EUR: 312,65 Ft
CHF: 260,89 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb X.kerület

Ha Kőbánya, akkor sör!

Augusztus 19–20-án rendezték meg az első Kraft Sörfesztivált a Maglódi úti Főzdeparkban. Az eseményen különleges söröket lehetett kóstolni, bepillantani az üzemekbe, és az is kiderült, miért győzte le a kraft a kézművességet.

Főzdepark, első KRAFT sörfesztivál, sör (Fotó: Máté Krisztián)

Mindenki örömmel kóstolta a minőségi és különleges söröket (Fotó: Máté Krisztián)

A Monyo Brewing Co., a Mad Scientist, a Horizont Sörök és a HopTop Brewery összefogásának eredményeképpen idén megalakult a Főzdepark, amely – Magyarországon egyedülálló módon – egy ipari parkon belül található négy kisüzemi kraft sörfőzde társulása. A Főzdepark egy fesztivál keretében mutatkozott be a nagyközönségnek. A programon jelen volt még a RothBeer, a Hedon, a Balkezes, az Uradalmi Sörmanufaktúra és a Kentucky Ale, amelyek mindegyik típusú sörből hoztak kóstolót.


Főzdepark, első KRAFT sörfesztivál, sör (Fotó: Máté Krisztián)

Különleges sörökkel találkozhattak a látogatók (Fotó: Máté Krisztián)

– Az elmúlt években nagyon örvendetes változás ment végbe a magyarországi sörpiacon, de azóta kicsit megkopott a kézművessör-kifejezés – magyarázta Török Ádám, a Horizont Sör képviselője. – Most már szinte minden termékre használják. Úgy éreztük, hogy ez már nem segít eligazodni a fogyasztóknak, ezért kitaláltuk a kraft sör elnevezést, ami jobban megfelel a filozófiánknak. Ez azt takarja, hogy a termék és a fogyasztó áll a középpontban, és egy állandó, jó minőségű terméket kívánunk létrehozni. A kraft sörfőzdék alapvető sajátossága, hogy nagyon magas minőséggel dolgoznak, és a sörök hosszan eltarthatók.

Főzdepark, első KRAFT sörfesztivál, sör (Fotó: Máté Krisztián)

A főzdékbe is beengedték a látogatókat, hogy láthassák, hol és hogyan készülnek a kedvelt nedűk (Fotó: Máté Krisztián)

A fesztivál nyitónapján Kovács Róbert  is felkereste a telephelyet. – Ha Kőbánya, akkor sör – jelentette ki a polgármester, majd röviden felidézte a kerületi sörgyártás történetét.


Főzdepark, első KRAFT sörfesztivál, sör (Fotó: Máté Krisztián)

Itt mindenki kezében volt söröspohár, volt akinél kettő is (Fotó: Máté Krisztián)

Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.