2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb X.kerület XIX.kerület

Ila idén verhetetlen

Egy fél szezon elég volt Major Ilonának, hogy megvédje országos bajnoki címét a labdarúgás és golf ötvözetéből létrejött footgolfban. Az immáron kétszeres bajnok szintet lépne, és a nemzetközi mezőnyben is megmutatná, mit tud. Ehhez azonban segítségre van szüksége.

Major Ilona szurkol, hogy beessen a labda a lyukba (fotó: Hole Hunters)

Major Ilona szurkol, hogy beessen a labda a lyukba (fotó: Hole Hunters)

A nyolcfordulós Footgolf Országos Bajnokság első öt körét megnyerte Major Ilona. Mivel a hat legjobb eredmény számít a végelszámolásnál, már biztos, hogy ő a 2016-os bajnok, vagyis megvédte címét.


– Egyértelműen úgy indultam neki az idei bajnokságnak, hogy ismét enyém legyen az arany – emlékezett vissza a friss bajnok a tavaszi rajtra. – Tudtam, hogy a tavalyihoz hasonlóan az idei sem lesz könnyű. Egyre több nő csatlakozik a sportághoz, egyre jobbak lesznek, ezért minden verseny igazi kihívás volt.

Ila Gelencsér Gáborral, a magyar szövetség elnökével

Ila Gelencsér Gáborral, a magyar szövetség elnökével

Már csak azért is, mert, mint mondja, ritkán van lehetősége gyakorolni, szinte csak a versenyeken footgolfozik.


– Autó nélkül rá vagyok szorulva másokra, hogy a legközelebbi pályákra, Kisorosziba vagy Monorra kijussak. Mégis idén eddig veretlen vagyok a bajnokságban, a hátralévő három fordulót is szeretném megnyerni.

Annyi előnye van több társával szemben, hogy Ila focizik is.

– A nagy és pontos lövések, a labdabiztosság sokat segít a footgolfban. Épp javában zajlik a felkészülés, a most alakult, harmadosztályú Future Stars csapatában játszom – adott képet focista karrierjéről is. A Kökinél lakó, a „civil életben” a kispesti postán dolgozó Ila idei célját a címvédéssel teljesítette, de már előre tekint.

– Szeretnék továbbfejlődni, és nemzetközi szinten is megméretni magam. A világ legrangosabb sorozatában, a European Footgolf Touron egyre több női induló van. Ahhoz azonban, hogy elutazzak a tizenhat helyszín valamelyikére, támogatót kell keresnem, mert önerőből ezt nem lehet megvalósítani.

Mi az a footgolf?

A hollandok által kitalált játék lényege, hogy golfpályán, a golf szabályait követve ötös méretű focilabdát kell lábbal minél kevesebb rúgással a külön erre a célra és méretre gyártott lyukba juttatni. Az első világbajnokságot hazánkban rendezték 2012-ben, amit Lengyel Béla nyert. Idén januárban Argentína adott otthont a második vb-nek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.