EUR: 325,32 Ft
CHF: 290,07 Ft
2019. május 26., vasárnap
Evelin, Fülöp

Egyéb I.kerület II.kerület XII.kerület

Maradhat a személyszállítás a Déliben

A Budán élők és dolgozók érdekében a Déli pályaudvar egyes funkcióinak megtartása mellett érvelt májusban Láng Zsolt polgármester. Az itt élők és erre közlekedők most fellélegezhetnek, mert a kormány egyelőre nem tervezi a pályaudvar bezárását.

A nyár elején Láng Zsolt úgy fogalmazott, polgármesterként és fővárosi képviselőként is arra szeretné felhívni a kormány figyelmét, hogy a városrészben és környékén élőknek, illetve az ott dolgozóknak évtizedek óta fontos, metrókapcsolattal rendelkező pályaudvar a Déli, amelyet a II. kerület bármely pontjáról legfeljebb egy átszállással el lehet érni közösségi közlekedéssel 10-20 perc alatt.


Déli pályaudvar (Fotó: Keresztesi Balázs)

Dél-Budáról rengetegen járnak vonattal dolgozni a Déli pályaudvaron keresztül (Fotó: Keresztesi Balázs)

– Támogatjuk azt az elképzelést, hogy a pályaudvar rozsdaterületeiből zöld parkot csináljanak, ugyanakkor azt kérjük: ne szüntessék meg a vasútvonalak kényelmes elérhetőségét, amelyet a Kelenföldi pályaudvar nem tud pótolni – érvelt korábban Láng Zsolt.

– Megmarad a személyszállítás a Déli pályaudvaron – fejtette ki a napokban Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter a Figyelőnek. A tárcavezető a gazdasági kabinet ülésén született döntéseket ismertette, egyúttal közölte, hogy a pályaudvar területéről ugyanakkor elkerülnek a MÁV tevékenységével közvetlenül össze nem függő funkciók, mint például a raktározás.

Déli pályaudvar (Fotó: Keresztesi Balázs)

A raktározás megszűnik, de a személyszállítás marad (Fotó: Keresztesi Balázs)

Ősszel három fontos fővárosi vasútfejlesztési projekt is elindul: a Kelenföldi pályaudvar bővítése, illetve a Keleti és a Nyugati pályaudvar rekonstrukciója. A kelenföldi fejlesztésre a 4-es metróval kapcsolatos kötelezettségvállalás, valamint a tervek szerint a környéken felépülő nagy kórház miatt van szükség.

Kapcsolódó Cikkek