EUR: 312,65 Ft
CHF: 260,89 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb II.kerület

Éjszakai kalandra fel!

Itt van az ősz, így lassan indulnak az éjszakai kalandtúrák a Budakeszi Vadasparkban. A szeptemberi és októberi, sötétedés után tartandó alkalmakon a kíváncsi látogatók megismerkedhetnek az éjjeli életmódot folytató állatok viselkedésével és az éjszakai erdő titokzatos neszeivel.

– A látogatók az idei ősz folyamán is megrendezendő éjszakai kalandtúrák során szakvezetők kíséretében nyerhetnek bepillantást a Budakeszi Vadaspark záróra utáni életébe – tudtuk meg Jaloveczky Viktóriától, a vadaspark sajtóreferensétől. – Ez azért különösen izgalmas, mert a vadasparkban lakó állatok némelyike éjszakai életmódot folytat, így amikor lenyugszik nap, ők akkor kezdik – vagy épp folytatják – a szokásos napi rutinjukat: esznek, isznak, játszanak, rohangálnak, fára másznak, vadásznak, illetve aktív „társadalmi életet élnek”. Az éjszakát a máskor nem hallható zajok, neszezések, kaparások, horkantások, huhogások és szárnysuhogások teszik még izgalmasabbá.


Az éjszakai túrákon bárki részt vehet, aki nem fél a sötétben, szereti az extrémebb kalandokat, és előre regisztrál. A szervezők azt javasolják, hogy aki éjszakai kalandra adja a fejét, a hátizsákjába feltétlenül tegyen valamilyen világító eszközt (elem- és/vagy fejlámpa) és forró teával töltött termoszt. Egy-egy túra körülbelül kétórás, a meghirdetett napokon maximum kétszer 50 fős csoport indul. Jelentkezni a budakeszi.vadaspark@bkvp.hu címen lehet, az üzenet tárgya: Éjszakai túra. A túrán kizárólag azok vehetnek részt, akik előzőleg e-mailben jelezték szándékukat.

Mikor mehetünk éjszakai túrára?

Szeptemberben 9-én, 16-án, 23-án és 30-án lesz túra, gyülekező este 8 órakor a főbejáratnál. Októberben 7-én, 14-én, 21-én és 28-án szerveznek túrát, ebben a hónapban este 7 órakor lesz a gyülekező a főbejáratnál. Az éjszakai kalandtúrára a felnőttjegy 1350, a gyerekjegy 700 forint.

Budakeszi Vadaspark

A Vadaspark éjszaka még több izgalmat rejt, mint nappal

 

Vadaspark disznó

Vajon mit csinálhat egy vaddisznó éjjel?

Vadaspark kaland

Nappal nagyon sok csoport megfordul itt, de éjszaka csak az jöhet, aki előzetesen regisztrált

Vadaspark marha

Boci, boci tarka

Vadaspark

A látogatókat szakvezető kalauzolja a Vadasparkban

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.