2019. október 17., csütörtök
Hedvig

Aktuális

Előzetes letartóztatásba került a rendőrök elől menekülő taxis

A Budai Központi Kerületi Bíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki kedden Budapesten az általa vezetett taxival menekült az őt igazoltatni próbáló rendőrök elől – közölte a Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-vel.

A közleményben felidézték, a férfi kedden a hatóságok elől a belvárostól a budai rakpartig menekült, ezalatt a közlekedési szabályokat több alkalommal megszegte és közvetlenül veszélyeztette más gépjárművezetők testi épségét. Amikor a rendőrök végül igazoltatták, ruházatában és a gépkocsi utasterében kábítószergyanús anyagot találtak.


A törvényszék közölte, az előzetes letartóztatást azért rendelték el, mert fennáll a szökés vagy elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye, a gyanúsított ugyanis többszörösen visszaeső, cselekményét több más folyamatban lévő büntetőeljárás, illetve felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.

Valószínűsíthető az is, hogy kényszerintézkedés hiányában a gyanúsított megszökne, ismeretlen helyre távozna, így jelenléte az eljárási cselekményeknél csak a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelésével biztosítható – tették hozzá.

A bíróság indokolásában hangsúlyozta, hogy a cselekmény tárgyi súlya önmagában nem kiemelkedő, de veszélye a társadalomra jelentős, így amennyiben megállapítják a férfi bűnösségét, hosszabb büntetés kiszabása várható.

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán Viktor: Az önkormányzati választásokat a Fidesz nyerte

  Orbán Viktor: Az önkormányzati választásokat a Fidesz nyerte

  A miniszterelnök ugyanolyan bátor és magabiztos kormányzást szeretne látni, mint az előző kilenc évben. Orbán Viktor a Hír TV-nek szerdán Balatonalmádiban, a kihelyezett Fidesz-frakcióülés helyszínén adott nyilatkozatában azt is elmondta, hogy változatlanul érvényben tartja azokat a megállapodásokat, amelyeket az elmúlt időszakban Tarlós István leköszönő főpolgármesterrel kötött.

 • Nyusziugrás

  Nyusziugrás

  Ismét magyar a világ legjobb fotósai között – átadták a CEWE Photo Award díjat, ahol a természet kategória legjobbja, Daróczi Csaba lett, “Nyusziugrás” című fotójával.

 • A nap képe: Maci őrmester

  A nap képe: Maci őrmester

  Újabb nagyon menő fotóval jelentkezett a rendőrség Instagram oldalán. Nem ez az első alkalom, hogy a magyar zsaruk elkápráztatják az internet népét közösségi oldalukra feltöltött vicces, aranyos képekkel.