EUR: 312,65 Ft
CHF: 260,89 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Külföld

Hárman meghaltak egy rendőrségi akcióban

Megöltek három feltételezett kábítószercsempészt egy rendőrségi akcióban Rio de Janeiro egyik legveszélyesebb nyomornegyedében, ahol egy rendőrt lelőttek a múlt héten.

A műveletet felfegyverzett rendőrök hajtották végre helyi idő szerint kedden a Vila do Joao nevű városrészben.


Az akció célja az volt, hogy elfogják a múlt héten lelőtt, elitalakulathoz tartozó rendőr, Hélio Andrade gyilkosait. A 25 éves Andrade járőrautójára azután nyitottak tüzet, hogy eltévedt és véletlenül behajtott a nyomornegyedbe; az áldozat a fején szenvedett súlyos sebesülést, amelybe pénteken belehalt.

“A ma végrehajtott akció során, néhány méterre attól a helytől, ahol Hélio rendőrtisztet meglőtték, a rendőrség elitegységei összecsaptak nyolc fegyveres bűnözővel” – tájékoztatott keddi sajtóközleményében a rendőrség. “Négyet közülük golyótalálat ért, amelybe hárman belehaltak” – tették hozzá.

A negyedik sebesült férfit és még két másikat őrizetbe vettek. Ellenük lopott autó és fegyverek birtoklásáért, valamint kábítószer-kereskedelem miatt indul eljárás.

A világváros hat és fél millió lakosa rendkívül eltérő szociális helyzetben van, s a metropoliszban felfegyverkezett kábítószercsempész-bandák okoznak fejfájást a hatóságoknak. A gyakran erőszakos támadások és rablások mindennaposak.

A brazil hatóságok 85 ezer rendőrt és katonát mozgósítottak a városban zajló nyári olimpiai játékok biztonságának szavatolására; ez az állomány kétszerese a 2012-es londoni olimpiát biztosítók létszámának.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tripla sorscsapást élt túl

  Tripla sorscsapást élt túl

  Nincs szerencséje az amerikai Dylan McWilliamsnek a vadállatokkal: az elmúlt négy évben a 20 éves fiatalembert megharapta egy medve, megmarta egy csörgőkígyó, és a héten Hawaii partjainál egy tigriscápa harapott a lábszárába.

 • Kaméleon

  Kaméleon

  Testfestékkel álcázta modelljét Trina Merry, akinek az volt a célja, hogy az alanya teljes mértékben egybeolvadjon a háttérrel.

 • Süket és vak kutyus mentett életet

  Süket és vak kutyus mentett életet

  Hálás lehet az az amerikai család 17 éves kutyájának, ugyanis Queensland államban található tanyájukról elkóborolt 3 éves kislányuk, akire a hűséges juhászkutya vigyázott az erdőben.

 • Vádat emeltek a torontói gázoló ellen

  Vádat emeltek a torontói gázoló ellen

  Vádat emelt tíz rendbeli gyilkosság és 13 rendbeli emberölési kísérlet miatt kedden egy torontói bíró Alek Minassian gyanúsított ellen, aki az előző nap bérelt kisteherautójával járókelők közé hajtott Torontóban – jelentette a kanadai sajtó.