2019. október 16., szerda
Gál

Béren kivüli juttatás

Erzsébet-utalvánnyal gyerekjáték az iskolakezdés

Hetek maradtak még hátra a nyárból, szeptembertől újra felbolydulnak a hétköznapok. A változás talán az iskolásoknak a legfájóbb, akik ősztől jó két hónapos szünet után újra beülhetnek a padokba. De nem csupán nekik főhet a fejük, hanem a szülőknek is, hiszen a beiskolázás már az ő reszortjuk marad. Aki végigcsinált már egy ilyen procedúrát, az tudja: beszerezni a szükséges kellékeket nem éppen fáklyásmenet, ráadásul nem is olcsó mulatság. Minden segítség jól jön tehát. A Lokál Extra négyoldalas mellékletében azt mutatjuk be, miért éri meg az Iskolai Erzsébet-utalványt, illetve az Erzsébet-utalvány Plusz kártya iskolai zsebét választani, ha tanszervásárlásról van szó.

Erzsébet utalvány plusz Tanszervásár Interspar Diósd ( Fotó: Sáfár Tibor)

Fotó: Sáfár Tibor

Országszerte több mint 20 ezer elfogadóhelyen használható fel a papíralapú Iskolai Erzsébet-utalvány, illetve az elektronikus Erzsébet-utalvány Plusz iskolai zsebe – tájékoztatott a Lokál megkeresésére az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. (EUF). Ezek beváltására már élesben is van lehetőség, hiszen a szabály úgy szól, hogy a papíralapú vagy elektronikus utalványok a tanév első napját megelőző 60. naptól a kibocsátás évének utolsó napjáig aktívak. Idén a tanév első napja szeptember 1-jére, csütörtökre esik.


Az Iskolai Erzsébet-utalvány és az Erzsébet-utalvány Plusz kártya iskolai zsebének felhasználásánál széles a paletta: a tankönyvektől kezdve a ruházati cikkeken át egészen a sportfelszerelésig és a taneszközökig bármire beválthatók, sőt, az ilyen költésekkor további kedvezményeket is lehívhat a vásárló. Ennek mértéke idén számos elfogadóhelyen elérheti a 15-20 százalékot is, vagyis az utalványok és a zsebek névértékénél ennyivel többet kaphatnak a felhasználók ezeken a pontokon.

Erzsébet utalvány plusz Tanszervásár Interspar Diósd ( Fotó: Sáfár Tibor)

Fotó: Sáfár Tibor

Előbbit és utóbbit is a munkáltató adhatja a munkavállalóinak, ráadásul nem is rossz feltételek mellett. Szülőnként és gyermekenként ugyanis 33 ezer forintig igen jutányos adózás mellett élhetnek ezzel a béren kívüli juttatási elemmel a foglalkoztatók: az értékhatárig mindösszesen 34,51 százalékos adókulcs terheli a juttatást.


Nem is csoda, hogy mind az Iskolai Erzsébet-utalvány, mind pedig az Erzsébet-utalvány Plusz Iskola-zsebe komoly népszerűségnek örvend. Az EUF-tól kértünk erre vonatkozó statisztikákat is, ezekből kiderült, hogy 2016-ban időarányosan már több mint 10 százalékkal magasabb az Iskolai Erzsébet-utalvány forgalma az előző év azonos időszakához képes. – A növekedés a konkurens szolgáltatóktól elhozott sikeres üzletkötéseknek tudható be, így 2016-ban az egész termékportfóliónkat tekintve piacvezető forgalmazónak mondhatjuk magunkat – emelte ki a társaság. Eközben az Erzsébet-utalvány Plusz kártya sem teljesít rosszul. Itt a tavalyi iskolai zsebes mennyiség közel 40 százaléka már beérkezett, és hol van még a beiskolázási roham vége.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nem engedték el nyaralni? Nincs egyedül!

  Nem engedték el nyaralni? Nincs egyedül!

  Minden harmadik munkavállaló szerint nehézkes a nyári szabadságok kivétele, minden második dolgozó pedig arról is beszámol, hogy előfordult már vele, hogy nem engedték az előre tervezett időpontban szabadságra menni.

 • Az unalom is káros lehet az egészségre

  Az unalom is káros lehet az egészségre

  Azt hallották, hogy egy francia alkalmazott beperelte a munkáltatóját arra hivatkozva, hogy az állásában „zombivá unatkozta” magát, ez pedig szakmailag „meggyilkolta” őt?

 • A határok nélküli világ előnyei

  A határok nélküli világ előnyei

  Emberemlékezet óta forró téma a közbeszédben a Magyarországról külföldre költözők ügye. Van, aki szerint ez rossz folyamat, mások szerint ezzel együtt kell élni.