EUR: 332,13 Ft
CHF: 301,37 Ft
2019. október 14., hétfő
Helén

Egyéb II.kerület XI.kerület XXII.kerület

Kovács András Péternek fontos Buda és az alma mater

KAP tabló1Kovács András Péter 20 éve érettségizett a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban. Annak idején Budafokról villamosozott be a XI. kerületbe, most a II. kerülethez közeli otthonából jár vissza ide diáktalálkozókra és különféle iskolai rendezvényekre, hogy jókedvre derítse a közönséget. A Karinthy-gyűrűs humoristával az alma materben beszélgettünk, ahová úgy jár haza, mint a szülői házba.

– Budafokon laktunk, a nagymamám találta nekem ezt a jó gimnáziumot, és persze a nagyi jól választott. Nagyon szerettem ide járni. Reggelente felpattantam a villamosra, és irány a körtér, azután rohanás a Villányin, hogy el ne késsek – mesélte András, aki 1992 szeptemberétől járt az akkor még József Attila Gimnáziumban az első egyházi beiskolázású ciszterci osztályba.


– A Szent Bernát osztályba jártam. Rengeteg emlék köt ide. Az itt töltött 4 év annyira meghatározó volt az életemben, hogy utána az egyetemen egy jó darabig nem is találtam új közösséget. Nem véletlen, hogy belül ma is tizenhatnak érzem magam, és ma is annak a diákszínpados srácnak a lelkülete él bennem – árulta el Kovács Attila Péter, aki 2001-ben summa cum laude diplomázott az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán, majd 2004-ben ugyanitt elvégezte a doktori programot, jogtörténetet és médiajogot tanított.

– Jogásznak készültem, de ez lett belőlem. Mégpedig azért, mert már a gimnáziumban a szünetekben komplett évnyitókat, tanár-diák paródiákat rögtönöztem. Ott alakult ki az, ami végül a hivatásom lett – számolt be a humorista, a civilben komoly, háromgyermekes édesapa, aki az iskola környékét is úgy megszerette, hogy családjával most is Budán van az otthona.


Ciszterencia a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban, Dékány Árpád Sixtus OCist (zirci főapát) Kovács András Péter (Karinthy-gyűrűs humorista, budai öregdiák) Horváth Soma (Ciszterci Diákszövetség elnöke) Pólya Viktor (Ciszterci Diákszövetség alelnöke, Ciszterencia főszervezője) (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kovács András Péterrel az alma materben beszélgettünk 20 évvel az érettségi után (Fotó: Keresztesi Balázs)

– Szeretünk itt élni, ez egy zöld sziget a városban. A gyerekeim már veszik a lapot, sokat viccelődünk, értik és értékelik a humort. A feleségem pedig egyenesen motivál a munkámban, a legjobb poénjaimat neki köszönhetem.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.