EUR: 323,54 Ft
CHF: 286,14 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb XV.kerület

Játszótér és parkoló újult meg

A XV. kerületben az újpalotai városrészben a legrosszabb a parkolási helyzet, hiszen a gépjárművek számához képest jóval kevesebb parkolóhely áll rendelkezésre. Kis segítség most, hogy az önkormányzat szakemberei új parkolóhelyeket alakítottak ki vagy újítottak fel. Ennek köszönhetően átadták a Kontyfa u. 10. előtti és a Nyírpalota 1–21. mögötti parkolót. Persze nemcsak az autósokra, hanem a gyerekekre is igyekeznek odafigyelni, így megújult a Kontyfa utcai játszótér is.

Felújított közterek átadása Újpalotán Kontyfa utcai játszótér, park ( Fotó: Sáfár Tibor)

A Konytfa utcai játszóteret már birtokba is vehették( Fotó: Sáfár Tibor)

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.