EUR: 312,65 Ft
CHF: 260,89 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb XIV.kerület

Eltűntek a régi bódék, korhű pavilonok épülnek a helyükre

A Liget Budapest Projektnek köszönhetően az elmúlt évben elbontott, évtizedekig a Városliget szégyenfoltjának számító lepusztult bódék helyére ez év végéig új, a Liget hagyományaihoz méltó pavilonok kerülnek.

Épülnek a régi bodésor helyén az új pavilonok, Városliget (Fotó: Keresztesi Balázs)

Ilyen most a terület (Fotó: Keresztesi Balázs)

Feszl Frigyes eredeti, 1860-ban készült tervei alapján hozzák létre ezeket az építményeket, a munkálatok már megkezdődtek, az új létesítményeket várhatóan már novemberben birtokba veheti a közönség.


14ker_liget

És ilyen lesz (látványterv: ligetbudapest.reblog.hu)

A fejlesztéssel a megújuló parkhoz illeszkedő formában őrzi meg a projekt a gasztronómiai-kereskedelmi funkciót, ezért az új pavilonok a park hagyományaihoz illeszkedő külső megjelenéssel, de a jelenkori elvárásoknak megfelelő belső kialakítással épülnek fel.

Épülnek a régi bodésor helyén az új pavilonok, Városliget (Fotó: Keresztesi Balázs)

A lángosos még áll! (Fotó: Keresztesi Balázs)

A három új pavilonban egy hangulatos kávézó-cukrászda, egy art-shop ajándékbolt, illetve egy szabadidős kellékeket árusító bolt kap helyet, amelyek üzemeltetésére hamarosan pályázatot ír ki a Városliget Zrt.  Mindezekkel párhuzamosan megújul a terület mellett álló, most vendéglátóipari egységként, egykor BSZKRT-épületként üzemelő létesítmény is.

 

Mint azt a Lokál megtudta, a régi, lepusztult bódék elbontása és az  új pavilonok építése a Városliget átfogó megújításának egyik szimbolikus lépése – 2019-re a Városliget minden eleme megújul.

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.