EUR: 332,13 Ft
CHF: 301,27 Ft
2019. október 15., kedd
Teréz

Tech

Fizetni kezdtek azért, ha valaki egészségesen él

Nem vitás, hogy korunk egyik népbetegsége az elhízás. Angliában és az Egyesült Államokban úgy próbálják felvenni a harcot a mozgásszegény életmóddal, hogy piacra dobtak egy olyan alkalmazást, amely fizet, ha eleget sportolunk.

A Sweatcoin duplán motiválja és egészséges életmódra buzdítja felhasználóit úgy, hogy az alkalmazás a telefon GPS adatait figyelve minden 1000 megtett lépés után pontokat oszt. Ezeket a „kuponokat” mindenféle fitt dologra lehet beváltani, például egészséges ételre és italra, jógaórákra, de még futócipőre is költhetjük más egyéb sporteszközök mellett. Jelenleg hazánkban még nem érhető el az alkalmazás, ám ha az említett országok valamelyikében megfordul, ott se legyen rest áldozni az egészséges élet oltárán, hiszen duplán is megéri.


okosalkalmazas /Fotó: Sweatcoin

okosalkalmazas /Fotó: Sweatcoin

Tudta?

A nyugati társadalmakban minden harmadik embert érint a túlsúly problémája. Számos betegség kockázatát növeli (például szív- és érrendszeri betegségek, mozgásszervi betegségek, cukorbetegség stb.), rontja az életminőséget, csökkenti az önértékelést, különösen a sokadik eredménytelen fogyókúra után.

okosalkalmazas /Fotó: Sweatcoin

okosalkalmazas /Fotó: Sweatcoin

Kapcsolódó Cikkek