2019. október 15., kedd
Teréz

Sport

Lapátoljatok nekünk aranyakat!

Papírforma szerint tovább folytatódik a magyar olimpiai csapat riói sikertörténete. A hagyományos magyar éremtermelők, a vívók és az úszók után ma a kajak-kenusok is rajthoz állnak. Aranyos reményekkel.

Visszafogott jóslatok szerint is minimum négy-hat érmet – közte két aranyat – lapátolhatnak össze legjobbjaink. Londonban Kozák Danuta volt a nyerő ember, vajon Rióban sikerül megismételnie a korábbi sikert? Hozzáértők szerint talán még eggyel meg is fejelheti, hiszen egyesben és a Szabó Gabriellával alkotott párosban abszolút favorit, és biztos tagja Szabó Gabriella, Csipes Tamara és Fazekas-Zur Krisztina mellett a szintén aranyesélyes K4 500 méteres kvartettnek.


– Örülnék, ha öt érmet elhoznánk, és abban lenne egynél több arany – nyilatkozott mértéktartóan a hírügynökségnek Storcz Botond szövetségi kapitány. – Szerintem ez van a legközelebb a valósághoz.

A háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasa (K1, 200 m) idén szerényebb célokat tűzött ki maga elé, már azzal is elégedett lenne, ha felállhatna  a dobogóra. Sporttörténeti eseményre is sor kerülhet: Csipes Tamara édesapja, az 1988-ban Szöulban a kajak négyessel aranyat szerzett Csipes Ferenc után ő is felérhet a csúcsra a négyessel. Eddig a kalapácsvető Németh Imre (1948) gerelyhajító fia, Miklós (1976), a vízilabdázó Homonnai Márton (1936) leánya, Szőke Kató úszásban (1952) és a vízilabdázó Szívós István (1952, 1956) szintén pólós fia is aranyérmes lett a játékokon.


A férfi kajakosok szereplése során kiderül, mennyire viselték meg a szakágat a közelmúlt botrányai…

Moszkva, 2016. június 26. Kozák Danuta (b) és Szabó Gabriella a moszkvai kajak-kenu Európa-bajnokság női kajak kettesének 500 méteres döntőjében 2016. június 26-án. (MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)

Moszkva, 2016. június 26.
Kozák Danuta (b) és Szabó Gabriella a moszkvai kajak-kenu Európa-bajnokság női kajak kettesének 500 méteres döntőjében 2016. június 26-án. (MTI/EPA/Szergej Ilnyickij)

 

 A riói nyári olimpia magyar érmesei vasárnap este:

 

ARANY:

——

Szász Emese, vívás (párbajtőr, egyéni)

Hosszú Katinka, úszás (400 m vegyes)

Hosszú Katinka, úszás (100 m hát)

Hosszú Katinka, úszás (200 m vegyes)

Szilágyi Áron, vívás (kard, egyéni)

EZÜST:

——

Imre Géza, vívás (párbajtőr, egyéni)

Hosszú Katinka, úszás (200 m hát)

Cseh László, úszás (100 m pillangó)

BRONZ:

——

Kenderesi Tamás, úszás (200 m pillangó)

Kapás Boglárka, úszás (800 m gyors)

Márton Anita, atlétika (súlylökés)

férfi párbajtőrcsapat, vívás (Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter)

Kapcsolódó Cikkek

 • Uszodai kirakós

  Uszodai kirakós

  Hatalmas népszerűségnek örvend a Tetris Challange Magyarországon,, amelyhez most Hosszú Katinka is csatlakozott egy fantasztikus fotóval, amelyet közösségi oldalára töltött fel.

 • Katinka 300. vk-győzelmére hajt

  Katinka 300. vk-győzelmére hajt

  Hosszú Katinka verhetetlen 200 méter vegyesen. Az úszók berlini világkupa-versenye berlini állomásának zárónapján is győzött, sorozatban ez volt a 66.

 • Rossi: Wales ellen más játék kell

  Rossi: Wales ellen más játék kell

  A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte vasárnap a vendég azeri csapatot a Groupama Arénában rendezett Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, így csoportjában feljött a második helyre és életben tartotta kijutási reményeit.