EUR: 345,23 Ft
CHF: 320,10 Ft
2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Belföld

Esküvőre készült a halálra gázolt Zsófi

Fényes lagzi és keresztelő helyett börtön vár a gödöllői Sz. Lajosra, aki csütörtök éjjel halálra gázolta az autóját védelmező 24 éves B. Zsófit. A gyilkos helyett az élettársa kéri az áldozat családjának bocsánatát.

Lincshangulat van Gödöllőn: mindenki arról beszél, hogy a tragédiával végződő autólopással gyanúsított férfi életét ugyanúgy kéne elvenni, ahogyan ő tette a kocsiját védelmező Zsófiéval. Eközben ismeretlenek zarándokolnak a tragikus sorsú Zsófi otthona elé, lehajtott fejjel megállnak, van, aki mécsest gyújt. A házban – ahol Zsófi az élettársával és az édesapjával lakott – hiába csöngetünk, a redőnyök lehúzva, senki sincs otthon. A szülők elváltak, Zsófi nővére az édesanyjával együtt Zuglóba költözött.


A Budapest Környéki Törvényszék tegnap letartóztatta a nyereségvágyból elkövetett emberöléssel gyanúsított Sz. Lajost, aki egy „Kills”, azaz Gyilkosságok feliratú pólóban érkezett. A férfi édesanyja az eset óta bujkál, gödöllői rokonainál húzza meg magát.

Sz. Lajos vezetőszáron, bilincsben érkezett az előzetes letartóztatásáról szóló tárgyalásra                Fotó: Csudai Sándor

Sz. Lajos vezetőszáron, bilincsben érkezett az előzetes letartóztatásáról szóló tárgyalásra Fotó: Csudai Sándor

A Lokál megtudta: Sz. Lajos másfél éve szerzett jogosítványt, azóta buszsofőrként dolgozott a BKK-nál, mellette hegedűművészként haknizott. Volt saját autója is, egy sárga, kis Matiz, amit két hónapja az autópályán összetört. Sz. Lajos a kihallgatása során állította, azért kellett neki Zsófi autója, mert nem akart gyalog hazamenni. Pedig onnan csupán hat sarokra lakott.


Megkerestük Sz. Lajos menyasszonyát, B. Zsanettet, aki két hete elköltözött a férfitól és azóta egyedül neveli a közös kisfiukat.

– Lajossal hat éve ismerkedtünk meg, a fiunk születésekor költöztünk össze. Nemrég összevesztünk, ezért hazajöttem a szüleimhez. Korábban is volt rá példa, de mindig kibékültünk – sóhajtja Zsanett. – Pedig a napokban lett volna az esküvőnk és a két hónapos fiunk keresztelője. Úgy volt, hogy Lajos a hétvégén idejön, meglátogatja a gyereket, utána pedig Badacsonyba indul koncertezni. Erre reggel rendőrök kopogtak nálunk, Lajost keresték az ágyneműtartóban, meg a szekrényben is. De nem mondták meg, hogy miért. A déli híradóból tudtam meg, mit tett a vőlegényem, az újságból pedig azt, hogy korábban már börtönben is ült. Állítólag kifosztott egy fiút Gödöllőn, de az még biztos a megismerkedésünk előtt történhetett. Lajos most nagy bajban van, hiszem, hogy ártatlan, de ha mégsem, akkor is megvárom. Lehet, hogy addigra már tí éves lesz a kisfiunk, de kitartok mellette. Nagyon sajnálom az elhunyt lányt és a rokonait, Lajos nevében szeretnék bocsánatot kérni mindenkitől.

Kocsmában kapták el

A tragédia után az emberöléssel gyanúsított férfi reggelig a városban bujkált, majd egész délelőtt az egyik gödöllői benzinkútnál kétségbeesve próbált pénzhez jutni, egy ismerősétől kapott annyit, amiből rögtön cigarettát vett. Délután átvitette magát Isaszegre és az első kocsmában sört rendelt, de meginni már nem volt ideje, mert a rendőrök lecsaptak rá. Borsos József ügyvéd a Lokálnak elmondta: ügyfele részletes, tényfeltáró vallomást tett a rendőröknek. – Lajosnak már korábban is voltak dühkitörései, emiatt orvosi kezelés alatt is állt és gyógyszereket is szedett. A tragédia napján a magánéleti válsága miatt szintén gyógyszereket vett be, erre ivott alkoholt. Elmondása szerint alig emlékszik valamire, nem is látta az áldozatot, csak az autót – mondja az ügyvéd, akitől azt is megtudtuk: szombaton a rendőrség helyszíni szemlét tartott, ezen jelen volt ő és Sz. Lajos is. – Úgy láttam, hogy védencem még mindig nincs kihallgatható állapotban, mert nem tisztult ki a tudata, ezért kértem a helyszíni szemle leállítását – magyarázta.

Berze-Zsofia1-FB

Esküvőre készült az áldozat is

Az áldozat, a 24 éves Zsófi a Turay Ida Színház szervezési vezetője volt, a teátrumban mindenki nagyon szerette, remélik, minden szemtanú segíti a rendőrség munkáját. – Felfoghatatlan, ami történt. Zsófi annyira segítőkész és kedves volt, nagyon jó barát – mondta lapunknak Zsófi egyik közeli ismerőse. – A szülei és a szintén a színházban, díszletesként dolgozó párja is sokkos állapotba került. Zsófi és András már az esküvőt tervezték, szerettek volna gyerekeket is. Nagyon boldogok voltak együtt, de most egy megtört férfit és egy halott szerelmet látok. Amikor a tragédiára gondolok, egyszerűen kiráz a hideg. Úgy tudjuk, Zsófi miután hazaért a gödöllői házukhoz, kiszállt a kocsijából, hogy kinyissa a beálláshoz a kaput. Közben a tolvaj beugrott a vezetőülésre és elindította a járó autót. Zsófi ekkor ösztönből cselekedett és egyszerűen beugrott az ablakon, hogy megpróbálja megakadályozni. Pár méteren át így húzta magával a tolvaj, majd a kocsi az oldalára borult, pont Zsófira, aki szinte azonnal meghalt. A közelben van egy kávézó, ahonnan kijöttek segíteni. Zsófit csak később vették észre, a tolvajnak segítettek, aki az anyósülés melletti ablakon próbált megszökni. A jó szándékú emberek nem tudhatták, hogy a tolvajnak segítenek, csak azután vették észre Zsófi testét, mire már elmenekült a tettes – tudtuk meg.

A Turay Ida Színház produkciós igazgatója, Darvasi Ilona megható posztban búcsúzott:

„Egy napsugárral kevesebb a Földön, egy csillaggal több lett az égen. Egy aljas, kis stílű gazember elrabolta színházunk legszebb mosolyát. Gödöllőn el akarta lopni Zsófi autóját, de ő nem hagyta. Harcolt, küzdött érte, mint mindig mindenért, de végül ez a kis törékeny lány maradt alul. Ez a szőke, csupa mosoly, örök pozitív, energikus, kedves lány nincs többé.” Később a színésznő azt is kifejtette, abban bízik, hogy legalább 20 év ténylegesen letöltendőre ítélik a férfit, amit „barátságos” cellatársak között tölthet el.

Kapcsolódó Cikkek