EUR: 310,23 Ft
CHF: 258,69 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb X.kerület

Ingyen hajvágás mellé jó szó is jár

Budai Alex New Yorkban élő magyar mesterfodrász barátaival  vállalta, hogy harminc, 6 és 16 év közötti környékbeli rászoruló gyermek, illetve fiatal haját ingyenesen levágja az iskolakezdés előtt. A jótékonysági hajvágást a Baptista Szolgáltató Centrumban tartották meg.

Baptista Szolgáltató Centrum, Budai Alex New Yorkban élő magyar mesterfodrász (Fotó: Máté Krisztián)

Budai Alex nem csak nyír, de beszélget is a kuncsaftokkal(Fotó: Máté Krisztián)

– New Yorkban, ahol élek, nagy hagyománya van, hogy az emberek segítenek a rászorulókon, amiben tudnak. Kint is ingyenesen vágom a bántalmazott nők, gyerekes anyukák, munkanélküliek haját. Itthon két barátom elkezdte ezt, és amikor Budapestre jövök, mindig csatlakozok – mesélte a Lokálnak Budai Alex fodrász, aki szerint a székében nem csak hajvágás történik. – Én itt a gyerekekkel ugyanúgy bánok, mint bármilyen kuncsafttal, beszélgetünk, tanácsot adok nekik és az a tapasztalatom, hogy minden jó szót magukkal visznek az életbe. Nagyon sokat számít a törődés és mindannyiunk felelőssége, hogy ők milyen felnőtté válnak, milyen hatások érik őket már gyerekkorban.


Baptista Szolgáltató Centrum, Budai Alex New Yorkban élő magyar mesterfodrász (Fotó: Máté Krisztián)

Neked milyen lesz a frizurád?(Fotó: Máté Krisztián)

Alex a mostani akciót az iskolakezdéshez igazította, de nem csak Kőbányára jár segíteni. Tavasszal a Deák téren vágta ingyen hajléktalanok haját. Itt kapott egy igazán fontos visszaigazolást. – Egy férfi beült a székbe, és mondta, mennyire örül, hogy levágom a haját, mert hosszú idő után kapott egy munkalehetőséget, ahol azt mondták neki, hogy felveszik, csak hozza rendbe a külsejét. Nagyon boldog volt, és azt mondta, hogy most már biztos megkapja az állást. Az ő öröme nekem nagyobb boldogság volt, mint egy nagy borravaló!

Arnold, Baptista Szolgáltató Centrum Budai Alex New Yorkban élő magyar mesterfodrász (Fotó: Máté Krisztián)

Nem csak új hajat, de ajándék tanszereket is kaptak a gyerekek(Fotó: Máté Krisztián)

Tünde Kőbányán lakik családjával, két fiát hozta el a fodrászakcióra. – Tegnap vettük meg, ami kell az iskolába. Ugye nem kell mondanom, hogy sok pénzt hagytunk a boltban. Nagy segítség ez nekünk, hogy hajvágásra nem kell költenünk – mondat hálásan az anyuka.


Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.