EUR: 310,23 Ft
CHF: 258,69 Ft
2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb VIII.kerület

Józsefvárosban lakás járhat a felsőoktatáshoz

Józsefváros önkormányzata újabb támogatási formáról döntött; ezúttal kedvezményes bérlakásokkal kívánja segíteni a kerületben található felsőoktatási intézményben tanuló diákokat, valamint oktatókat, tanárokat és kutatókat.

Öt bérlakásra írt ki pályázatot a józsefvárosi önkormányzat olyan diákok részére, akik a VIII. kerületben székhellyel vagy telephellyel rendelkező felsőoktatási intézményben tanulnak, illetve az első vagy második felsőfokú végzettségi szint befejezését követően a következő szintű képzésre felvételt nyertek. Továbbá legalább egy félévet sikeresen elvégzett, és igazolja, hogy saját magának és az együtt költöző hozzátartozóknak az egy főre jutó hathavi átlag nettó bevétele eléri a megpályázott lakás lakbérének a kétszeresét, és nem rendelkezik saját lakással. A leendő bérlőnek vállalnia kell az ingatlan felújítását.


lakas

Felsőoktatásban résztvevők pályázhatnak bérlakásokra

Az oktatók, tanárok és kutatók részére kiírt pályázaton szintén a józsefvárosi felsőoktatási intézményben oktató, tanár, vagy kutatói munkakört betöltő személy vehet részt. Ezen túl legalább hat hónapos folyamatos munkaviszonnyal kell rendelkeznie, továbbá szükséges igazolni, hogy saját magának és a vele együtt költöző hozzátartozóinak az egy főre jutó havi nettó bevétele eléri a megpályázott lakás lakbérének a kétszeresét. Az önkormányzat erre a célra három józsefvárosi bérlakást biztosít.

Pont Ott Part 2016 - a 2016. évi felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos ponthatárváró eseménye. 2016.07.26 Fotó: Csudai Sándor fiatal, iskola, felsőoktatás, főiskola, egyetem, fiatalok, öröm, buli, felvételi.

Minden diáknak nagy segítség, ha támogatást kap a lakhatásához Fotó: Csudai Sándor

A pályázathoz szükséges dokumentáció a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. házipénztárában (VIII., Őr u. 8., hétfőn: 13.30-tól 17 óráig; szerdán: 8-tól 12 óráig és 13-tól 15.30 óráig; pénteken: 8-tól 11.30 óráig) vásárolható meg 1000 forint + áfa összegért, és a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. Lakásgazdálkodási Iroda Lakásgazdálkodási Csoportján vehető át.


A részletes pályázati kiírás megtekinthető a http://www.jgk.hu/46-onkormanyzati-lakasok-berbeadasa oldalon.

Budapest, 2015. szeptember 14. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika Campusának új hallgatói kollégiuma a fővárosi Nagyvárad téren 2015. szeptember 14-én. A Közigazgatás-tudományi Kar hallgatóinak új, 13 ezer négyzetméteres, hatszáz férőhelyes kollégiuma a Finta és Társai Építész Stúdió tervei alapján épült meg. MTI Fotó: Balaton József

Sok felsőoktatási intézmény választotta székhelyének a VIII. kerületet
MTI Fotó: Balaton József

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.