2018. szeptember 22., szombat
Móric

Extra

Gönczi Gábor: Soha többé nem lesz adósságom!

Gönczi Gábor ma már tudja, hogy foglalkoznia kell a jövővel. Nem tagadja, sokáig hedonista életet élt, és inkább felélte a pénzt, mintsem félretette volna. De nem csak az anyagiak kezelésében változott: a Lokálnak azt is bevallotta, hogy korábban a végsőkig kimerítette szervezetét, ma azonban már teljesen egészséges.

gonczi_gabor1_tv2A Tények műsorvezetője igazán szerencsésnek mondhatja magát. Gyerekkori álma vált valóra azzal, hogy híradós lehet, zenekarával, a Smile Rock Circusszel pedig egymást érik a koncertek. Ráadásul a magánélete sem alakulhatott volna jobban: megkérte kedvese, Ildi kezét, és novemberben megszületik közös gyermekük. Gönczi Gábor szerint ehhez a harmóniához az is kellett, hogy ő szintén változzon. Már a pénzügyeit is sokkal jobban kezeli, mint korábban.


– Az életem alappillérei szerencsére szilárdak. De ez nem jelenti azt, hogy ne lennének ugyanolyan problémáim, mint másoknak. Az elmúlt években, amikor kirobbant a válság, én is megküzdöttem a hiteleimmel, de szerencsére most már sínen vannak a dolgaim. Augusztusban leszek 41 éves, és ahogy az ember öregszik, próbál bölcsebb lenni. Tudom, hogy évtizedeken át nem bántam valami jól a pénzzel. Be kell vallanom, hedonista voltam. Ez a családomra is jellemző: mindig egy kicsit többet költöttünk, mint amennyit lehetett volna, csak azért, hogy legyen egy jó esténk, hetünk, vagy hogy világot lássunk. Most már sokkal tudatosabb vagyok. Nekem sem esett jól, amikor annak idején egy meggondolatlanul felvett hitelt már nem tudtam úgy kézben tartani, mint korábban. Azt hittem, lazán fizetem majd, ehhez képest csak nyögvenyelősen sikerült. Hamarosan születik egy gyerekem, és nekem is kellett változnom. Az embernek fiatalon rengeteg energiája és lehetősége van, hogy megváltsa a világot. De lássunk tisztán: nem biztos, hogy egy életen át minden így marad, és az teszi bölcsen, aki ebben a kreatív és mozgalmas időszakban nemcsak a mára, hanem a jövőre is gondol. Szerintem érthető, hogy szeretnék mindent megadni a családomnak, és szeretnék később, idősebb fejjel is ugyanolyan színvonalon élni, mint most, amikor ennyi szép munkám és felkérésem van. Ezért ma kell foglalkoznom a holnappal – tette hozzá Gábor, aki korábban alaposan kivizsgáltatta magát, ugyanis érezte, hogy kimerítette a szervezetét.

– Volt, amikor egy-egy nehezebb időszakban heves szívdobogást éreztem, ezért elmentem egy terheléses vizsgálatra. Az orvos eléggé megijesztett: azt mondta, olyan eredményeket produkálok, mint a nálam 10-20 évvel idősebb férfiak. Ekkor elhatároztam, hogy változtatok. Elkezdtem rendszeresen mozogni, és már évek óta odafigyelek arra, hogy mit eszem. Hagyok időt a pihenésre és a kikapcsolódásra is. Fél éve újra kivizsgáltak, és már nyomuk sincs a rossz eredményeknek, mindent rendben találtak, a szívem is tökéletes. A dolgok a helyükre kerültek: boldog párkapcsolatban élek, hamarosan kisfiam születik, a Tv2-ben fantasztikus csapat vesz körül, a műsorunk sikeres, a zenekarunkat pedig nagy szeretettel fogadják mindenütt az országban – mesélte a híradós, aki úgy tervezi, hogy csak a baba születése után veszi el kedvesét, Ildit.


– Vele képzelem el az egész életem, de az eljegyzésünk után még nem központi kérdés a házasság. Kiélvezzük a babavárás minden pillanatát, és majd csak a kisfiunk születése után jön az esküvő! Ildi egyébként szervezetpszichológus. Otthon még mindig dolgozik, de nagy pocakkal már nem tart tréningeket. Próbálunk sok időt együtt tölteni, sokszor a koncertekre is elkísér. Egyébként rendkívül okos, tudatos nő. Kezében tartja az üzleti ügyeket, és szinte észrevétlenül, de engem is a helyes irányba terelget. Ő a legjobb „dolog”, ami történhetett velem. Olyan szíve, lelke és humora van, hogy két perc múlva mindenki rá figyel, három perc múlva pedig meg is szereti. Nekem ehhez csak egyetlen percre volt szükségem.

Kapcsolódó Cikkek