2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Extra

Két férfit is hitegetett a gyilkos nő

Életfogytiglani börtönre ítélték a napokban Írországban azt a lengyel pincérnőt, aki szándékosan a tengerbe hajtott autójával, hogy megölje magyar munkatársát. Marta Herda azt mondta, nem bírta már, hogy Orsós Csaba a szerelmével üldözte. Az áldozat testvére, Zoltán egyedül a Lokálnak mesélt a borzasztó részletekről.

ír_gyilkosság_marta– Még mindig nagyon nehéz erre visszagondolni – kezdte a Lokálnak Sandró Zoltán. – Nekem kellett azonosítanom a testvérem holttestét, azóta valami eltört bennem. Akkor én is kint dolgoztam Írországban, de amikor Csabi meghalt, rögtön hazajöttem. Nem bírtam ott lenni nélküle – tette hozzá Zoltán, aki 2011-ben utazott Írországba, hogy ugyanabban a hotelben helyezkedjen el, ahol Csaba és Marta is dolgozott.
– Szerettünk volna egy kis pénzt keresni, felépíteni az életünket. Csabi már korábban ott volt, Martával ugyanazon a napon kezdtünk. Hamar feltűnt, hogy Csaba halálosan szerelmes a lányba. Az elején még biztattam is, de később láttam, hogy Marta csak játszik vele. Nem viszonozta az érzéseit, de azért mindig mondott neki biztató szavakat. Egyik alkalommal például egy esküvőn szolgáltunk fel, Marta pedig azt mondta neki, hogy egyszer majd ők is olyanok lesznek, mint a menyasszony és a vőlegény. Csabi azt hitte, lehet közös jövőjük – mesélte Zoltán.
– Az egész még bonyolultabb lett, amikor feltűnt egy másik magyar srác, Viktor, aki szintén csapta a szelet a lánynak. Martának persze nagyon tetszett, hogy két férfi is udvarol neki, de valójában Viktorral szeretett volna kapcsolatot. Ettől függetlenül Csabit is sokszor hívogatta, a testvérem pedig azonnal ugrott, ha a lány vele akart találkozni. Így volt ez a tragikus napon is. A hívásinfó alapján Marta hajnali öt körül háromszor hívta fel a testvéremet. Talán ő maga sem tudta, mit is akar igazán…, az viszont tény, hogy miután találkoztak, az autójával egyszerűen belehajtott a tengerbe, holott jól tudta, hogy Csabi nem tud úszni. Marta nem volt bekötve és az ablak is le volt húzva, a bakancsát lecserélte sportcipőre, valószínűleg azért, hogy könnyebben kiúszhasson. Amikor kijutott a partra, még azt ordította, hogy megerőszakolták, de a mentőben mindezt már tagadta, gondolom azért, mert egy esetleges vizsgálat azonnal lebuktatta volna. A kórházban végül az egyik nővérnek mindent bevallott, azt mondta, tudta, hogy Csabi nem tud úszni. Az ítélethirdetésnél ott akartam lenni, ezért újra kiutaztam Írországba. Szerettem volna belenézni a szemébe, a tárgyalás első napján szomorúságot láttam rajta, aztán csak ürességet, mintha észre se vett volna, de én sosem fogom elfelejteni az arcát! – tette hozzá.
A 29 éves Marta Herda azt mondta, azért hajtott a tengerbe, mert a 31 éves Csaba két éven át erőszakosan üldözte a szerelmével és nem bírta tovább. A boncolás egyébként megállapította, hogy Csaba halálát nem a balesetben szerzett sérülések, hanem a fulladás okozta.
ír_gyilkosság_orsós_csaba

Orsós Csaba


ír_gyilkosság1

Kapcsolódó Cikkek

 • Eljegyezték Katy Perryt

  Eljegyezték Katy Perryt

  Katy Perry és Orlando Bloom sokáig éltek se veled, se nélküled kapcsolatban, többször is szakítottak, mostanra viszont rájöttek, hogy együtt képzelik el a jövőjüket.

 • Abbie, a fekete démon

  Abbie, a fekete démon

  Abbie Holborn a Gordie Shore nevű amerikai valóságshowból vált ismerté, és rövid idő alatt nagyon sok rajongóra tett szert.

 • Curtis – hosszú még az út a rehab után

  Curtis – hosszú még az út a rehab után

  Curtis a hévégén jött ki az elvonóról, ahol több mint öt hetet töltött. Habár úgy érzi sikerült végleg leszámolnia drogproblémáival, a szakértő szerint még nem mondható gyógyultnak a rapper.

 • Oláh Gergő A Dalról: A jóisten akarta így

  Oláh Gergő A Dalról: A jóisten akarta így

  Plágium miatt kizárták A Dal szombati döntőjéből Petruskát és Help me out of here című dalát. Helyére Oláh Gergő lépett, aki úgy véli, hogy nem véletlen alakult így, biztos benne, hogy a Jóisten írta ezt a forgatókönyvet.