2020. augusztus 15., szombat
Mária

Sport

Ungvári továbbjutott

Itt mindent megtalálsz, ami hétfőn történik Rióban az olimpián.

16:41


Karakas negyeddöntős a cselgáncstornán

Az 57 kg-os Karakas Hedvig megnyerte második mérkőzését, ezzel bejutott a negyeddöntőbe hétfőn a riói olimpia cselgáncstornáján.  A 2012-es londoni játékokon ötödik dzsúdós a türkmén Rusana Nurjavova után a kanadai Catherine Beauchemin-Pinard-ral találkozott, és nagy csatában, egy intéssel nyert. Ezzel 2-2-re kiegyenlített kettejük különpárharcában. A 26 éves, világbajnoki harmadik magyar a nyolc között a hazai közönség előtt szereplő, világbajnok Rafaela Silvával száll szembe, akit eddig egyszer legyőzött, háromszor viszont kikapott tőle.


16:15

Nyolcaddöntős a kardozó Márton Anna

Bejutott a nyolcaddöntőbe Márton Anna a riói olimpiai hétfői női kardversenyében. A magyar vívó a legjobb 32 között kezdett, az ellenfele a venezuelai Alejandra Benitez Romero volt. Az asszó 15-14-es magyar sikert hozott úgy, hogy Márton már 14-8-ra is vezetett. Márton következő ellenfele a francia Manon Brunet lesz magyar idő szerint 17 órakor.

16:00

Ungvári nyolcaddöntős a cselgáncstornán

A 73 kg-os Ungvári Miklós megnyerte első mérkőzését, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe hétfőn a riói olimpia cselgáncstornáján. 

A 2012-es londoni játékokon ezüstérmes ceglédi dzsúdós a portugál Nuno Saraivával találkozott – pályafutása során először -, és vazaarival győzött.  A 35 éves magyar a 16 között a holland Dex Elmonttal száll szembe, aki ellen 4-3-ra vezet kettejük különpárharcában.

15:20

Sidi döntős, Péni 13. légpuskában

Sidi Péter bejutott a döntőbe férfi légpuskában a riói olimpia hétfői versenynapján. A szám másik magyar indulója, Péni István a 13. helyen végzett. 

A többszörös világ- és Európa-bajnok Sidi 625,9 körös eredménnyel a hatodik helyen zárta az alapversenyt, így készülhet a magyar idő szerint 17 órakor kezdődő nyolcas fináléra.  Az ifjúsági olimpiai bajnok Péni István 624 körrel végzett, így 1,5 körrel maradt le a döntőről.

15:18

Karakas nyolcaddöntős a cselgáncstornán

Az 57 kg-os Karakas Hedvig megnyerte első mérkőzését, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe hétfőn a riói olimpia cselgáncstornáján.

A világbajnoki bronz- és Eb-ezüstérmes magyar dzsúdós a számottevő eredménnyel nem rendelkező türkmén Rusana Nurjavova ellen mutatkozott be. Egy percet sem töltött a tatamin, mivel előbb egy jukót érő dobást mutatott be, majd a földharcban ippont ért el karfeszítéssel. Ezzel 2-0-ra vezet kettejük különpárharcában.  Karakas négy éve Londonban, ahol végül az ötödik helyen végzett, ugyancsak ipponnal nyerte első meccsét.  A 26 éves magyar a 16 között a kanadai Catherine Beauchemin-Pinard-ral száll szembe, akit eddig egyszer legyőzött, kétszer viszont kikapott tőle.  “Meglátta a helyzetet és szépen megcsinálta” – összegezte tanítványa teljesítményét Toncs Péter. Hozzátette: most jön a neheze, a kanadai dzsúdós ellen, aki erőnyerő volt az első fordulóban, új taktikát dolgoztak ki.

6:00

Az immár olimpiai bajnok Hosszú Katinka a vasárnapi elődöntőből a második legjobb idővel jutott a 100 méter hát hétfői fináléjába a riói ötkarikás játékokon.

A szombaton 400 méter vegyesen világcsúccsal aranyérmes versenyző a szám Európa-bajnoki ezüstérmeseként futamában az amerikai Kathleen Baker mögött másodikként csapott a célba 58.94 másodperces idővel, azaz 19 századot javított az előfutamban nyújtott teljesítményén.

5:55

Nem jutott be a legjobb 16 közé párosban Babos Tímea és Jani Réka-Luca a riói olimpián.

A magyar kettős ellenfele az Andreea Mitu, Raluca Olaru román duó volt az ötkarikás teniszközpont kilences pályáján.

5:50

Kozma Dominik a 200 méter gyors vasárnapi elődöntőjében a 15. időt érte el a riói olimpián, így nem jutott a szám nyolcas fináléjába.

Az MTK 25 éves versenyzője futamában hetedikként csapott célba, 1:47.53 perces ideje pedig majdnem egy másodperccel rosszabb, mint amit az előfutamban úszott. Igaz, fináléba azzal sem jutott volna.

5:30

Kapás Boglárka új országos csúccsal negyedik lett vasárnap 400 méter gyorson a riói olimpián.

A szám 23 éves Európa-bajnoka – aki az egyetlen magyar döntős volt ezen az estén az ezúttal már majdnem teltházas Olimpiai Uszoda “éjszakai” programjában – a táv felénél ötödikként fordult, majd feljött a negyedik helyre, s ugyan a dobogóért is harcban volt, de végül nem tudta lehajrázni a szintén amerikai Leah Smith-t. Azonban 4:02.37 perces idejével így is 1.1 másodperccel megjavította saját országos csúcsát, amelyet májusban a londoni Európa-bajnokságon ért el.

00:10

Bacskai Balázs pontozással kikapott és kiesett a 69 kilogrammos súlycsoport selejtezőjében a riói olimpia ökölvívótornáján vasárnap.

A 2010-es Európa-bajnok magyar sportoló ötkarikás debütálásán a francia Souleymane Cissokhóval csapott össze, akitől eddig mindig kikapott. Edzője, Erdei Zsolt a sorsolás után azt mondta, az egész mezőnyből talán éppen a franciát szerette volna elkerülni, mert rendkívül jó képességű öklöző, akinek a stílusa nem fekszik tanítványának.

Nézd meg mi történt vasárnap az olimpián!

Címkék

Kapcsolódó Cikkek