EUR: 310,28 Ft
CHF: 258,65 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb X.kerület

Élet költözik az elhagyott csarnokba

Hamarosan elkezdődnek az Eiffel-csarnok átépítési munkálatai. A 130 éves kőbányai épület ipari műemlék, itt alakítják ki a Magyar Állami Operaház műhely- és raktárházát, illetve próbacentrumát. Az átépítés 14,5 milliárd forint állami támogatásból valósulhat meg. A MÁV egykori járműjavító telepén díszlet- és jelmezraktárakat, műhelyeket, operastúdiót, próbaszínpadokat és a több mint ezer munkatárs számára pihenőhelyet is kialakítanak.

Budapest, 2016. július 27. Vasúti vágányok a felújításra váró Eiffel-csarnok közelében, a Magyar Állami Operaház és az Erkel Színház leendő műhelyháza és próbacentrumánál a budapesti Kőbányai úton 2016. július 27-én. A MÁV egykori északi járműjavítójában olyan bázist építenek, amelyben helyet kapnak többek között műhelyek, operastúdió, próbaszínpadok és rekreációs tér is a díszlet- és jelmezraktárak mellett. A műemlék csarnok mintegy 14,5 milliárd forintos állami támogatásból újul meg. MTI Fotó: Máthé Zoltán


MTI Fotó: Máthé Zoltán

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.