EUR: 332,13 Ft
CHF: 301,79 Ft
2019. október 14., hétfő
Helén

Sport

Kenderesi Tamás bronzérmes

Kenderesi Tamás bronzérmes, Cseh László viszont csak hetedik lett 200 méter pillangón az úszóversenyek keddi napján.A 200 méter pillangón az olimpiai talán legerősebb mezőnye csapott össze egymással: ezt a mezőnyt egy mindössze 19 éves magyar versenyző “vezette” fel, Kenderesi Tamás ugyanis a legjobb idővel készült a fináléra. Az idei eredmények alapján ranglistavezető Cseh mind az előfutamban, mind az elődöntőben tőle szokatlanul gyenge időt úszott, de így is harmadik helyről várta a startot. A rajtkövön ott volt a szám kétszeres győztese és világcsúcstartója, a 19-szeres olimpiai bajnok amerikai Michael Phelps, valamint a címvédő dél-afrikai Chad Le Clos is.

A rajt után Cseh nagy lendülettel kezdett először mégis Phelps érintette a falat. Féltávnál az amerikai mögött Cseh és Kenderesi volt a sorrend, a szám 30 éves világbajnoka azonban fokozatosan lassulni kezdett, már ekkor látni lehetett, hogy nem tud beleszólni az érmes csatába. Kenderesi ezzel szemben nagy hajrába kezdett, az utolsó métereken még az ezüstre is volt esélye, végül 1:53.62 másodperces egyéni csúccsal harmadik lett. Cseh ideje 1:56.24 perc volt.


Az 1:53.36 perccel győztes Phelps pályafutása 20. olimpiai aranyérmét szerezte a japán Szakaj Maszatót mindössze négy századdal megelőzve.

“Nagyon boldog vagyok, az utolsó öt méteren már a szívem vitt a célba. Izgalom volt bennem, de görcsösség nem. Kiúsztam magamból mindent, az éremmel teljesült az álmom, aminek nagyon örülök. Ahogyan annak is, hogy két olyan úszást mutattam be, ami alapján kicsit megismert a világ és az ország” – nyilatkozta Kenderesi.


“A rajt előtti közjáték nem volt szerencsés, de nem ez volt a probléma. Az utolsó ötven méteren nem haladtam, szinte egy helyben álltam, ilyet olyan versenyen szoktam érezni, amikor előtte tíz percig úszok valami mást. Egyszerűen elfáradtam, próbáltam nekimenni, vártam, hogy jön az a londoni könnyed úszás, de nem jött. Ha fele olyan jó formában jöttem volna, mint amilyenben Londonban voltam, itt simán lehetett volna nyerni. Kenderesi Tamásnak gratulálok a bronzéremhez, nekem pedig ott van még a 100, az nem olyan hosszú, talán jobban fogom bírni” – értékelt Cseh.

Kapcsolódó Cikkek