2018. szeptember 22., szombat
Móric

Sport

Joó Abigél bejutott a negyeddöntőbe

Kövesd itt, hogy mi történik csütörtökön a riói olimpián.

16:36


A tollaslabdázó Sárosi Laura első mérkőzésén két játszmában kikapott a kilencedik helyen kiemelt indiai Pusarla Venkata Sindhutól a riói olimpiai csütörtöki versenynapján.

Sárosi ugyan becsülettel küzdött minden labdamenetben, de az indiai egyre jobban elkapta a fonalat, és gyönyörű ütésekkel növelte előnyét. A második játszma 14 perc alatt 21-9 lett. Sárosi a csoport második mérkőzésén szombaton a világranglistán 20. kanadai Michelle Li ellen lép pályára. A férfiak és a nők versenyében is 13 csoportban zajlanak a küzdelmek, az első három kiemelt csoport győztese közvetlenül a negyeddöntőbe jut, a tíz másik csoportelső egymással játszik a nyolcaddöntőben.


16:31

A 78 kg-os Joó Abigél megnyerte második mérkőzését, ezzel bejutott a negyeddöntőbe a riói olimpia cselgáncstornáján. 

A kétszeres Európa-bajnok magyar dzsúdós a mongol Lkhamdegd Purevjargal után a 16 között a világbajnok japán Umeki Mamival csapott össze, akit megvert eddigi egyetlen mérkőzésükön. Kettejük második meccsén Joó jukóval nyert. A KSI 26 éves versenyzője – aki négy éve ötödik lett a londoni játékokon – a nyolc között a címvédő és világbajnok amerikai Kayla Harrisonnal találkozik, akit eddig négyszer megvert, egyszer pedig kikapott tőle.

16:11

A 100 kg-os Cirjenics Miklós elvesztette első mérkőzését, ezzel búcsúzott a riói olimpia cselgáncstornáján.

A májusi, bakui Grand Slam-versenyen ezüstérmes magyar dzsúdós a 32 között a világbajnoki második német Karl-Richard Freyjel találkozott az első körben, akit eddig egyszer – idén Bakuban – megvert, négyszer viszont kikapott tőle. A hatodik meccs hosszabbításban, aranyponttal ért véget, melyet Frey szerzett meg ipponnal.
Az Atomerőmű SE versenyzője – aki éppen csütörtökön ünnepli 26. születésnapját – első olimpiáján vett részt.

15:55

Miskolczi Julianna 22. helyen végzett a kisöbű sportpuska 3×20 lövéses összetett számában a riói olimpia csütörtöki versenynapján.

A 32 éves sportoló 577 körös eredményt ért el a három testhelyzetű, 60 lövéses alapversenyben, a nyolcas döntőbe 582 körrel lehetett bejutni.
Miskolczi Julianna számára ezzel véget ért az olimpia, melyen szombaton légpuskában is a 22. lett.

15:23

A 78 kg-os Joó Abigél megnyerte első mérkőzését, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe a riói olimpia cselgáncstornáján.

A kétszeres Európa-bajnok magyar dzsúdós a kétszeres Ázsia-bajnok mongol Lkhamdegd Purevjargallal találkozott az első körben, akit eddig háromszor legyőzött, egyszer pedig kikapott tőle. Az ötödik meccset Joó ipponnal nyerte.
A KSI SE 26 éves versenyzője – aki négy éve ötödik lett a londoni játékokon – a 16 között a világbajnok japán Umeki Mamival csap össze, akit megvert eddigi egyetlen mérkőzésükön.

15:05

Utólag kizártak két magyar férfi gyorsúszó váltót a riói olimpián, de a sportági csapatvezetés fellebbezett, szerinte a szabályértelmezés miatt volt félreértés.

A Kozma Dominik, Bohus Richárd, Takács Krisztián, Holoda Péter összeállítású 4×100-as staféta a vasárnapi előfutamok során 3:15.21 perces országos csúccsal 12. lett, míg a Bernek Péter, Kis Gergő, Grátz Benjamin és Kozma Dominik alkotta négyes a legrosszabb, 16. időt (7:18.51 p) érte el a szám keddi előfutamában.
Utólag azért diszkvalifikálták mindkét kvartettet, mert nem szerepeltek bennük a csak a váltóra nevezett úszók. Az úszószövetség szerint azonban – mint tájékoztatásában kitér rá – a szabály nem egyértelműsíti, hogy ez a kitétel az előfutamokra is vonatkozik, nemcsak a döntőre.

05.10

Hatodik a magyar női 4×200 méteres gyorsváltó

A magyar női 4×200 méteres gyorsváltó 7:51.03 perces idővel a hatodik helyen végzett a riói olimpia úszóversenyeinek szerdai napján.

A délutáni előfutamból a magyar csapat az ötödik legjobb időt úszva lépett tovább, este azonban változás történt, ugyanis Verrasztó Evelyn helyett Jakabos Zsuzsanna lett a kvartett első embere az Olimpiai Uszodában.

Petrov Iván tanítványa nem feltétlenül bizonyult jó cserének, hiszen gyengébb időt úszott, mint Verrasztó, és utolsóként váltott, őt Késely Ajna követte. A magyar küldöttség legfiatalabb tagja, aki 14 évesen állhatott rajtkőre olimpiai döntőben, egy hellyel feljebb hozta a csapatot. Harmadikként a 400 méter gyorson negyedik Kapás Boglárka ugrott vízbe, az UTE 23 éves Európa-bajnoka a délutánival ellentétben ezúttal nem tudott faragni a hátrányból.

A váltó záróembere nem lehetett más, mint a Rióban eddig három aranyérmet szerző Hosszú Katinka: a 27 éves világklasszisnak – aki eddig 400 és 200 méter vegyesen, valamint 100 méter háton sem talált legyőzőre – óriási hátrány kellett volna ledolgoznia, egyet így is előre tudott lépni, így a kvartett a hatodik lett.

A számot az amerikai váltó nyerte.

Magyarország éremtáblázataAranyéremEzüstéremBronzérem
Szász Emese párbajtőröző1
Hosszú Katinka, 400 méter vegyes1
Hosszú Katinka, 100 méter hát1
Hosszú Katinka, 200 m vegyes1
Szilágyi Áron, vívás, kard, egyéni1
Imre Géza, vívás, párbajtőr, egyéni1
Kenderesi Tamás, úszás, 200 m pillangó1
Összesen:7

Kapcsolódó Cikkek