EUR: 330,92 Ft
CHF: 301,16 Ft
2019. október 18., péntek
Lukács

Sport

Kiütötték Nadalt az olimpián

Az argentin Juan Martin del Potro lesz a címvédő Andy Murray ellenfele a Rio de Janeiró-i olimpia férfi tenisztornájának fináléjában.

A világranglista 141. helyén álló játékos a 2008-as pekingi ötkarikás játékok aranyérmesét, a harmadik helyen kiemelt Rafael Nadalt drámai csatában, szetthátrányról fordítva múlta felül a második szombati elődöntőben.


A végig kiélezett és magas színvonalú mérkőzés harmadik játszmájában 4:4 után Del Potro elvette ellenfele adogatását, így a fináléba kerülésért szerválhatott, de Nadal bravúros megoldásokkal egyenlített. A következő játékban az argentin ismét brékelhetett volna, ám 40-0-s előnye ellenére nem járt sikerrel.

Végül rövidítésre volt szükség, amelyben a 2012-es londoni olimpián bronzérmes Del Potro 3-0-ra és 5-2-re is vezetett, majd 5-4-et követően ászt szervált, így két meccslabdához jutott. A másodikkal – ellenfele hibájának köszönhetően – lezárta a találkozót.

“Mind a ketten nagyon magas színvonalon játszottunk. Mindent beleadtam, így nincs más hátra, mint gratulálnom Del Potrónak a győzelméhez” – mondta a pénteken a párosok versenyében aranyérmet nyert Nadal.

“Nagyon sokat jelent ez a diadal számomra. Olyasmi ez, mint a US Open-győzelem. Sőt, még annál is jobb” – mondta a 27 éves argentin, hozzátéve, nem gondolta volna, hogy bejut a döntőbe, amely felé az út Djokovicon és Nadalon keresztül vezetett. A címvédő Andy Murray elleni vasárnapi fináléval kapcsolatban így nyilatkozott: “Ő az esélyes. Remélhetőleg tudok olyan gyorsan futni, mint ma.”

Eredmények, férfi egyes, elődöntő:

Del Potro (argentin)-Nadal (spanyol, 3.) 5:7, 6:4, 7:6 (7-5)

korábban:

Murray (brit, 2.)-Nisikori (japán, 4.) 6:1, 6:4

Kapcsolódó Cikkek