2018. szeptember 20., csütörtök
Friderika

Egyéb XV.kerület

Kertek csodái Pestújhelyen

Nem mindennapi bemutatóra várják a kertbarátokat a Pestújhelyi Közösségi Házba szeptember 2-án és 3-án. Mint a Lokál Extrának Pintér Zsuzsánna, a közösségi ház vezetője elmondta, a Pestújhelyi Kertbarátkör  rendezvényén látható lesz, hogy mi minden terem meg egy pestújhelyi kiskertben.

15ker_kiskert

Rengeteg csodát rejthet a kertünk

– Ez mindig egy nagyon látványos civil rendezvény, amelynek idén nagy hangsúlyt ad, hogy 15 éves a pestújhelyi kertbarátkör, és ebben az évben 100 éves a honi kertbarátmozgalom – mondta lapunknak Pintér Zsuzsánna, aki hozzátette, rendezvényre várják az iskolásokat, óvodásokat, a kerttulajdonosokat és minden kedves érdeklődőt, hiszen a kiállításon a kör tagjai szívesen megosztják tapasztalataikat az érdeklődőkkel.


– Az első napon a kertbarátok terményeinek bemutatása után lesz mustkészítés, -kóstolás, lekvárízlelés, paradicsompasszírozás és paradicsomital-készítés, de az érdeklődők megismerkedhetnek a virágkötészet és a dekorációkészítés alapjaival is. Másnap egy kis ünnepség keretében emléklapokat adnak át a kertbarátkör alapítóinak, de az is kiderül, ki nyeri a „Pestújhely legszebb kertje” versenyt. Természetesen a belépés mindenki számára ingyenes, sőt a vendégek asztalán minden kerttulajdonos bemutathatja kertjének kincseit, a maga termesztette növényeket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.

 • Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállóban várhatunk a buszra

  Gondolatmegállót avattak a Horváth-kertben, az Alagút utca–Attila utca sarkánál. A Budavári Önkormányzat által megvalósított megálló falain kerületi írók, költők, művészek Krisztinavárosról írt idézetei olvashatók, amelyeket diákok küldtek be egy ebből a célból kiírt pályázatra.

 • Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  Barkó Dalostalálkozó Kissikátorban

  A barkó népdal ünnepét  tartották szeptember 15-én Kissikátorban, a művelődési ház előtti téren felállított sátorban.  Az eseményre meghívást kapott Arló, Borsodszentgyörgy, Járdánháza  népdalköre, a Domaházi Hagyományőrző Egyesület és természetesen felléptek a házigazdák, a Kissikátori Harmonika-és Népdalkör.