EUR: 310,41 Ft
CHF: 259,14 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Belföld

Jobbik: Támogatjuk a HVIM-et

Hivatalosan is elismerte a Jobbik, amit már eddig is mindenki tudott: támogatják a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat, ezen keresztül pedig olyan rendezvényeket, mint például a Magyar Sziget.

Továbbra sem lehet tudni, milyen társadalmi célt valósított meg a Jobbik azzal, hogy az elmúlt években összesen 15,8 millió forinttal támogatta a HVIM-et a Magyar Sziget megrendezésében, ahol a résztvevők (és szervezők) rendszeresen vonulnak fel náci egyenruhában, Hitler Mein Kampfjának kiadásai hevernek a könyvesstandokon, és szélsőséges politikusok karikás ostorral félemlítenek meg újságírókat.


Lapunk megkérdezte az ellenzéki pártot, hogyan fér össze ez az – adóforintokból származó – anyagi támogatás azzal a kirakatpolitikával, miszerint a Jobbik nem tűri meg soraiban a „náciromantikára” vágyókat. A Jobbik azt felelte, hogy nem támogatták az Attila-védvonal emléktúrát. Az eseményen egyébként egy Hitlernek maszkírozott férfi is részt vett.

– Nem tudjuk, az említett illető milyen politikai erő szimpatizánsa… Azt viszont ki tudjuk jelenteni, nem tagja a Jobbiknak, és tudomásunk szerint a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomnak sem – felelték az Origónak a jobbikosok. Vagyis a párt nem tudja, ki az illető, de biztosan nem a tagja.


Azt egyébként a Jobbik elismerte, hogy célzott támogatást nyújt a HVIM-nek olyan rendezvényekre, mint például a Magyar Sziget. Szerintük nincs okuk etikailag elhatárolódni a fesztiváltól. Magyarul nem ciki, hogy támogatják. Úgy látszik, a Jobbik csak akkor határolódik el, ha Hitler-bajuszt lát, a náci relikviák vagy a karlendítések beleférnek.

Budapest, 2016. június 4. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Trianon-felvonulása Románia budapesti nagykövetsége előtt, a Thököly úton 2016. június 4-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Budapest, 2016. június 4.
A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom Trianon-felvonulása Románia budapesti nagykövetsége előtt, a Thököly úton 2016. június 4-én.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó Cikkek

 • Gál Kinga: Az uniós szakpolitikák nem mehetnek a kulturális sokszínűség rovására

  Gál Kinga: Az uniós szakpolitikák nem mehetnek a kulturális sokszínűség rovására

  Az Európai Uniónak a kulturális sokszínűséget kellene védenie, az uniós szakpolitikák nem mehetnek annak rovására, és nem rombolhatják ott, ahol a nemzeti kisebbségi közösségek többséget alkotnak – hangsúlyozta Gál Kinga fideszes EP-képviselő Strasbourgban, az Európai Parlament Kisebbségi Munkacsoportjának ülését követően az MTI-hez eljuttatott közleményében csütörtökön.

 • Megdőltek a hajnali melegrekordok

  Megdőltek a hajnali melegrekordok

  Csütörtökre virradóra megdőlt a fővárosi és az országos hajnali melegrekord, a leghidegebb órában sem csökkent 16 fok alá a hőmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

 • Varga Mihály: Új szintre lép a V4-ek közötti ipari együttműködés

  Varga Mihály: Új szintre lép a V4-ek közötti ipari együttműködés

  A globális versenyben Európának új iparpolitikára van szüksége, amely erősíti az innovációs kapacitásokat, előmozdítja az új technológiák gyorsabb bevezetését, és ösztönzi a vállalkozói szellemet, biztosítva ezzel azt, hogy a V4-régió továbbra is az Európai Unió (EU) növekedési motorja maradjon – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten, a V4-országok együttműködési szándéknyilatkozatának aláírása alkalmából.

 • Hatályon kívül helyezték Budaházy ítéletét

  Hatályon kívül helyezték Budaházy ítéletét

  Hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet és új eljárásra utasított a terrorcselekménnyel és más bűncselekményekkel vádolt Budaházy György és társai ügyében másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön.