzátette, az újpesti fellépés után kisebb alkotói szabadságra megy.
– A nyár folyamán 74 fellépésem volt. Nem panaszként mondom, de elfáradtam, így a szombati koncert után szabadságra megyek, amely alatt az új dalok megírása mellett jut idő pihenésre is, sőt a helyszínen tudom majd megnézni a Barcelona–Atlético Madrid futballmecset is.


Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.