EUR: 310,27 Ft
CHF: 258,75 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Egyéb VIII.kerület

Kétmilliárdból fejleszthetik az Orczy-negyedet

Józsefváros önkormányzata kétmilliárd forintra pályázik az Orczy-negyed hosszú távú fejlesztése érdekében. A képviselő-testület által augusztus 25-én elfogadott pályázat társadalmi, foglalkoztatási, bűnmegelőzési és lakhatási problémák megoldására koncentráló fejlesztési programokat tartalmaz.

Orczy

Sikeres pályázat esetén az egész Orczy-negyed megújulhat

„A leromlott településrészeken élő alacsony státuszú lakosság életkörülményeinek javítása, társadalmi és fizikai rehabilitációja Budapesten” című pályázatra jelentkezik Józsefváros önkormányzata, melyen kétmilliárd forintos támogatást szeretne elnyerni a Dankó utca, Magdolna utca, Dobozi utca, Baross utca, Kálvária tér, Diószegi utca, Dugonics utca, Illés utca, Kálvária tér által határolt terület fejlesztésének finanszírozására.


Dr. Sára Botond, Alpolgármester, köztérmegújítási nívódíj

Dr. Sára Botond

„A Magdolna Negyed Program folytatásaként a Kálvária tér környékéről indul a rehabilitáció” – mondta el Sára Botond alpolgármester, aki hangsúlyozta, hogy a területet úgy választották ki, hogy az kapcsolódjon a már korábban elvégzett vagy folyamatban lévő fejlesztésekhez, ezért érinti például a Magdolna-negyed néhány tömbjét is.

„Egy komplex városrehabilitációt szeretnénk végrehajtani, ezért a jövőben további forrásokat is próbálunk találni a fejlesztésekre. Ennek az első ütemnek a gyakorlati előkészítése nyár elején indult el. Három témára fókuszáltunk, ezek a lakhatás, a közbiztonság és a foglalkoztatás. Az egyes programelemeket a helyi lakosság bevonásával, a negyedben működő intézményekkel és társadalmi szervezetekkel közösen terveztük meg” – mondta Sára Botond.

A pályázat lényege, hogy a leszakadó vagy leszakadással veszélyeztetett városrészekben átfogóan kezeljék a társadalmi – fizikai-gazdasági – problémákat és segítsék az ott élők társadalmi integrációját. A programban ezért nagy hangsúlyt kaptak a szociális városrehabilitációs elemek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.

 • Hétvégén is marad a jó idő

  Hétvégén is marad a jó idő

  Helyenként eső, zápor, esetleg zivatar is lehet, de emellett sok lesz a napsütés, napközben többfelé 20-25 fokos maximumok várhatók – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből, melyet csütörtökön juttatott el az MTI-nek.