EUR: 310,25 Ft
CHF: 258,69 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Külföld

Halálra morfinozták a lányukat

Saját morfinjával adagolta túl 15 éves epilepsziás lányát egy apa Angliában. A férfi hónapokig adta saját gyógyszerét a tininek, aki végül belehalt a túladagolásba. A terápiás dózis tizenkétszeresét mutatták ki Rachel Murphy szervezetében.

rachel murphy CAVENDISHPRESSBeidézte és kihallgatta a brit rendőrség Joann és Colin Murphyt, annak a Rachel Murphynek a szüleit, aki 15 éves korában halálos morfintúladagolásban hunyt el az észak-angliai Stalybridge-ben – értesült a Daily Mail. A tininél 2007-ben epilepsziát, három éve pedig egy gerincgyulladást okozó betegséget diagnosztizáltak. Rachel rengeteget szenvedett az utóbbitól, amely nem megfelelő kezelés esetén a hátcsigolyák teljes összecsontosodásához vezet. Ezért apja tavaly áprilistól saját gyulladásos megbetegedésére kapott morfintartalmú fájdalomcsillapítóját osztotta meg lányával. A 15 esztendős Rachelt még tavaly találták holtan a szobájában, a halottkém szerint szervezetében az orvosi felhasználású morfium terápiás adagjának tizenkétszeresét mutatták ki.


– Csak ez a tabletta volt otthon akkoriban. De csupán akkor adtam neki belőle, ha kifogytunk a hagyományos fájdalomcsillapítókból – vallotta a rendőröknek kihallgatásán Colin Murphy. A manchesteri halottkém, Julie Evans viszont úgy véli, a kislánynak legalább 15 szem morfintartalmú gyógyszert kellett bevennie a halálát megelőző két napban ahhoz, hogy a drog ilyen mértékben felhalmozódjon a szervezetében.

Bár a szülőket kihallgatták, és el is ismerték, hogy az orvosi előírástól eltérően gyógyszerezték gyermeküket, egyelőre semmilyen hivatalos nyomozás nem folyik ellenük az ügyben – írta a brit lap.

Joan es Colin Murphy CAVENDISHPRESS

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

  Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

  A hivatalos észak-koreai média újabban “tisztelt first ladynek” szólítja Kim Dzsong Un észak-koreai vezető feleségét, Zsi Szol Dzut, megfigyelők pedig arra hívják fel a figyelmet, hogy ez cím több mint negyven éve nem volt használatban az országban – írta csütörtökön a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.

 • Még több migránst erőltetne Brüsszel Európára

  Még több migránst erőltetne Brüsszel Európára

  Németország szolidaritásának köszönhetően a várakozásokat meghaladó számban érkezhetnek afrikai és közel-keleti menekültek az Európai Unióba (EU) az Európai Bizottság áttelepítési programja révén – mondta a brüsszeli bizottság migrációs ügyekért felelős tagja egy csütörtöki német lapinterjúban.

 • Soros fia és párja is Budapestre jönnek

  Soros fia és párja is Budapestre jönnek

  Soros György képtelen belenyugodni a választási vereségbe, nem adja fel a migránsok betelepítésének tervét. A hét elején Brüsszelbe ment, hogy ismét onnan támadja Magyarországot.