EUR: 331,71 Ft
CHF: 301,69 Ft
2019. október 15., kedd
Teréz

Egyéb XV.kerület

Kertek csodái Pestújhelyen

Nem mindennapi bemutatóra várják a kertbarátokat a Pestújhelyi Közösségi Házba szeptember 2-án és 3-án. Mint a Lokál Extrának Pintér Zsuzsánna, a közösségi ház vezetője elmondta, a Pestújhelyi Kertbarátkör  rendezvényén látható lesz, hogy mi minden terem meg egy pestújhelyi kiskertben.

15ker_kiskert

Rengeteg csodát rejthet a kertünk

– Ez mindig egy nagyon látványos civil rendezvény, amelynek idén nagy hangsúlyt ad, hogy 15 éves a pestújhelyi kertbarátkör, és ebben az évben 100 éves a honi kertbarátmozgalom – mondta lapunknak Pintér Zsuzsánna, aki hozzátette, rendezvényre várják az iskolásokat, óvodásokat, a kerttulajdonosokat és minden kedves érdeklődőt, hiszen a kiállításon a kör tagjai szívesen megosztják tapasztalataikat az érdeklődőkkel.


– Az első napon a kertbarátok terményeinek bemutatása után lesz mustkészítés, -kóstolás, lekvárízlelés, paradicsompasszírozás és paradicsomital-készítés, de az érdeklődők megismerkedhetnek a virágkötészet és a dekorációkészítés alapjaival is. Másnap egy kis ünnepség keretében emléklapokat adnak át a kertbarátkör alapítóinak, de az is kiderül, ki nyeri a „Pestújhely legszebb kertje” versenyt. Természetesen a belépés mindenki számára ingyenes, sőt a vendégek asztalán minden kerttulajdonos bemutathatja kertjének kincseit, a maga termesztette növényeket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.