EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 23., vasárnap
Tekla, Líviusz

Egyéb X.kerület

Ha Kőbánya, akkor sör!

Augusztus 19–20-án rendezték meg az első Kraft Sörfesztivált a Maglódi úti Főzdeparkban. Az eseményen különleges söröket lehetett kóstolni, bepillantani az üzemekbe, és az is kiderült, miért győzte le a kraft a kézművességet.

Főzdepark, első KRAFT sörfesztivál, sör (Fotó: Máté Krisztián)

Mindenki örömmel kóstolta a minőségi és különleges söröket (Fotó: Máté Krisztián)

A Monyo Brewing Co., a Mad Scientist, a Horizont Sörök és a HopTop Brewery összefogásának eredményeképpen idén megalakult a Főzdepark, amely – Magyarországon egyedülálló módon – egy ipari parkon belül található négy kisüzemi kraft sörfőzde társulása. A Főzdepark egy fesztivál keretében mutatkozott be a nagyközönségnek. A programon jelen volt még a RothBeer, a Hedon, a Balkezes, az Uradalmi Sörmanufaktúra és a Kentucky Ale, amelyek mindegyik típusú sörből hoztak kóstolót.


Főzdepark, első KRAFT sörfesztivál, sör (Fotó: Máté Krisztián)

Különleges sörökkel találkozhattak a látogatók (Fotó: Máté Krisztián)

– Az elmúlt években nagyon örvendetes változás ment végbe a magyarországi sörpiacon, de azóta kicsit megkopott a kézművessör-kifejezés – magyarázta Török Ádám, a Horizont Sör képviselője. – Most már szinte minden termékre használják. Úgy éreztük, hogy ez már nem segít eligazodni a fogyasztóknak, ezért kitaláltuk a kraft sör elnevezést, ami jobban megfelel a filozófiánknak. Ez azt takarja, hogy a termék és a fogyasztó áll a középpontban, és egy állandó, jó minőségű terméket kívánunk létrehozni. A kraft sörfőzdék alapvető sajátossága, hogy nagyon magas minőséggel dolgoznak, és a sörök hosszan eltarthatók.

Főzdepark, első KRAFT sörfesztivál, sör (Fotó: Máté Krisztián)

A főzdékbe is beengedték a látogatókat, hogy láthassák, hol és hogyan készülnek a kedvelt nedűk (Fotó: Máté Krisztián)

A fesztivál nyitónapján Kovács Róbert  is felkereste a telephelyet. – Ha Kőbánya, akkor sör – jelentette ki a polgármester, majd röviden felidézte a kerületi sörgyártás történetét.


Főzdepark, első KRAFT sörfesztivál, sör (Fotó: Máté Krisztián)

Itt mindenki kezében volt söröspohár, volt akinél kettő is (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.