EUR: 323,26 Ft
CHF: 286,07 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Sport

Hátország

Elképesztő botrány kerekedett abból, hogy az amerikai NBC csatorna kommentátora Hosszú Katinka 400 méter vegyesen aratott győzelme után azt találta mondani, hogy Katinka szerelme és edzője áll a siker hátterében.

Aki ismeri a mostanra kétszeres – sőt, mire ezeket a sorokat olvassák, könnyen lehet, hogy háromszoros – olimpiai bajnok történetét, az pontosan tudja, hogy a győzelmek nagyrészt annak köszönhetőek, hogy Shane Tusup elhitte és Katinkával is elhitette, hogy képes lehet elérni azt, amiről a legtöbb sportoló csak álmodik.


Budapest, 2015. január 11. Hosszú Katinka úszónó és férje, egyben edzője, Shane Tusup Budapesten 2015. január 10-én. Az úszónő 2014-ben öt világrekordot állított fel, hat Európa-bajnoki érmet (közte három egyéni aranyat), 68 világkupa-érmet (közte 51 aranyat) szerzett, 122 győzelemmel ő vezeti a vk-történet örökranglistáját. Tavaly elnyerte a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) az év legjobb női úszójának járó elismerését, Magyarországion év legjobb női sportolója lett és a Figyelő gazdasági hetilap első alkalommal neki ítélte Év Embere díját. MTI Fotó: Kovács Anikó

Amit a tengerentúlról – és néhány nagyokostól itthonról is – hallunk, az a feminizmus, vagy liberalizmus, vagy nevezzük, aminek akarjuk legrosszabb megnyilvánulása. A gondolkodás nélküli fröcsögés zsigeri reakció, mindent és mindenkit azonnal meg akarnak védeni, még akkor is, ha erre az égvilágon senki nem kérte őket.

Pedig a napnál is világosabb, hogy egyikük sikere nincs a másik nélkül. Tusup adja a hátországot a vízparton és az uszodán kívül, és tudja ezt Hosszú Katinka is, különben nem nyilatkozta volna, hogy Shane nélkül nem lenne meg egyik aranyérme sem. „Nem lenne ez a négy év sem, amibe együtt belevágtunk” – mondta.

Engedjük hát hőzöngeni a hőzöngőket és örüljünk, hogy ők ketten egymásra találtak.

Kapcsolódó Cikkek