EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb II.kerület

Éjszakai kalandra fel!

Itt van az ősz, így lassan indulnak az éjszakai kalandtúrák a Budakeszi Vadasparkban. A szeptemberi és októberi, sötétedés után tartandó alkalmakon a kíváncsi látogatók megismerkedhetnek az éjjeli életmódot folytató állatok viselkedésével és az éjszakai erdő titokzatos neszeivel.

– A látogatók az idei ősz folyamán is megrendezendő éjszakai kalandtúrák során szakvezetők kíséretében nyerhetnek bepillantást a Budakeszi Vadaspark záróra utáni életébe – tudtuk meg Jaloveczky Viktóriától, a vadaspark sajtóreferensétől. – Ez azért különösen izgalmas, mert a vadasparkban lakó állatok némelyike éjszakai életmódot folytat, így amikor lenyugszik nap, ők akkor kezdik – vagy épp folytatják – a szokásos napi rutinjukat: esznek, isznak, játszanak, rohangálnak, fára másznak, vadásznak, illetve aktív „társadalmi életet élnek”. Az éjszakát a máskor nem hallható zajok, neszezések, kaparások, horkantások, huhogások és szárnysuhogások teszik még izgalmasabbá.


Az éjszakai túrákon bárki részt vehet, aki nem fél a sötétben, szereti az extrémebb kalandokat, és előre regisztrál. A szervezők azt javasolják, hogy aki éjszakai kalandra adja a fejét, a hátizsákjába feltétlenül tegyen valamilyen világító eszközt (elem- és/vagy fejlámpa) és forró teával töltött termoszt. Egy-egy túra körülbelül kétórás, a meghirdetett napokon maximum kétszer 50 fős csoport indul. Jelentkezni a [email protected] címen lehet, az üzenet tárgya: Éjszakai túra. A túrán kizárólag azok vehetnek részt, akik előzőleg e-mailben jelezték szándékukat.

Mikor mehetünk éjszakai túrára?

Szeptemberben 9-én, 16-án, 23-án és 30-án lesz túra, gyülekező este 8 órakor a főbejáratnál. Októberben 7-én, 14-én, 21-én és 28-án szerveznek túrát, ebben a hónapban este 7 órakor lesz a gyülekező a főbejáratnál. Az éjszakai kalandtúrára a felnőttjegy 1350, a gyerekjegy 700 forint.

Budakeszi Vadaspark

A Vadaspark éjszaka még több izgalmat rejt, mint nappal

 

Vadaspark disznó

Vajon mit csinálhat egy vaddisznó éjjel?

Vadaspark kaland

Nappal nagyon sok csoport megfordul itt, de éjszaka csak az jöhet, aki előzetesen regisztrált

Vadaspark marha

Boci, boci tarka

Vadaspark

A látogatókat szakvezető kalauzolja a Vadasparkban

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.