EUR: 330,32 Ft
CHF: 300,43 Ft
2019. október 18., péntek
Lukács

Egyéb VIII.kerület

Józsefvárosban lakás járhat a felsőoktatáshoz

Józsefváros önkormányzata újabb támogatási formáról döntött; ezúttal kedvezményes bérlakásokkal kívánja segíteni a kerületben található felsőoktatási intézményben tanuló diákokat, valamint oktatókat, tanárokat és kutatókat.

Öt bérlakásra írt ki pályázatot a józsefvárosi önkormányzat olyan diákok részére, akik a VIII. kerületben székhellyel vagy telephellyel rendelkező felsőoktatási intézményben tanulnak, illetve az első vagy második felsőfokú végzettségi szint befejezését követően a következő szintű képzésre felvételt nyertek. Továbbá legalább egy félévet sikeresen elvégzett, és igazolja, hogy saját magának és az együtt költöző hozzátartozóknak az egy főre jutó hathavi átlag nettó bevétele eléri a megpályázott lakás lakbérének a kétszeresét, és nem rendelkezik saját lakással. A leendő bérlőnek vállalnia kell az ingatlan felújítását.


lakas

Felsőoktatásban résztvevők pályázhatnak bérlakásokra

Az oktatók, tanárok és kutatók részére kiírt pályázaton szintén a józsefvárosi felsőoktatási intézményben oktató, tanár, vagy kutatói munkakört betöltő személy vehet részt. Ezen túl legalább hat hónapos folyamatos munkaviszonnyal kell rendelkeznie, továbbá szükséges igazolni, hogy saját magának és a vele együtt költöző hozzátartozóinak az egy főre jutó havi nettó bevétele eléri a megpályázott lakás lakbérének a kétszeresét. Az önkormányzat erre a célra három józsefvárosi bérlakást biztosít.

Pont Ott Part 2016 - a 2016. évi felsőoktatási felvételi eljárás hivatalos ponthatárváró eseménye. 2016.07.26 Fotó: Csudai Sándor fiatal, iskola, felsőoktatás, főiskola, egyetem, fiatalok, öröm, buli, felvételi.

Minden diáknak nagy segítség, ha támogatást kap a lakhatásához Fotó: Csudai Sándor

A pályázathoz szükséges dokumentáció a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. házipénztárában (VIII., Őr u. 8., hétfőn: 13.30-tól 17 óráig; szerdán: 8-tól 12 óráig és 13-tól 15.30 óráig; pénteken: 8-tól 11.30 óráig) vásárolható meg 1000 forint + áfa összegért, és a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt. Lakásgazdálkodási Iroda Lakásgazdálkodási Csoportján vehető át.


A részletes pályázati kiírás megtekinthető a http://www.jgk.hu/46-onkormanyzati-lakasok-berbeadasa oldalon.

Budapest, 2015. szeptember 14. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika Campusának új hallgatói kollégiuma a fővárosi Nagyvárad téren 2015. szeptember 14-én. A Közigazgatás-tudományi Kar hallgatóinak új, 13 ezer négyzetméteres, hatszáz férőhelyes kollégiuma a Finta és Társai Építész Stúdió tervei alapján épült meg. MTI Fotó: Balaton József

Sok felsőoktatási intézmény választotta székhelyének a VIII. kerületet
MTI Fotó: Balaton József

Kapcsolódó Cikkek

  • Kinyitották a Kikötőt

    Kinyitották a Kikötőt

    A Kikötő Közösségi Sziget Nyílt Napján ingyenes családi, gyermek, ifjúsági programokkal várták az érdeklődőket!

  • Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

    Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

    Jelen pillanatban nincs akadálya annak, hogy 2021 őszén járjon a Tram-Train – ismertette Lázár János. A projektért és a dél-alföldi közlekedés fejlesztéséért felelős kormánybiztos hozzátette, Hódmezővásárhelyen a jövő év tavaszára befejeződik a kivitelezés.