EUR: 312,65 Ft
CHF: 260,89 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Sport

Kozákék összelapátolták a 6. aranyunkat

A várakozásnak megfelelően aranyérmet szerzett a Szabó Gabriella, Kozák Danuta kajak kettes az 500 méteres távon. A magyar páros mindössze 51 ezredmásodperccel előzte meg a második helyezett német egységet.

A Corcovado-hegyen magasodó festői Megváltó Krisztus figyelő tekintetétől kísérve ért célba a favorit magyar páros. Szükség is volt az égi segítségre, hiszen Kozák bélfertőzést kapott, alig aludt valamennyit vasárnap éjjel. Még szerencse, hogy hétfői futamgyőzelmüknek köszönhetően egyből a fináléba jutottak, így Danutának, ha szűkösen is, de elég idő jutott a felépülésre. A német Franziska Weber, Tina Dietze duó azonban nem sokat törődött az esélyekkel, remek rajtot vett és az élre állt. Pünkösdi  királyság volt, féltávnál már a mieink vették át a vezetést. Weberék a hajrában mindent egy lap(át)ra feltéve próbálták lefaragni minimális hátrányukat, de a magyar kettős nem adta fel, és hihetetlen erőfeszítés árán elsőként ért célba.


– Egy pillanatig azt hittem, csak másodikok vagyunk – nyilatkozta a döntő után Kozák Danuta. – Gabi lelke, az ő csapásai juttattak be minket elsőként.

– Hihetetlen erőt adott az egymás iránti bizalom – utalt Szabó Gabi arra, hogy némi szünettől eltekintve szinte gyerekkoruk óta egy hajóban ülnek.


Mindenesetre Gabi most már tényleg megünnepelheti a vasárnapról a döntő utánra elhalasztott 30. születésnapját. S annak ellenére, hogy már második olimpiai bajnoki címét szerezte meg, könnyes szemmel, de boldogan hallgatta a Himnuszt. S még koránt sincs vége az éremtermelésnek, hiszen Kozák egyesben címvédőként állhat rajthoz, és párostársával a négyesben is gyarapíthatja kollekcióját.

Magyar egység egyébként harmadszor győzött ebben a számban nyári játékokon, s ezzel a sikerrel már hat aranyérmünk van Rióban.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Elhunyt Henri Michel

    Elhunyt Henri Michel

    Hetvenéves korában elhunyt Henri Michel, aki szövetségi kapitányként 1986-ban világbajnoki bronzérmes lett a francia labdarúgó-válogatottal, 1984-ben pedig Los Angelesben olimpiát nyert a nemzeti csapattal.

  • Gasquet a Bazilika előtt teniszezett

    Gasquet a Bazilika előtt teniszezett

    Életében nem játszott ilyen szép helyen Richard Gasquet. A budapesti Gazprom Open ATP-tornán szereplő francia teniszező a Szent István Bazilika előtt a versenyt reklámozandó ütögetett a jövő hazai reménységeivel.