2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb VIII.kerület

Egyre nagyobb biztonságban Józsefvárosban

Megnyílt a Bauer Sándor utcai körzeti megbízotti (kmb) iroda, így a kerületben már két helyen kereshetik fel a lakosok közvetlenül a rendőrséget, ami nagyban növeli a józsefvárosiak biztonságérzetét és segíti a bűnmegelőzést, a felderítést.

körzetimegbizottiiroda

A Bauer Sándor utca 4-ben nyílt meg az új körzeti megbízotti iroda

A múlt év végén nyílt meg az első körzeti megbízotti iroda a VIII. kerületben, a Corvin sétányon. Kocsis Máté polgármester már akkor ígéretet tett, hogy az elsőt újabbak fogják követni, hogy a kerületben élőknek egyre szorosabb legyen a kapcsolatuk a rendőrséggel és hatékony bűnmegelőzési munka folyjék. Az ígéret mostanra megvalósult, július közepén átadták az új kmb-irodát a Bauer Sándor utca 4. szám alatt. Az önkormányzat ötmillió forintból alakította ki a helyiséget, amelyet ingyenesen biztosít a rendőrség számára, és átvállalja az üzemeltetés költségeit is.


– A Corvin negyedben tavaly nyílt irodában egy, a most átadott irodában pedig négy körzeti megbízott látja el szolgálati feladatát. A körzeti megbízottak itt tudják fogadni a környéken élőket: meghallgatva felvetéseiket, közösen találhatnak megoldást a közbiztonsági problémákra – mondta megnyitó beszédében Sára Botond alpolgármester.

körzetimegbizottiiroda2

Az új irodában négy körzeti megbízott dolgozik

– A közbiztonság fenntartása a rendőrség és az önkormányzat közös feladata, amelynek szép példája ez az esemény, amikor önkormányzati támogatással ilyen irodát lehet használatba venni – mondta Meichl Géza dandártábornok. – Az iroda egy újabb eszköz ahhoz, hogy Józsefváros rendőrsége és a lakosság közelebb kerülhessen egymáshoz és a kerület közbiztonsága tovább javuljon.


 

Keretes: Mindenki előtt nyitva áll az iroda

A Bauer Sándor utca 4. szám alatti körzeti megbízotti iroda hetente két alkalommal – szerdán 15 és 17 óra között, valamint szombaton 10 és 12 óra között – várja a lakosokat kérdéseikkel, panaszaikkal. Az irodában Simpf Sándor rendőr törzsőrmester (3. körzet), Nagy Tímea rendőr főtörzsőrmester (4. körzet), Darnyi Szabolcs rendőr törzszászlós (5. körzet) és Asztalos Dávid rendőr főtörzsőrmester (6. körzet) teljesít szolgálatot

körzetimegbizottiiroda3

Nyitvatartási időben fogadják a lakosokat kérdésekkel, panaszokkal, észrevételeikkel

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.