EUR: 323,94 Ft
CHF: 287,64 Ft
2018. szeptember 22., szombat
Móric

Aktuális II.kerület V.kerület

Lecsupaszították a Margit híd koronáit – Fotó!

Margit híd - koronaMindenkinek megvan a maga keresztje. Néhányunknak egyenesen a Margit-hídról, bár nagy pénzt nem tennék rá, hogy épségben, egészségben, azaz egy darabban sikerült leoperálni a híd északi felét díszítő kőkoronákról a keresztet. Józan ésszel nehezen felfogható, kinek a szemét, kényes ízlését bántották.

Talán a kereszt ferde mivolta hozta ki a sodrából a feszegetőket, és végső megoldásként vésőhöz, kalapácshoz, vagy inkább egy jól irányzott rúgáshoz „nyúltak”. Az sem elképzelhetetlen, hogy szuvenírgyűjtők akartak emléket szerezni, de mi a fenét lehet csinálni egy darabokra törött, csonka kereszttel?


Mindenesetre a lecsupaszított koronák tetején most hegyes karóként vascsonk meredez az égre a pusztítók nagyobb dicsőségére. Aligha hozzák helyre egyhamar, a csonkok látványa pedig újabb és újabb rombolásra ösztönöz. Mindenesetre már az is csodaszámba megy, hogy a híd 2011-ben befejezett felújítása óta csak óvatosan, módjával kísérletezgettek az utca alkalmi, festékszórós művészei. Bár lehet, hogy a pusztítás után ők is ihletet kapnak és istenigazából felavatják a Margit hidat.

Kapcsolódó Cikkek