EUR: 323,24 Ft
CHF: 286,24 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Egyéb X.kerület XIX.kerület

Ila idén verhetetlen

Egy fél szezon elég volt Major Ilonának, hogy megvédje országos bajnoki címét a labdarúgás és golf ötvözetéből létrejött footgolfban. Az immáron kétszeres bajnok szintet lépne, és a nemzetközi mezőnyben is megmutatná, mit tud. Ehhez azonban segítségre van szüksége.

Major Ilona szurkol, hogy beessen a labda a lyukba (fotó: Hole Hunters)

Major Ilona szurkol, hogy beessen a labda a lyukba (fotó: Hole Hunters)

A nyolcfordulós Footgolf Országos Bajnokság első öt körét megnyerte Major Ilona. Mivel a hat legjobb eredmény számít a végelszámolásnál, már biztos, hogy ő a 2016-os bajnok, vagyis megvédte címét.


– Egyértelműen úgy indultam neki az idei bajnokságnak, hogy ismét enyém legyen az arany – emlékezett vissza a friss bajnok a tavaszi rajtra. – Tudtam, hogy a tavalyihoz hasonlóan az idei sem lesz könnyű. Egyre több nő csatlakozik a sportághoz, egyre jobbak lesznek, ezért minden verseny igazi kihívás volt.

Ila Gelencsér Gáborral, a magyar szövetség elnökével

Ila Gelencsér Gáborral, a magyar szövetség elnökével

Már csak azért is, mert, mint mondja, ritkán van lehetősége gyakorolni, szinte csak a versenyeken footgolfozik.


– Autó nélkül rá vagyok szorulva másokra, hogy a legközelebbi pályákra, Kisorosziba vagy Monorra kijussak. Mégis idén eddig veretlen vagyok a bajnokságban, a hátralévő három fordulót is szeretném megnyerni.

Annyi előnye van több társával szemben, hogy Ila focizik is.

– A nagy és pontos lövések, a labdabiztosság sokat segít a footgolfban. Épp javában zajlik a felkészülés, a most alakult, harmadosztályú Future Stars csapatában játszom – adott képet focista karrierjéről is. A Kökinél lakó, a „civil életben” a kispesti postán dolgozó Ila idei célját a címvédéssel teljesítette, de már előre tekint.

– Szeretnék továbbfejlődni, és nemzetközi szinten is megméretni magam. A világ legrangosabb sorozatában, a European Footgolf Touron egyre több női induló van. Ahhoz azonban, hogy elutazzak a tizenhat helyszín valamelyikére, támogatót kell keresnem, mert önerőből ezt nem lehet megvalósítani.

Mi az a footgolf?

A hollandok által kitalált játék lényege, hogy golfpályán, a golf szabályait követve ötös méretű focilabdát kell lábbal minél kevesebb rúgással a külön erre a célra és méretre gyártott lyukba juttatni. Az első világbajnokságot hazánkban rendezték 2012-ben, amit Lengyel Béla nyert. Idén januárban Argentína adott otthont a második vb-nek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.