EUR: 323,29 Ft
CHF: 286,22 Ft
2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Extra

Kenderesi Tamás édesanyja titkolta a terhességét

Az olimpiai bronzérmes úszó, Kenderesi Tamás alig akarta elhinni, hogy decemberben kistestvére érkezik. A sajtbureszező sportoló nemcsak erről mesélt a Lokálnak, hanem barátnőjéről, Dalmáról és példaképéről, Michael Phelpsről is.

Igazi sztár lett Kenderesi Tamás! A fiatal úszót folyton megállítják a rajongók, közös fotót szeretnének vele, autogramot kérnek tőle és alig várják, hogy gratulálhassanak neki. Egy csapásra megváltozott az élete, de ő állítja, ugyanaz a laza srác maradt, mint aki eddig volt.


Rio de Janeiró, 2016. augusztus 10. A bronzérmes Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 9-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Rio de Janeiró, 2016. augusztus 10.
A bronzérmes Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 9-én.
MTI Fotó: Illyés Tibor

– Erre a szeretetre egyáltalán nem számítottam, nagyon jólesik! – kezdte a Lokálnak Kenderesi.

– Egymás után érnek a meglepetések. Amikor hazajöttem, édesanyám óriási hírrel fogadott! Pár hónapon belül ugyanis kistestvérem születik, nagyon örülök neki. Amikor hazaértem, a szüleim letakarták a tévét egy kis


Kenderesi Tamás és édesanyja, Ibolya (fotó: Lakatos Brigitta)

Kenderesi Tamás és édesanyja, Ibolya

függönnyel és azt mondták, hogy nagy meglepetésük van, szeretnének bemutatni valakit. Amikor elhúzták, akkor láttam meg az ultrahangos felvételt! Hát, elállt a szavam. Egyébként én vagyok a legidősebb, van egy 16 éves és egy 11 éves öcsém is, decemberben érkezik majd a legkisebb és ő is fiú.

A szüleinknek nem lesz egyszerű négy sráccal! – mosolygott. Kenderesi édesanyja, a 38 éves Ibolya lapunknak elárulta, szándékosan titkolta el az örömhírt.

– Már a 23. hétben vagyok és én ragaszkodtam ahhoz, hogy titkoljuk el az örömhírt az olimpia előtt. Nem akartam ezzel befolyásolni. Persze nekem sem volt egyszerű magamban tartani, már alig vártam, hogy elmondjuk neki. Terveztük a kisbabát, nem bántam volna, ha kislány lesz, de így is nagyon boldogok vagyunk – magyarázta Ibolya, aki örül, hogy a fia magát adja minden helyzetben.

– Érzékeny gyerek, de laza és vagány is. Úgy ment ki a riói olimpiára, hogy érmet szeretne, pedig még csak decemberben lesz húszéves. Remélem, minden álmát ugyanígy valóra váltja!
„Mélyről jöttem vissza”
Tamás sportolói karrierje sajnos nem volt zökkenőmentes.

– Volt térdszalagszakadásom, ezért meg kellett műteni decemberben – mesélte. – Féltem, hogy emiatt rosszabb eredményem lesz, de ha nem lett volna az operáció, elég nagy esély lett volna arra, hogy kiugrik a térdem. Ráadásul tavaly volt egy betegségem – mononukleózis –, ami miatt a vb-re sem tudtam kiutazni. Mélyen voltam emiatt lelkileg, de szerencsére túl vagyok a nehezén.


Fantasztikus vagy! – mondta neki Michael Phelps

Kenderesi példaképe, az úszófenomén Michael Phelps is megdöbbent, hogy a magyar úszó legyőzte őt a középdöntőben.

– Nagyon jó érzés volt, hogy a példaképem gratulált. Óriási dolog nekem, hogy háromszor is mellettem úszott. Amikor megvertem, a középdöntő után azt mondta, hogy „fantasztikus vagy”. Hát képzelhetitek, mit éreztem!

Rio de Janeiró, 2016. augusztus 10. A győztes amerikai Michael Phelps (b) és a bronzérmes Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén a riói nyári olimpián a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 9-én. MTI Fotó: Illyés Tibor

Kenderesi Tamás és példaképe, Michael Phelps
MTI Fotó: Illyés Tibor

 

„A barátnőm tudja, hogy ő a fontos”

A fiatal lányok körülrajongják a jóképű Kenderesit, ő pedig sütkérezik a sikerben, de tudja, hol a határ.
– Nincs azzal baj, hogy szeretnek! A barátnőm egyébként tudja, hogy ő a legfontosabb számomra. Ő is úszik, ezért nagyon jól megértjük egymást, ismeri ezt a világot – tette hozzá a sportoló, aki a cikk megjelenésekor már Horvátországban pihen családjával és barátnőjével, Sebestyén Dalma úszóval. A csinos lány is versenyzett Rióban 200 mellen és összesítésben a 19. helyen végzett.

Tamás és Dalma sajtburesszel fotó: Facebook

Tamás és Dalma sajtburesszel fotó: Facebook

Kapcsolódó Cikkek