EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Külföld

Késsel és tűzzel támadtak egy svájci vonat utasaira

Késsel és gyúlékony folyadékkal támadt egy vonat utasaira Svájcban szombat délután egy férfi, hat embert megsebesített – adták hírül a svájci hatóságok.

St. Gallen kanton rendőrségének közleménye szerint egy 27 éves svájci férfi a vasúti kocsiban gyúlékony folyadékot locsolt szét, amely lángra kapott. A férfinál kés is volt.


Hat áldozatát – köztük egy hatéves gyermeket – égési sérülésekkel és szúrt sebekkel szállították különböző kórházakba. Három áldozat nő, 17, 34 és 43 évesek, kettő férfi, ők 17 és 50 esztendősek. Némelyikük sérülései súlyosak. A támadó is megégett, ő szintén kórházba került.

A rendőrség szóvivője egyelőre csak annyit közölt a férfi lehetséges indítékáról, hogy nem zárható ki, pusztán indulatból cselekedett, terrorizmus lehetőségére gondolni szerinte “túl messzemenő következtetés lenne”.

A vonat a liechtensteini határ közelében haladt, Buchsból Sennwald felé, és a férfi nem sokkal azelőtt támadt az utasokra, hogy a szerelvény Salez vasútállomására ért. A vonaton a támadás pillanatában több tucat utas tartózkodott.

Svájcban emberemlékezet óta nem történt hasonló eset – jegyzi meg a Reuters brit hírügynökség, hozzátéve, hogy Franciaországban, Németországban és Belgiumban több támadás is érte a lakosságot az utóbbi másfél évben. Ezek elkövetőiként zömmel az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet jelentkezett.

Kapcsolódó Cikkek