EUR: 323,50 Ft
CHF: 285,02 Ft
2018. szeptember 25., kedd
Eufrozina, Kende

Extra

Magyar bandától esett hasra Red Hot Chili Peppers

Egy magyar zenekarra figyelt fel a Red Hot Chili Peppers! A világsztárok meghallották a The Qualitons zenéjét a budapesti szállodai szobájukból, és nemcsak ellátogattak a koncertjükre, de cédét is kértek tőlük. A csapat dobos-gitárosa, G. Szabó Hunor mesélt a Lokálnak a nem mindennapi találkozásról.

A Red Hot Chili Peppers négy tagja, Anthony Kiedis, Flea, Josh Klinghoffer és Chad Smith kinézett a budapesti hotelszobájuk ablakán, és annyira megtetszett nekik a zene, amit hallottak, hogy azonnal ellátogattak a közelben játszó The Qualitons zenekar koncertjére. Még cédét is kértek tőlük. Ez nem álom, hanem valóság, ugyanis pontosan ez történt tegnapelőtt éjszaka a magyar zenekarral. Csoda, hogy ők maguk is alig akarják elhinni?


the qualitons_facebook

A Red Hot Chili Peppers tagjai nagy feltűnést keltettek

– Fél tizenegy körül lett vége a koncertünknek. Ahogy lejöttünk a színpadról, azonnal szólt az egyik ismerős, hogy ott van Flea, a Red Hot Chili Peppers basszusgitárosa. Persze nem akartam elhinni, mondtam, hogy ne viccelődjön már velem, késő van, fáradt is vagyok. Aztán persze láttam, hogy igaza van, majd jött a gitárosunk felesége, mert a frontember, Anthony Kiedis is ott volt, és szeretett volna egy cédét tőlünk. Azonnal adtunk neki, és feltettem azt a kérdést, ami először eszembe jutott: „Mit csinálsz te itt?” Elmondta, hogy itt laknak az egyik hotelban, és hallották az élőzenét, ami nagyon tetszett nekik – mesélte Hunor.

A Red Hot Chili Peppers húsz év után két koncertet is ad – csütörtökön és pénteken – Budapesten, de már napokkal korábban Magyarországra látogatott. Adódik persze a kérdés: vajon a The Qualitons tagjai ellátogatnak-e a Red Hot Chili Peppers koncertjére?


– Hívtak minket a backstage-be, persze nem tudom, mennyire gondolták komolyan. A zenekarral még erről sem tudtunk igazán beszélni. Minden olyan hirtelen jött, és nagyon furcsa számunkra, hogy bár a The Qualitons lassan tízéves, de még soha nem voltak ránk ennyien kíváncsiak, mint most. Ráadásul ez egy szerelemzenekar, nem vagyunk igazán aktív banda, néha-néha játszunk egyet, és ez valószínűleg a későbbiekben is így lesz! – tette hozzá Hunor. A Qualitons 2008 tavaszán alakult magyar pszichedelikus soul-beat zenekar. A ’60-as, ’70-es évek hangzásvilágára épített, korhű hangszerekkel és hangszereléssel előadott zenéjük egyedülálló Magyarországon, de játszottak már Németországban és Spanyolországban is.

Kapcsolódó Cikkek

  • Több hónapos kezelés vár Marcellinára

    Több hónapos kezelés vár Marcellinára

    Marcellina életveszélyes balesetet szenvedett, ahol bordái és keze is eltört. Súlyos sérülései miatt koncertejeit is le kellett lemondania és egy hosszú ideig tartó rehabilitáció vár rá.

  • Sztárdömping a TV2-n

    Sztárdömping a TV2-n

    Sztárok, rettegés, sok nevetés – a TV2 csoport tegnap bemutatta, milyen műsorokkal készülnek az őszre.