EUR: 323,29 Ft
CHF: 286,22 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb X.kerület

Élet költözik az elhagyott csarnokba

Hamarosan elkezdődnek az Eiffel-csarnok átépítési munkálatai. A 130 éves kőbányai épület ipari műemlék, itt alakítják ki a Magyar Állami Operaház műhely- és raktárházát, illetve próbacentrumát. Az átépítés 14,5 milliárd forint állami támogatásból valósulhat meg. A MÁV egykori járműjavító telepén díszlet- és jelmezraktárakat, műhelyeket, operastúdiót, próbaszínpadokat és a több mint ezer munkatárs számára pihenőhelyet is kialakítanak.

Budapest, 2016. július 27. Vasúti vágányok a felújításra váró Eiffel-csarnok közelében, a Magyar Állami Operaház és az Erkel Színház leendő műhelyháza és próbacentrumánál a budapesti Kőbányai úton 2016. július 27-én. A MÁV egykori északi járműjavítójában olyan bázist építenek, amelyben helyet kapnak többek között műhelyek, operastúdió, próbaszínpadok és rekreációs tér is a díszlet- és jelmezraktárak mellett. A műemlék csarnok mintegy 14,5 milliárd forintos állami támogatásból újul meg. MTI Fotó: Máthé Zoltán


MTI Fotó: Máthé Zoltán

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.