EUR: 332,13 Ft
CHF: 301,79 Ft
2019. október 14., hétfő
Helén

Sport

Hosszú Katinka és Cseh László is döntős

A negyedik aranyára hajtó Hosszú Katinka 200 méter háton a legjobb, míg Cseh László 100 méter pillangón a negyedik idővel jutott döntőbe a riói olimpia úszóversenyeinek csütörtöki napján.

Hosszú már az előfutamban is a leggyorsabb volt, ráadásul 2:06.09 perces országos csúccsal “melegített”. Az elődöntőben Hosszú – aki korábban 400 méter vegyesen világcsúccsal, 100 méter háton minden idők második legjobb idejével, 200 méter vegyesen pedig olimpiai rekorddal diadalmaskodott – már az első forduló után komoly előnyre tett szert, s rendkívül magabiztosan, a nemzeti rekordot tovább javítva, 2:06.03 perces idővel nyert.


“Ez nem jelent semmit, nem nagyon lehet tudni, hogy ki mit tud” – reagált a 27 éves Hosszú az MTI felvetésére, miszerint több mint egy másodperccel gyorsabb volt minden riválisánál. “Azért ez nagyon kemény lesz, holnap kiderül. Utolsó döntő, élvezni kell és ennyi. Nem gondoltam volna, hogy ilyen jó lesz, még világbajnokságon sem úsztam ennyire erős időt, jókor jött ki”.

Cseh az előfutamból a második időt hozta magával, akkor úgy tűnt, az első ötkarikás aranyérmére hajtó 30 éves úszó valamennyire már túltette magát azon, hogy fő számában, a 200 méter pillangón világbajnoki címvédőként csak hetedik lett. Az elődöntőben főként a második 50-en ment nagyot Cseh, a végén jött a szokásos levegő vétel nélküli tempózás, s ugyan öt századdal gyengébb idővel, mint az előfutamban, de 51.57 másodperccel megnyerte a futamot.


“Jobb időt szerettem volna, de a kezdés úgy látszik, nem akar összejönni. Az, hogy Phelpset megvertem egy századdal kis győzelem a lelkemnek, de nem jelent semmit. Holnap a döntőben szeretném a legjobbamat megúszni, akkor teljesen mindegy hányadik helyen végzek, mert ha nyolcadik, akkor is elégedett leszek. Már nincsenek olyan vágyálmaim, amelyeket nem biztos, hogy lehet teljesíteni” – mondta Cseh.

Kapcsolódó Cikkek