EUR: 310,24 Ft
CHF: 258,66 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Külföld

Lelőttek egy rendőrt, a tettes szökésben van

Lelőttek egy rendőrt az amerikai Georgia állam egyik kisvárosában helyi idő szerint szombat este, a feltételezett tettes szökésben van – közölték a helyi hatóságok.

Az eset a Macon várostól csaknem száz kilométerrel délkeletre lévő Eastmanben történt. A 31 éves rendőrt egy 24 éves gyanús férfi miatt vezényelték a város egyik pontjára. Amikor meglátta az illetőt, megállt és kiszállt a járőrautóból. Ekkor a fiatalember rálőtt, majd elmenekült. A rendőr azonnal meghalt. A feltételezett tettest keresik.


Néhány órával később, vasárnap hajnalban két 15 éves fiú tűzharcot vívott rendőrökkel Georgia fővárosának, Atlantának az egyik elővárosában, Mariettában, majd elfogták őket. Ebben az esetben három rendőrt szállt ki egy helyszínre, ahol állítólag autókat törtek fel többen. A rendőrök éppen közeledtek egy gépkocsi felé, amikor a benne ülő két kamasz közül az egyik elkezdett lőni a rendőrökre, és egyiküket lábon találta. A rendőrök visszalőttek, és megsebesítették az egyik gyanúsítottat, majd mindkettőt letartóztatták. Sem a sebesült rendőr, sem a sebesült gyanúsított állapota nem életveszélyes – közölte a helyi rendőrség.

Tim Smith amerikai rendőr, akit egy férfi lelőtt Georgia állam egyik kisvárosában, Eastmanben A feltételezett tettes szökésben van. A 31 éves rendőrt a 24 éves gyanús férfi miatt vezényelték a város egyik pontjára - Fotó: MTI

Tim Smith amerikai rendőr, akit egy férfi lelőtt Georgia állam egyik kisvárosában, Eastmanben A feltételezett tettes szökésben van. A 31 éves rendőrt a 24 éves gyanús férfi miatt vezényelték a város egyik pontjára – Fotó: MTI

Wisconsin állam legnagyobb városában, Milwaukeeban szombaton rendőrök – üldözés után – agyonlőttek egy 23 éves, fekete bőrű fegyveres férfit. A férfit útellenőrzés során állították meg; kiszállt az autóból, futásnak eredt, de elővette a kézifegyverét, és többszöri felszólításra sem állt meg. Később kiderült: a fegyvere töltve volt és kibiztosította. Az eset hatására tiltakozók százai lepték el Milwaukee utcáit, kaotikus helyzet alakult ki, és a tüntetés vandalizmusba fordult. A wisconsini kormányzó, Scott Walker elrendelte a Nemzeti Gárda bevetését a városban.


Kapcsolódó Cikkek

 • Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

  Így szólítják Kim Dzsong Un feleségét

  A hivatalos észak-koreai média újabban “tisztelt first ladynek” szólítja Kim Dzsong Un észak-koreai vezető feleségét, Zsi Szol Dzut, megfigyelők pedig arra hívják fel a figyelmet, hogy ez cím több mint negyven éve nem volt használatban az országban – írta csütörtökön a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.

 • Még több migránst erőltetne Brüsszel Európára

  Még több migránst erőltetne Brüsszel Európára

  Németország szolidaritásának köszönhetően a várakozásokat meghaladó számban érkezhetnek afrikai és közel-keleti menekültek az Európai Unióba (EU) az Európai Bizottság áttelepítési programja révén – mondta a brüsszeli bizottság migrációs ügyekért felelős tagja egy csütörtöki német lapinterjúban.

 • Soros fia és párja is Budapestre jönnek

  Soros fia és párja is Budapestre jönnek

  Soros György képtelen belenyugodni a választási vereségbe, nem adja fel a migránsok betelepítésének tervét. A hét elején Brüsszelbe ment, hogy ismét onnan támadja Magyarországot.