2018. április 20., péntek
Tivadar

Egyéb VII.kerület

Kamaszként a Zeneakadémián

– Nem is tudjuk elképzelni, mi lenne, ha nem zenélnénk. Ez az életünk, a napjaink 24 óráját kitölti, akkor is ez jár a fejünkben, ha éppen nem hegedülünk – mondja a 17 éves Gaál Eszter, aki másodikos korában kezdett zenélni.

– Én már a negyedik születésnapomra kaptam egy pici hegedűt és elkezdtem rajta gyakorolni – meséli a most 12 éves Julcsi. – Anyu javasolta a zongorát, de hallottam egy cédét, a Négy évszakot, és annyira megtetszett, hogy azonnal hegedülni akartam.


gaállányokEszter jelenleg  magántanuló egy zenei szakközépiskolában, de 13 évesen felvették a Zeneakadémia kiemelt tehetségűek osztályába is. Itt 10–18 éves korig vannak azok a diákok, akik kiemelkedően tehetségesek, összesen 17-en az egész országból. Itt tanul mind a két Gaál lány.

Julcsi is csak vizsgázni jár be az általános iskolába, mert a sok zenei óra és gyakorlás mellett nincs ideje beülni az iskolapadba.

A lányok el sem tudják képzelni, hogy ne zenével foglalkozzanak egész életükben.

– Nagyon szeretnék elismert szólista lenni. Mostanában pedig egyre inkább azt érzem, hogy gyerekekkel szeretnék foglalkozni, valamilyen formában tanítani őket. Nem a hírnévre törekszem, hanem arra, hogy minél több embernek átadhassam a boldogságot. Mert a zene maga a boldogság – magyarázza Eszter. – Én azért szeretnék zenekarban játszani, mert nagyon tetszik az együtt zenélés – mondja Julcsi.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.