EUR: 330,32 Ft
CHF: 300,43 Ft
2019. október 18., péntek
Lukács

Sport

Szép volt! Kiss Norbert ötödik a zárófutamon a Hungaroringen

Update:

A címvédő Kiss Norbert, a Tankpool24-Mercedes magyar versenyzője harmadik lett a kamion Európa-bajnokság magyarországi állomásának negyedik futamán vasárnap a Hungaroringen, miután a verseny után az első két helyen célba ért pilótát megbüntették.


+++

A címvédő Kiss Norbert, a Tankpool24-Mercedes magyar versenyzője ötödikként zárt a kamion Európa-bajnokság magyarországi állomásának negyedik futamán vasárnap a Hungaroringen.


A 31 éves szombathelyi pilóta – a hétvégén előbb két második és egy harmadik helyet szerezve – a hetedik helyről vágott neki a záróviadalnak. A rajtnál egy helyet visszaesett, de a második körre megelőzte Sascha Lenzet, a német pilóta azonban nem hagyta magát, s össze is ért a két kamion. Az ötödik körben Kiss egy koccanásnak köszönhetően a hatodik pozícióba lépett előre, ezután pedig nagy csatát vívott a francia Anthony Janiec-kel, majd a cseh Jiri Formannal az ötödik helyért, végül az utolsó körben utóbbit maga mögé utasítva szerezte meg a pozíciót.

“Úgy érzem, jól mentem, a kulcs az volt, hogy Janiec megelőzött, mert beragadtam mögé, és éreztem, hogy nem is tudom őt lehagyni” – értékelt Kiss a futam után. Hozzátette, kihozta a maximumot a záró viadalból.

Mogyoród, 2016. augusztus 28. A későbbi második helyezett Kiss Norbert a Kamion Európa-bajnokság magyar versenyhétvégéjének harmadik futama előtt a mogyoródi Hungaroringen 2016. augusztus 28-án. MTI Fotó: Marjai János

Kiss Norbert /Fotó: Marjai János

A futamot a német Gerd Körber nyerte Ryan Smith, a magyar Oxxo Energy Truck Race Team brit versenyzője előtt.

Kiss a mogyoródi hétvégén 44 pontot gyűjtött, így 142 pontjával feljött a harmadik helyre az Eb-pontversenyben, amelyet a német Jochen Hahn 246 ponttal vezet.

“Nagyon sok pontot szereztem ezen a hétvégén, ami rendkívül fontos az összetett harmadik hely megszerzése miatt. Ez a csapat számára is jelentős, mert ez még csak az első közös évünk, és abban biztos vagyok, hogy ennél csak jobb lesz” – hangsúlyozta a magyar pilóta.

A szervezők tájékoztatása szerint szombaton 11 ezer, míg vasárnap 21 ezer, összesen pedig 32 ezer néző látogatott ki a hétvégén a Hungaroringre.

Végeredmény, 4. futam (11 kör, 48,191 km):

——————————————

1. Gerhard Körber (német, Iveco)

2. Ryan Smith (brit, Oxxo Energy Truck Race Team) 0.537 másodperc hátrány

3. Adam Lacko (cseh, Freightliner) 2.891 mp h.

…5. Kiss Norbert (Tankpool24-Mercedes) 14.317 mp h.

a hétvégi futamok dobogósai:

vasárnap:

3. futam:

1. Jochen Hahn (német, MAN)

2. KISS 0.666 másodperc hátrány

3. Lacko 2.733 mp h.

szombat:

2. futam:

1. Stephanie Halm (német, MAN)

2. Anthony Janiec (francia, MAN) 16.784 mp h.

3. KISS 16.860 mp h.

1. futam:

1. Hahn

2. KISS 2.219 mp h.

3. Smith 3.255 mp h.

Kapcsolódó Cikkek