EUR: 310,41 Ft
CHF: 259,14 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Belföld

FKF-mutyi: fővárosi vizsgálat

Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes vizsgálatot rendelt el a Fővárosi Közterület-fenntartó botrányos szerződéskötéseinek ügyében.

Azonnali, teljes, részletekbe menő vizsgálatot rendelt el Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) körül a hét elején kirobbant botrány ügyében – derült ki tegnap egy közleményből. Ebben Szeneczey Balázs úgy fogalmaz, a kontroll célja, hogy feltárja, „történt-e bárminemű jogsértés”.


A Lokál is beszámolt róla, hogy hétfő reggel a Mandiner internetes portál arról közölt cikket, hogy az FKF korrupciós botrányban lehet érintett: a vezérigazgató jó barátjának „játszottak ki” egy sokmilliós tendert.
A Mandiner értesülései szerint Csontos István közeli ismerősének cége „többszörösen is törvényszegő módon” jutott sokmilliós megbízáshoz, amelynek keretében összesen nettó 350 ezer forintos napidíjért adhatott tanácsot.

A portál azt is írta, hogy Sikos Zsolt (az ő cége, a SAS Group kaszált nagyot a bizniszen) a közbeszerzési pályázat előtt telefonon és írásban is egyeztethetett a pályázati feltételekről az FKF-fel, így aztán nem csoda, hogy végül meg is kapta a megbízást. A SAS Group nem először ért révbe a főváros tulajdonában álló cégnél, hiszen tavaly és idén tavasszal is milliós kiírásokat nyert el.

A Mandiner írására az FKF hétfő délután úgy reagált, hogy a cég a törvényi előírásoknak megfelelően működik, így kötötte és köti meg a szerződéseit. Jelezték: a cikk kapcsán „természetesen meg fogják tenni a megfelelő lépéseket”.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megdőltek a hajnali melegrekordok

  Megdőltek a hajnali melegrekordok

  Csütörtökre virradóra megdőlt a fővárosi és az országos hajnali melegrekord, a leghidegebb órában sem csökkent 16 fok alá a hőmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

 • Varga Mihály: Új szintre lép a V4-ek közötti ipari együttműködés

  Varga Mihály: Új szintre lép a V4-ek közötti ipari együttműködés

  A globális versenyben Európának új iparpolitikára van szüksége, amely erősíti az innovációs kapacitásokat, előmozdítja az új technológiák gyorsabb bevezetését, és ösztönzi a vállalkozói szellemet, biztosítva ezzel azt, hogy a V4-régió továbbra is az Európai Unió (EU) növekedési motorja maradjon – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten, a V4-országok együttműködési szándéknyilatkozatának aláírása alkalmából.

 • Hatályon kívül helyezték Budaházy ítéletét

  Hatályon kívül helyezték Budaházy ítéletét

  Hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet és új eljárásra utasított a terrorcselekménnyel és más bűncselekményekkel vádolt Budaházy György és társai ügyében másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön.

 • Nagyobb költségvetés, több sztárfellépő az idei Szigeten

  Nagyobb költségvetés, több sztárfellépő az idei Szigeten

  Idén a korábbinál több nemzetközi sztár ad koncertet a Sziget fesztiválon, miután a befektetőkkel közösen 12 százalékkal 8,6 milliárd forintra tudták növelni a költségvetést, és csak a nagyszínpados fellépőkre egymilliárddal többet költhetnek – mondta el Kádár Tamás főszervező a Sziget csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.