EUR: 323,50 Ft
CHF: 285,02 Ft
2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Belföld

Jobbik: Támogatjuk a HVIM-et

Hivatalosan is elismerte a Jobbik, amit már eddig is mindenki tudott: támogatják a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat, ezen keresztül pedig olyan rendezvényeket, mint például a Magyar Sziget.

Továbbra sem lehet tudni, milyen társadalmi célt valósított meg a Jobbik azzal, hogy az elmúlt években összesen 15,8 millió forinttal támogatta a HVIM-et a Magyar Sziget megrendezésében, ahol a résztvevők (és szervezők) rendszeresen vonulnak fel náci egyenruhában, Hitler Mein Kampfjának kiadásai hevernek a könyvesstandokon, és szélsőséges politikusok karikás ostorral félemlítenek meg újságírókat.


Lapunk megkérdezte az ellenzéki pártot, hogyan fér össze ez az – adóforintokból származó – anyagi támogatás azzal a kirakatpolitikával, miszerint a Jobbik nem tűri meg soraiban a „náciromantikára” vágyókat. A Jobbik azt felelte, hogy nem támogatták az Attila-védvonal emléktúrát. Az eseményen egyébként egy Hitlernek maszkírozott férfi is részt vett.

– Nem tudjuk, az említett illető milyen politikai erő szimpatizánsa… Azt viszont ki tudjuk jelenteni, nem tagja a Jobbiknak, és tudomásunk szerint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomnak sem – felelték az Origónak a jobbikosok. Vagyis a párt nem tudja, ki az illető, de biztosan nem a tagja.


Azt egyébként a Jobbik elismerte, hogy célzott támogatást nyújt a HVIM-nek olyan rendezvényekre, mint például a Magyar Sziget. Szerintük nincs okuk etikailag elhatárolódni a fesztiváltól. Magyarul nem ciki, hogy támogatják. Úgy látszik, a Jobbik csak akkor határolódik el, ha Hitler-bajuszt lát, a náci relikviák vagy a karlendítések beleférnek.

Budapest, 2016. június 4. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Trianon-felvonulása Románia budapesti nagykövetsége előtt, a Thököly úton 2016. június 4-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Budapest, 2016. június 4.
A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Trianon-felvonulása Románia budapesti nagykövetsége előtt, a Thököly úton 2016. június 4-én.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

 • Beleshettünk a Magyar Igazságügyi Palotába

  Beleshettünk a Magyar Igazságügyi Palotába

  Múlt csütörtökön rendezte az Országos Bírósági Hivatal a Juhász Andor emléknapot, amely keretében belül a sajtó munkatársai meglátogatták a Magyar Igazságügyi Palotát.

 • Brüsszel megnyitná a határokat

  Brüsszel megnyitná a határokat

  Kövér László volt a vendége az ECHO TV Bayer Show című műsorának hétfőn. Az Országgyűlés elnöke kifejtette Ujhelyi István hazaárulása kapcsán, hogy a hülyeség demokratikus jog, míg nem ütközik törvénybe.

 • Bikinik a tengerfenékről

  Bikinik a tengerfenékről

  Kát magyar lány úgy döntött, hogy megtisztítják a tengereket a műanyaghulladéktól, de nem viszik messzire a víztől, hanem ott maradnak, és bikiniket gyártanak belőle.