2019. október 16., szerda
Gál

Egyéb IV.kerület

Curtis: Újpest a negyedem!

Augusztus 25 és 28. között a Szent István téren rendezik meg az Újpesti Városnapokat. A rengeteg program és sztárfellépő között ott van Curtis, azaz Széki Attila is, aki sosem tagadta, hogy ezer szállal kötődik a kerülethez. A Lokál Extrának elmondta, különleges meglepetéssel készül a szombati koncertre.

4ker_curtis2

Curtis igazi nagyzenekari koncertet ad (Fotó: facebook)

Széki Attila Újpesten nőtt fel, ide járt iskolába, édesanyja a mai napig a kerületben lakik. Sokáig úgy tűnt, futballista lesz, és persze hol máshol játszhatott volna, mint a lila-fehér csapatban. Hogy nem volt tehetségtelen, jelzi, mindössze 17 éves volt, amikor bemutatkozott az Újpest színeiben az élvonalban. Az MTK elleni találkozót további négy fellépés követte a legmagasabb osztályban. Pályafutását egy 2009-es térdsérülés törte derékba, hiszen emiatt majd egy évet ki kellett hagynia. Később hangsúlyozta, az egyetlen pozitívum az volt az egészben, hogy ezalatt hobbijával, a rappeléssel többet foglalkozhatott. Megérte, hiszen bombaként robbant be a rapiparba, első slágere, az Újpest a negyedem című szám óriási siker lett. Egyedi stílusa hamar kiemelte a többi rapper közül, aminek eredményeként a 2010-es évek közepére Magyarország egyik legfoglalkoztatottabb zenei előadója lett. Az újpesti napokon szombaton ő adja a fő koncertet.


4ker_curtis

Az előadó nagy bulit ígér (Fotó: facebook)

– Nagy megtiszteltetés számomra, hogy immár hatodik éve hívnak meg a rendezvényre – mondta a Lokál Extrának Curtis, aki 2011-ben Újpest arca lett. – Sosem tagadtam, mindenem ez a kerület, hiszen tudják, ahogy a dalban is elmondom: nekem tényleg Újpest a negyedem! Az is örömteli, hogy amíg kezdetben DJ-szettel léptem fel, addig most igazi nagyzenekari koncertet adhatok.
Curtis elmondta, bár a legnagyobb slágereket Majkával közösen írta, társa nem lehet ott a koncerten, ez azonban nem jelenti azt, hogy a nézők bármiről lemaradnának.
– Majkának kezdődik a Star Academy, így ő nem jöhet el a fellépésre, de ettől függetlenül ugyanazok a slágerek hangzanak el, mintha ott lenne velünk. A szervezőknek köszönhetően másfél órát tudunk majd játszani, így óriási bulira készülhet, aki kijön a koncertre. Azt gondolom, méltó megkoronázása lesz ez az újpesti napoknak.

Az előadó hozzátette, az újpesti fellépés után kisebb alkotói szabadságra megy.
– A nyár folyamán 74 fellépésem volt. Nem panaszként mondom, de elfáradtam, így a szombati koncert után szabadságra megyek, amely alatt az új dalok megírása mellett jut idő pihenésre is, sőt a helyszínen tudom majd megnézni a Barcelona–Atlético Madrid futballmecset is.


Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.

 • Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Nyíregyházán, az evangélikus templomban emlékeztek az aradi vértanúk kivégzésének 170. évfordulóján. Több száz középiskolás diák, állami és egyházi vezetők, civil emberek gyűltek össze, hogy tisztelegjenek a kegyetlen ősz áldozatai előtt.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.