2018. szeptember 22., szombat
Móric

Extra

Fellázadt Dopeman nagyszüleinek gyilkosa

Zendülést szított néhány rab az egyik fővárosi börtönben. Információink szerint közülük az egyik azonos azzal a férfival, akit Dopeman nagyszüleinek kirablásáért és meggyilkolásáért ítéltek el.

Budapest, 2016. január 21. Pityinger László perének tárgyalásán a Budai Központi Kerületi Bíróság tárgyalótermében 2016. január 21-én. A bíróság első fokon felmentette az Orbán Viktor miniszterelnök hungarocellből készült szobrának ledöntésével kapcsolatban garázdaság miatt emelt vád alól a Dopeman néven ismert rapénekest. MTI Fotó: Kovács Tamás

Budapest, 2016. január 21.
Pityinger László perének tárgyalásán a Budai Központi Kerületi Bíróság tárgyalótermében 2016. január 21-én. A bíróság első fokon felmentette az Orbán Viktor miniszterelnök hungarocellből készült szobrának ledöntésével kapcsolatban garázdaság miatt emelt vád alól a Dopeman néven ismert rapénekest.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Az eset alig egy hete történt a Venyige utcai büntetés-végrehajtási intézetben, ahol néhány elítélt azon háborodott fel, hogy nem a szokásos helyre vitték őket levegőzni, ahol a szomszédos épületben raboskodó társaikkal kiabálva kapcsolatba tudtak lépni, hanem egy másik udvarra. Ebbe nem akartak belenyugodni és fenyegetőleg léptek fel az őket kísérő őrrel szemben. Informátorunk, egy, a napokban szabadult rab elárulta: olyan komoly volt a helyzet, hogy még a büntetés-végrehajtás kommandósait is riasztották, hogy ők teremtsenek rendet. – Három férfi hergelte a többieket, köztük volt az is, akit a Dopeman nagyszülei ellen elkövetett rablógyilkosságért ítéltek el. Az őrizetesek keresetlen szavakkal illették az őrt, a hátrább állók pedig rátolták az elöl lévőket a fegyőrre, aki ekkor riasztást adott le – mesélte informátorunk, s hozzátette: az egyik hangadót azóta elkülönítették és viselkedése miatt szinte 24 órás őrizet alatt tartják. A szabadszájú rapper meglepődött a hír hallatán. Mint elmondta, nem nézett ki ennyi „bátorságot” nagyszülei gyilkosából.


börtön_illusztráció

Azok, akik védtelen, kiszolgáltatott, idős embereket kínoztak és vertek meg, elég gyáva emberek lehetnek. Így a rácsok mögött is ezt várná tőlük az ember – mondta el Dopeman, hozzátéve, próbálja elfelejteni és a mindennapjaiból kizárni azt a borzalmat, amit a bűnözök elkövettek szerettei ellen. Megkeresésünkre a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága a következő választ adta: „Szó sem volt fogolyzendülésre buzdításról, egy kisebb súlyú fegyelmi cselekmény történt, amit a személyi állomány tagjai szakszerűen kezeltek. Egy emberölés gyanúja miatt előzetes letartóztatásban lévő férfi és két társa a szabad levegőn tartózkodását a számukra kijelölt sétaudvar helyett egy másik udvaron akarta letölteni. A fogvatartottak ellen utasítás megtagadása miatt fegyelmi eljárás indult.”

Mint arról a sajtó beszámolt, 2011 januárjában egy banda betört Pityinger László nagyszüleinek XX. kerületi otthonába, és súlyosan bántalmazta az idős embereket. Negyvenezer forinttal és az áldozatok testéről letépett ékszerekkel menekültek el az elkövetők, akiket nem sokkal később elfogtak a rendőrök. Mint kiderült, a banda legalább 14 idős embert bántalmazott, közülük ötöt meggyilkoltak. A nyolc bandatagból hat román állampolgárságú, de magyarul elég jól beszélő férfi első fokon tényleges életfogytiglant kapott. Csupán a sofőrt sújtották 10 év börtönnel. A feltételezett tippadó nő öt évvel megúszta.


A nagyszülők már nem láthatják az újabb dédunokát

Dopeman a napokban osztotta meg a hírt Facebook-oldalán, miszerint kislánya, a kilencéves Fanni után hamarosan új családtag érkezik hozzájuk. „Az öcsém apa lesz! Hát, akkor gratuláljunk nekik össznépileg… Egészséget, boldogságot és beteljesült célokban gazdag életet a következő MiniPityingernek!” – gratulált öccsének, Péternek az interneten.

Kapcsolódó Cikkek