2019. október 16., szerda
Gál

Külföld

Harckészültség! Az orosz hadsereg váratlan hadgyakorlatba kezdett

A harckészültség váratlan ellenőrzése okán hadgyakorlatba kezdett az orosz hadsereg az ország távol-keleti részén – közölte az orosz keleti katonai körzet csütörtökön.

A műveletekben mintegy háromezer katona és 400 haditechnikai eszköz vesz részt – tudatta a katonai körzet szóvivője. Alekszandr Gorgyejev hozzátéve, hogy a hadsereg légi szállítású, deszantos erőinek bevetését, tüzérségi és légi támadást, hídfőállások elfoglalását, diverzáns és felderítő egységek elhárítását gyakorolják, ez utóbbihoz drónokat is használnak.


Ugyancsak csütörtökön az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy a haditengerészet gyakorlatozni fog a Fekete-tengeren: víz alatt érkező, szabotőrtámadások elhárítását gyakorolja.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerdán azzal vádolta meg Ukrajnát, hogy terrorista módszerekkel megpróbál újabb konfliktust kiprovokálni és destabilizálni akarja a Krím félszigetet. Az Ukrajnához tartozó félszigetet Moszkva 2014 tavaszán csatolta el, a helyi népszavazás eredményére hivatkozva. Az orosz lépést a világ államainak túlnyomó többsége nem ismeri el.

Kapcsolódó Cikkek