EUR: 310,41 Ft
CHF: 259,14 Ft
2018. április 19., csütörtök
Emma

Extra

Magyar bandától esett hasra Red Hot Chili Peppers

Egy magyar zenekarra figyelt fel a Red Hot Chili Peppers! A világsztárok meghallották a The Qualitons zenéjét a budapesti szállodai szobájukból, és nemcsak ellátogattak a koncertjükre, de cédét is kértek tőlük. A csapat dobos-gitárosa, G. Szabó Hunor mesélt a Lokálnak a nem mindennapi találkozásról.

A Red Hot Chili Peppers négy tagja, Anthony Kiedis, Flea, Josh Klinghoffer és Chad Smith kinézett a budapesti hotelszobájuk ablakán, és annyira megtetszett nekik a zene, amit hallottak, hogy azonnal ellátogattak a közelben játszó The Qualitons zenekar koncertjére. Még cédét is kértek tőlük. Ez nem álom, hanem valóság, ugyanis pontosan ez történt tegnapelőtt éjszaka a magyar zenekarral. Csoda, hogy ők maguk is alig akarják elhinni?


the qualitons_facebook

A Red Hot Chili Peppers tagjai nagy feltűnést keltettek

– Fél tizenegy körül lett vége a koncertünknek. Ahogy lejöttünk a színpadról, azonnal szólt az egyik ismerős, hogy ott van Flea, a Red Hot Chili Peppers basszusgitárosa. Persze nem akartam elhinni, mondtam, hogy ne viccelődjön már velem, késő van, fáradt is vagyok. Aztán persze láttam, hogy igaza van, majd jött a gitárosunk felesége, mert a frontember, Anthony Kiedis is ott volt, és szeretett volna egy cédét tőlünk. Azonnal adtunk neki, és feltettem azt a kérdést, ami először eszembe jutott: „Mit csinálsz te itt?” Elmondta, hogy itt laknak az egyik hotelban, és hallották az élőzenét, ami nagyon tetszett nekik – mesélte Hunor.

A Red Hot Chili Peppers húsz év után két koncertet is ad – csütörtökön és pénteken – Budapesten, de már napokkal korábban Magyarországra látogatott. Adódik persze a kérdés: vajon a The Qualitons tagjai ellátogatnak-e a Red Hot Chili Peppers koncertjére?


– Hívtak minket a backstage-be, persze nem tudom, mennyire gondolták komolyan. A zenekarral még erről sem tudtunk igazán beszélni. Minden olyan hirtelen jött, és nagyon furcsa számunkra, hogy bár a The Qualitons lassan tízéves, de még soha nem voltak ránk ennyien kíváncsiak, mint most. Ráadásul ez egy szerelemzenekar, nem vagyunk igazán aktív banda, néha-néha játszunk egyet, és ez valószínűleg a későbbiekben is így lesz! – tette hozzá Hunor. A Qualitons 2008 tavaszán alakult magyar pszichedelikus soul-beat zenekar. A ’60-as, ’70-es évek hangzásvilágára épített, korhű hangszerekkel és hangszereléssel előadott zenéjük egyedülálló Magyarországon, de játszottak már Németországban és Spanyolországban is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Peller Károly: Apa azt akarta, hogy hentes legyek

    Peller Károly: Apa azt akarta, hogy hentes legyek

    Peller Károly az Operett színház fiatal tehetsége eddig nem nagyon mesélt gyermekkoráról, de a Lokállal kivételt tett. A színész őszintén beszélt apjáról füződő különleges, olykor rideg kapcsolatáról: édesapja nem támogatta fiát a pályán, szerette volna ha ő is hentesként keresné a kenyerét.