EUR: 325,32 Ft
CHF: 290,07 Ft
2019. május 26., vasárnap
Evelin, Fülöp

Egyéb XIX.kerület XXIII.kerület

Fundák Annamária: Hiszek a csapattársaimban!

Kevesebb focira készülnek a kispesti kézilabdás lányok. A másodosztályból feljutott csapat bajnoki győzelmei után szokott labdarúgással lazítani. A hazai mérkőzéseit a Soroksári Sportcsarnokban játszó együttes csapatkapitánya, Fundák Annamária lapunknak elmondta, miben kell majd felnőni az NB I-es szezon csapataihoz.

Kispesti kézilabdás lányok Fundák Annamária ( Fotó: Sáfár Tibor)

Fundák Annamária csapatkapitányként irányítja a kispestieket
( Fotó: Sáfár Tibor)

– Hogy emlékszik vissza a 2015/2016-os szezonban elért második helyre, majd a kiharcolt feljutásra?


– Visszatekintve, maximálisan elégedettek lehetünk a tavalyi teljesítményünkkel. A dobogót céloztuk meg a szezon előtt. Ahogy haladtunk előre a bajnokságban, és sorra jöttek a sikeres mérkőzések, megjött az étvágy, és éreztük, nem kell csupán mondjuk a bronzéremmel megelégednünk. Nagy matekozás volt már a végén, csak pár gól döntött arról, hogy másodikok lettünk a másodosztályban, nem elsők. A másik csoport visszalépése miatt viszont feljutottunk az élvonalba, így nem is lehetnénk elégedettebbek.

– Mekkora falat lesz az NB I?


– Bízom a csapattársaimban! A legtöbb játékos, aki velünk volt tavaly, képes arra, hogy megállja a helyét a legjobbak között. Azt kívánom a csapatnak, hogy minél többször kezdődjön a hét fociedzéssel. Ez ugyanis a jutalom a győztes bajnokik után. Szinte már untuk is tavaly, idén lehet, hogy azért kevesebb jut majd belőle.

– Sok játékos érkezett, milyen lesz a megújuló Kispest?

– Arra törekedtünk, hogy a mag megmaradjon, a szerkezeten ne kelljen sokat változtatni és teljesen új csapatot építeni. Minden poszton van már olyan játékosunk, aki ki tudja egészíteni az első számú jelöltet.

Elios Kispest NKK - FIGH Futura Roma kézilabda mérkőzés, Soroksari Sport Csarnok (Fotó: Keresztesi Balázs)

Elérték a célt, élvonalig szállt a Kispest
(Fotó: Keresztesi Balázs)

– Azzal kel és fekszik most már mindenki, hogy a Fradi és a Győr ellen kell majd játszani?

– Nyilván benne van a gondolatokban, de kisebb célokat kell kitűznünk magunk elé a szezon során. Mondjuk a Győr meccs után nem biztos, hogy lesz „győztesfoci”. Részfeladatokat kell teljesítenünk, ha ez meglesz, már boldogok lehetünk.

– Az edzések már hetek óta zajlanak, de a bajnokság még odébb van.

– Az olimpia miatt szeptemberben kezdődik majd az NB I, van még időnk. Főleg mentálisan kell megfelelően felkészülnünk az idényre. A fizikai részével nem lesz gond szerintem, még ha más is lesz, mint a másodosztályban volt.

A 2016/2017-es keret

Bozsó Leila, Brunner Zsanett kapusok, Kosik Adél, Vadász Ildikó, Pintér Zsanett, Balogh Beáta, Schneider Éva, Polics Tímea, Felső Anna, Tamás Krisztina, Szerző Regina, Bárdi Virgínia, Petrovszki Katalin, Kiss Klaudia, Balogh Vivien, Fundák Annamária, Vigh Viktória.

Vezetőedző: Béki Nagy Bertalan
Kapusedző: Győri Ágnes
Masszőr: Varga Dénes
Technikai vezető: Sarkadi Bálint
Sportigazgató: Boriszov György

Kapcsolódó Cikkek