EUR: 310,41 Ft
CHF: 259,14 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Aktuális II.kerület V.kerület

Lecsupaszították a Margit híd koronáit – Fotó!

Margit híd - koronaMindenkinek megvan a maga keresztje. Néhányunknak egyenesen a Margit-hídról, bár nagy pénzt nem tennék rá, hogy épségben, egészségben, azaz egy darabban sikerült leoperálni a híd északi felét díszítő kőkoronákról a keresztet. Józan ésszel nehezen felfogható, kinek a szemét, kényes ízlését bántották.

Talán a kereszt ferde mivolta hozta ki a sodrából a feszegetőket, és végső megoldásként vésőhöz, kalapácshoz, vagy inkább egy jól irányzott rúgáshoz „nyúltak”. Az sem elképzelhetetlen, hogy szuvenírgyűjtők akartak emléket szerezni, de mi a fenét lehet csinálni egy darabokra törött, csonka kereszttel?


Mindenesetre a lecsupaszított koronák tetején most hegyes karóként vascsonk meredez az égre a pusztítók nagyobb dicsőségére. Aligha hozzák helyre egyhamar, a csonkok látványa pedig újabb és újabb rombolásra ösztönöz. Mindenesetre már az is csodaszámba megy, hogy a híd 2011-ben befejezett felújítása óta csak óvatosan, módjával kísérletezgettek az utca alkalmi, festékszórós művészei. Bár lehet, hogy a pusztítás után ők is ihletet kapnak és istenigazából felavatják a Margit hidat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Gál Kinga: Az uniós szakpolitikák nem mehetnek a kulturális sokszínűség rovására

  Gál Kinga: Az uniós szakpolitikák nem mehetnek a kulturális sokszínűség rovására

  Az Európai Uniónak a kulturális sokszínűséget kellene védenie, az uniós szakpolitikák nem mehetnek annak rovására, és nem rombolhatják ott, ahol a nemzeti kisebbségi közösségek többséget alkotnak – hangsúlyozta Gál Kinga fideszes EP-képviselő Strasbourgban, az Európai Parlament Kisebbségi Munkacsoportjának ülését követően az MTI-hez eljuttatott közleményében csütörtökön.

 • Megdőltek a hajnali melegrekordok

  Megdőltek a hajnali melegrekordok

  Csütörtökre virradóra megdőlt a fővárosi és az országos hajnali melegrekord, a leghidegebb órában sem csökkent 16 fok alá a hőmérséklet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

 • Varga Mihály: Új szintre lép a V4-ek közötti ipari együttműködés

  Varga Mihály: Új szintre lép a V4-ek közötti ipari együttműködés

  A globális versenyben Európának új iparpolitikára van szüksége, amely erősíti az innovációs kapacitásokat, előmozdítja az új technológiák gyorsabb bevezetését, és ösztönzi a vállalkozói szellemet, biztosítva ezzel azt, hogy a V4-régió továbbra is az Európai Unió (EU) növekedési motorja maradjon – mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten, a V4-országok együttműködési szándéknyilatkozatának aláírása alkalmából.

 • Hatályon kívül helyezték Budaházy ítéletét

  Hatályon kívül helyezték Budaházy ítéletét

  Hatályon kívül helyezte az elsőfokú ítéletet és új eljárásra utasított a terrorcselekménnyel és más bűncselekményekkel vádolt Budaházy György és társai ügyében másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön.