EUR: 323,57 Ft
CHF: 286,12 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Külföld

Halálra morfinozták a lányukat

Saját morfinjával adagolta túl 15 éves epilepsziás lányát egy apa Angliában. A férfi hónapokig adta saját gyógyszerét a tininek, aki végül belehalt a túladagolásba. A terápiás dózis tizenkétszeresét mutatták ki Rachel Murphy szervezetében.

rachel murphy CAVENDISHPRESSBeidézte és kihallgatta a brit rendőrség Joann és Colin Murphyt, annak a Rachel Murphynek a szüleit, aki 15 éves korában halálos morfintúladagolásban hunyt el az észak-angliai Stalybridge-ben – értesült a Daily Mail. A tininél 2007-ben epilepsziát, három éve pedig egy gerincgyulladást okozó betegséget diagnosztizáltak. Rachel rengeteget szenvedett az utóbbitól, amely nem megfelelő kezelés esetén a hátcsigolyák teljes összecsontosodásához vezet. Ezért apja tavaly áprilistól saját gyulladásos megbetegedésére kapott morfintartalmú fájdalomcsillapítóját osztotta meg lányával. A 15 esztendős Rachelt még tavaly találták holtan a szobájában, a halottkém szerint szervezetében az orvosi felhasználású morfium terápiás adagjának tizenkétszeresét mutatták ki.


– Csak ez a tabletta volt otthon akkoriban. De csupán akkor adtam neki belőle, ha kifogytunk a hagyományos fájdalomcsillapítókból – vallotta a rendőröknek kihallgatásán Colin Murphy. A manchesteri halottkém, Julie Evans viszont úgy véli, a kislánynak legalább 15 szem morfintartalmú gyógyszert kellett bevennie a halálát megelőző két napban ahhoz, hogy a drog ilyen mértékben felhalmozódjon a szervezetében.

Bár a szülőket kihallgatták, és el is ismerték, hogy az orvosi előírástól eltérően gyógyszerezték gyermeküket, egyelőre semmilyen hivatalos nyomozás nem folyik ellenük az ügyben – írta a brit lap.

Joan es Colin Murphy CAVENDISHPRESS

Címkék

Kapcsolódó Cikkek