2019. október 17., csütörtök
Hedvig

Egyéb XXI.kerület

Jót tesz az ízületemnek!

Csepelen egyre több helyen van szabadtéri fitneszpark, ahol a felnőttek is teljes körű edzéseket végezhetnek a jó levegőn, ingyen. A Hollandi út végén lévő parkban mindig van valaki, aki használja a gépeket, még ha nem is teljesen rendeltetésszerűen.

Szabadtéri kondipark Csepel ( Fotó: Sáfár Tibor)

75 négyzetméternyi edző park a Duna mellett
( Fotó: Sáfár Tibor)

A Hollandi úti szabadtéri fitneszpark közvetlenül a játszótér mellett van. Az ott üldögélő szülők szerint nagy a kihasználtság. – Mindig van itt valaki. A gyerekeknek is izgalmasak az eszközök, de ők persze nem rendeltetésszerűen használják – mondta kérdésünkre Jenő. – Egy baj van csak. Van itt egy férfi, minden délután jön, körülbelül ugyanabban az időpontban, alsónadrágra vetkőzik, és hangos nyögések kíséretében egy órát edz. Mindezt a gyerekek előtt. De hát nem veszi észre magát – szólt közbe egy anyuka.


Szabadtéri kondipark Csepel ( Fotó: Sáfár Tibor)

Ez jót tesz nekem!
( Fotó: Sáfár Tibor)

Eközben érkezett meg Tündi és apukája. A kislány most kezdi az iskolát és tele van energiával. – Apu, ez szuper. Nézd! – kiáltotta, miközben egyik eszköztől a másikig szaladt. A kedvence végül az eliptikus tréner lett, meg is indokolta. – Jót tesz az ízületeimnek! – jelentette ki a cserfes kislány. Amikor megkértük, mutassa meg, hol van az ízülete, a sípcsontjára mutatott. – Itt, és ez fáj. Pont mint apunak!

Kiderült azonban, hogy szerencsére szó sincs semmiféle fájdalomról, csak egy fárasztó munkanap után ezt hallja az apukájától, és átvette tőle. Apuka már ment volna haza, de a kislány kérésére – fáradtság ide vagy oda – nem mondott nemet, és ő is beállt edzeni.


Szabadtéri kondipark Csepel ( Fotó: Sáfár Tibor)

Jó móka is tud lenni egy közös edzés
( Fotó: Sáfár Tibor)

A legutóbbi fitneszparkátadáson Borbély Lénárd ígéretet tett arra, hogy a kerületben továbbiak létesülnek. – Elsősorban a fiatal generáció sportéletének felkarolására gondoltunk, amikor a kültéri fitneszparkokkal megteremtettük a szabadidős sport továbbfejlesztési lehetőségét. Ezeket a sporteszközöket azonban minden korosztály használhatja. Önkormányzatunk saját erőből olyan közösségi tereket kívánt létrehozni, ahol mindenki hasznosan és kellemesen töltheti szabadidejét. Csepelen sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy konditerembe járjanak. Bízom abban, hogy a rendőrök és közterület-felügyelők jelenlétével szabályozni tudjuk, hogy megfelelő körülmények között tudják használni az itt élők és a látogatók a parkokat – fogalmazott a polgármester.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kinyitották a Kikötőt

    Kinyitották a Kikötőt

    A Kikötő Közösségi Sziget Nyílt Napján ingyenes családi, gyermek, ifjúsági programokkal várták az érdeklődőket!

  • Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

    Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

    Jelen pillanatban nincs akadálya annak, hogy 2021 őszén járjon a Tram-Train – ismertette Lázár János. A projektért és a dél-alföldi közlekedés fejlesztéséért felelős kormánybiztos hozzátette, Hódmezővásárhelyen a jövő év tavaszára befejeződik a kivitelezés.