EUR: 335,68 Ft
CHF: 316,23 Ft
2020. február 19., szerda
Zsuzsanna

Egyéb X.kerület XIX.kerület

Ila idén verhetetlen

Egy fél szezon elég volt Major Ilonának, hogy megvédje országos bajnoki címét a labdarúgás és golf ötvözetéből létrejött footgolfban. Az immáron kétszeres bajnok szintet lépne, és a nemzetközi mezőnyben is megmutatná, mit tud. Ehhez azonban segítségre van szüksége.

Major Ilona szurkol, hogy beessen a labda a lyukba (fotó: Hole Hunters)

Major Ilona szurkol, hogy beessen a labda a lyukba (fotó: Hole Hunters)

A nyolcfordulós Footgolf Országos Bajnokság első öt körét megnyerte Major Ilona. Mivel a hat legjobb eredmény számít a végelszámolásnál, már biztos, hogy ő a 2016-os bajnok, vagyis megvédte címét.


– Egyértelműen úgy indultam neki az idei bajnokságnak, hogy ismét enyém legyen az arany – emlékezett vissza a friss bajnok a tavaszi rajtra. – Tudtam, hogy a tavalyihoz hasonlóan az idei sem lesz könnyű. Egyre több nő csatlakozik a sportághoz, egyre jobbak lesznek, ezért minden verseny igazi kihívás volt.

Ila Gelencsér Gáborral, a magyar szövetség elnökével

Ila Gelencsér Gáborral, a magyar szövetség elnökével

Már csak azért is, mert, mint mondja, ritkán van lehetősége gyakorolni, szinte csak a versenyeken footgolfozik.


– Autó nélkül rá vagyok szorulva másokra, hogy a legközelebbi pályákra, Kisorosziba vagy Monorra kijussak. Mégis idén eddig veretlen vagyok a bajnokságban, a hátralévő három fordulót is szeretném megnyerni.

Annyi előnye van több társával szemben, hogy Ila focizik is.

– A nagy és pontos lövések, a labdabiztosság sokat segít a footgolfban. Épp javában zajlik a felkészülés, a most alakult, harmadosztályú Future Stars csapatában játszom – adott képet focista karrierjéről is. A Kökinél lakó, a „civil életben” a kispesti postán dolgozó Ila idei célját a címvédéssel teljesítette, de már előre tekint.

– Szeretnék továbbfejlődni, és nemzetközi szinten is megméretni magam. A világ legrangosabb sorozatában, a European Footgolf Touron egyre több női induló van. Ahhoz azonban, hogy elutazzak a tizenhat helyszín valamelyikére, támogatót kell keresnem, mert önerőből ezt nem lehet megvalósítani.

Mi az a footgolf?

A hollandok által kitalált játék lényege, hogy golfpályán, a golf szabályait követve ötös méretű focilabdát kell lábbal minél kevesebb rúgással a külön erre a célra és méretre gyártott lyukba juttatni. Az első világbajnokságot hazánkban rendezték 2012-ben, amit Lengyel Béla nyert. Idén januárban Argentína adott otthont a második vb-nek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Gyász! Elhunyt Wichmann Tamás

  Hosszan tartó, súlyos betegség után 72 éves szerdán korában elhunyt Wichmann Tamás kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója – értesült a Nemzeti Sport a családtól.

 • Családi farsang

  Családi farsang

  Apukák és anyukák együtt farsangoltak a csepeli Közösségi Pontban

 • Veszélyes ritkaság

  Veszélyes ritkaság

  Debrecen – Egy sisakos kazuár személyében új lakó érkezett a Debreceni Állat- és Növénykertbe.