EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Egyéb VIII.kerület

Kétmilliárdból fejleszthetik az Orczy-negyedet

Józsefváros önkormányzata kétmilliárd forintra pályázik az Orczy-negyed hosszú távú fejlesztése érdekében. A képviselő-testület által augusztus 25-én elfogadott pályázat társadalmi, foglalkoztatási, bűnmegelőzési és lakhatási problémák megoldására koncentráló fejlesztési programokat tartalmaz.

Orczy

Sikeres pályázat esetén az egész Orczy-negyed megújulhat

„A leromlott településrészeken élő alacsony státuszú lakosság életkörülményeinek javítása, társadalmi és fizikai rehabilitációja Budapesten” című pályázatra jelentkezik Józsefváros önkormányzata, melyen kétmilliárd forintos támogatást szeretne elnyerni a Dankó utca, Magdolna utca, Dobozi utca, Baross utca, Kálvária tér, Diószegi utca, Dugonics utca, Illés utca, Kálvária tér által határolt terület fejlesztésének finanszírozására.


Dr. Sára Botond, Alpolgármester, köztérmegújítási nívódíj

Dr. Sára Botond

„A Magdolna Negyed Program folytatásaként a Kálvária tér környékéről indul a rehabilitáció” – mondta el Sára Botond alpolgármester, aki hangsúlyozta, hogy a területet úgy választották ki, hogy az kapcsolódjon a már korábban elvégzett vagy folyamatban lévő fejlesztésekhez, ezért érinti például a Magdolna-negyed néhány tömbjét is.

„Egy komplex városrehabilitációt szeretnénk végrehajtani, ezért a jövőben további forrásokat is próbálunk találni a fejlesztésekre. Ennek az első ütemnek a gyakorlati előkészítése nyár elején indult el. Három témára fókuszáltunk, ezek a lakhatás, a közbiztonság és a foglalkoztatás. Az egyes programelemeket a helyi lakosság bevonásával, a negyedben működő intézményekkel és társadalmi szervezetekkel közösen terveztük meg” – mondta Sára Botond.

A pályázat lényege, hogy a leszakadó vagy leszakadással veszélyeztetett városrészekben átfogóan kezeljék a társadalmi – fizikai-gazdasági – problémákat és segítsék az ott élők társadalmi integrációját. A programban ezért nagy hangsúlyt kaptak a szociális városrehabilitációs elemek.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Meghalt Kulcsár Győző, a nemzet sportolója

  Szerda este hetvenhét éves korában elhunyt Kulcsár Győző négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző. Csapatban háromszoros világbajnok, továbbá két világbajnoki ezüst- és négy bronzérem tulajdonosa, valamint többszörös országos bajnok.

 • Egy elfelejtett hadjárat története

  Egy elfelejtett hadjárat története

  1968. augusztus 20-áról 21-ére virradó éjszaka a Varsói szerződés négy tagállama – Szovjetunió, Lengyelország, Bulgária és Magyarország – megszállta a szintén szövetséges Csehszlovákia területét.

 • Fesztivál fesztivál hátán

  Fesztivál fesztivál hátán

  Javában dübörög a Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, de a muzsika kedvelői sem unatkoznak ebben az időszakban. Múlt hétvégén zajlott az Utcazenei Fesztivál, ahol élő zenés programokkal várták az érdeklődőket, és ahol többek között a Vahúr csodát lát együttes szórakoztatta a közönséget.