EUR: 323,24 Ft
CHF: 286,24 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Sport

Lapátoljatok nekünk aranyakat!

Papírforma szerint tovább folytatódik a magyar olimpiai csapat riói sikertörténete. A hagyományos magyar éremtermelők, a vívók és az úszók után ma a kajak-kenusok is rajthoz állnak. Aranyos reményekkel.

Visszafogott jóslatok szerint is minimum négy-hat érmet – közte két aranyat – lapátolhatnak össze legjobbjaink. Londonban Kozák Danuta volt a nyerő ember, vajon Rióban sikerül megismételnie a korábbi sikert? Hozzáértők szerint talán még eggyel meg is fejelheti, hiszen egyesben és a Szabó Gabriellával alkotott párosban abszolút favorit, és biztos tagja Szabó Gabriella, Csipes Tamara és Fazekas-Zur Krisztina mellett a szintén aranyesélyes K4 500 méteres kvartettnek.


– Örülnék, ha öt érmet elhoznánk, és abban lenne egynél több arany – nyilatkozott mértéktartóan a hírügynökségnek Storcz Botond szövetségi kapitány. – Szerintem ez van a legközelebb a valósághoz.

A háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasa (K1, 200 m) idén szerényebb célokat tűzött ki maga elé, már azzal is elégedett lenne, ha felállhatna  a dobogóra. Sporttörténeti eseményre is sor kerülhet: Csipes Tamara édesapja, az 1988-ban Szöulban a kajak négyessel aranyat szerzett Csipes Ferenc után ő is felérhet a csúcsra a négyessel. Eddig a kalapácsvető Németh Imre (1948) gerelyhajító fia, Miklós (1976), a vízilabdázó Homonnai Márton (1936) leánya, Szőke Kató úszásban (1952) és a vízilabdázó Szívós István (1952, 1956) szintén pólós fia is aranyérmes lett a játékokon.


A férfi kajakosok szereplése során kiderül, mennyire viselték meg a szakágat a közelmúlt botrányai…

Moszkva, 2016. június 26. Kozák Danuta (b) és Szabó Gabriella a moszkvai kajak-kenu Európa-bajnokság női kajak kettesének 500 méteres döntőjében 2016. június 26-án. (MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)

Moszkva, 2016. június 26.
Kozák Danuta (b) és Szabó Gabriella a moszkvai kajak-kenu Európa-bajnokság női kajak kettesének 500 méteres döntőjében 2016. június 26-án. (MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)

 

 A riói nyári olimpia magyar érmesei vasárnap este:

 

ARANY:

——

Szász Emese, vívás (párbajtőr, egyéni)

Hosszú Katinka, úszás (400 m vegyes)

Hosszú Katinka, úszás (100 m hát)

Hosszú Katinka, úszás (200 m vegyes)

Szilágyi Áron, vívás (kard, egyéni)

EZÜST:

——

Imre Géza, vívás (párbajtőr, egyéni)

Hosszú Katinka, úszás (200 m hát)

Cseh László, úszás (100 m pillangó)

BRONZ:

——

Kenderesi Tamás, úszás (200 m pillangó)

Kapás Boglárka, úszás (800 m gyors)

Márton Anita, atlétika (súlylökés)

férfi párbajtőrcsapat, vívás (Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter)

Kapcsolódó Cikkek

 • Ronaldo nélkül is életveszélyes a Real

  Ronaldo nélkül is életveszélyes a Real

  Sima meccsen 3-0-re legyőzte a Real Madrid az AS Roma csapatát a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A spanyol csapat 200- óta először lépett pályára a sorozatban Cristiano Ronaldo nélkül és a hiánya egyáltalán nem volt érzékelhető.

 • Dzsudzsák marad a napfényes Arábiában

  Dzsudzsák marad a napfényes Arábiában

  Dzsudzsák Balázs marad az Egyesült Arab Emírségekben, a magyar válogatott korábbi csapatkapitánya szerdán aláírt az élvonalbeli újonc al-Ittihad Kalbához, miután az al-Vahdával nem hosszabbította meg szerződését.

 • Lebontják a téli olimpia létesítményeit

  Lebontják a téli olimpia létesítményeit

  Egyre valószínűbb, hogy lebontják a phjongcshangi téli olimpia helyszíneinek nagy részét, mivel túl költséges a fenntartásuk. Hét hónappal az ötkarikás játékok befejezése után a létesítmények – sípályák, stadionok, csarnokok – többnyire üresen állnak, vagy már erősen leromlott állapotban vannak, és bár az olimpiát megelőzően számos tanulmány készült arról, hogy ezeket hogyan lehet majd hasznosítani, ebből egyelőre szinte semmi nem valósult meg.