EUR: 323,29 Ft
CHF: 286,22 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb VIII.kerület

Egyre nagyobb biztonságban Józsefvárosban

Megnyílt a Bauer Sándor utcai körzeti megbízotti (kmb) iroda, így a kerületben már két helyen kereshetik fel a lakosok közvetlenül a rendőrséget, ami nagyban növeli a józsefvárosiak biztonságérzetét és segíti a bűnmegelőzést, a felderítést.

körzetimegbizottiiroda

A Bauer Sándor utca 4-ben nyílt meg az új körzeti megbízotti iroda

A múlt év végén nyílt meg az első körzeti megbízotti iroda a VIII. kerületben, a Corvin sétányon. Kocsis Máté polgármester már akkor ígéretet tett, hogy az elsőt újabbak fogják követni, hogy a kerületben élőknek egyre szorosabb legyen a kapcsolatuk a rendőrséggel és hatékony bűnmegelőzési munka folyjék. Az ígéret mostanra megvalósult, július közepén átadták az új kmb-irodát a Bauer Sándor utca 4. szám alatt. Az önkormányzat ötmillió forintból alakította ki a helyiséget, amelyet ingyenesen biztosít a rendőrség számára, és átvállalja az üzemeltetés költségeit is.


– A Corvin negyedben tavaly nyílt irodában egy, a most átadott irodában pedig négy körzeti megbízott látja el szolgálati feladatát. A körzeti megbízottak itt tudják fogadni a környéken élőket: meghallgatva felvetéseiket, közösen találhatnak megoldást a közbiztonsági problémákra – mondta megnyitó beszédében Sára Botond alpolgármester.

körzetimegbizottiiroda2

Az új irodában négy körzeti megbízott dolgozik

– A közbiztonság fenntartása a rendőrség és az önkormányzat közös feladata, amelynek szép példája ez az esemény, amikor önkormányzati támogatással ilyen irodát lehet használatba venni – mondta Meichl Géza dandártábornok. – Az iroda egy újabb eszköz ahhoz, hogy Józsefváros rendőrsége és a lakosság közelebb kerülhessen egymáshoz és a kerület közbiztonsága tovább javuljon.


 

Keretes: Mindenki előtt nyitva áll az iroda

A Bauer Sándor utca 4. szám alatti körzeti megbízotti iroda hetente két alkalommal – szerdán 15 és 17 óra között, valamint szombaton 10 és 12 óra között – várja a lakosokat kérdéseikkel, panaszaikkal. Az irodában Simpf Sándor rendőr törzsőrmester (3. körzet), Nagy Tímea rendőr főtörzsőrmester (4. körzet), Darnyi Szabolcs rendőr törzszászlós (5. körzet) és Asztalos Dávid rendőr főtörzsőrmester (6. körzet) teljesít szolgálatot

körzetimegbizottiiroda3

Nyitvatartási időben fogadják a lakosokat kérdésekkel, panaszokkal, észrevételeikkel

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.