EUR: 323,30 Ft
CHF: 286,26 Ft
2018. szeptember 21., péntek
Máté, Mirella

Sport

Mátraháza után Érden készül a női röplabda válogatott

A múlt heti mátraházi tréningek után ezen a héten már Érden edzőtáborozik a Savaria Kupára és az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő női  röplabda válogatottunk. Jan De Brandt kerete sérülések és betegségek miatt módosításra került, így a munkát megkezdő kerethez újabb játékosok érkeznek majd még Érdre.

ropi_savariaAz első héten, Mátraházán, Darabos Balázs irányításával még elsősorban a fizikai felkészülésen volt a hangsúly, mostanra azonban már többségében a labda játssza a főszerepet a napi két tréningen és már a kötelező orvosi vizsgálaton is túlestek a kerettagok. A csapat a héten és a jövő hét elején, Érden készül, majd csütörtöktől Szombathelyre teszi át a székhelyét, ahol a 37. Savaria tornán Ausztria, Franciaország és Szlovákia nemzeti csapatával mérkőznek meg.


A jelenlegi kerethez a sérüléssel bajlódó Pallag Ágnes, valamint a betegség miatt kezelésre szoruló Szakmáry Gréta csatlakozása várható, amint egészségi állapotuk ezt megengedi. A jövő hétvégi, szombathelyi Savaria Kupán a tervek szerint 12 fős kerettel vesz részt nemzeti csapatunk, majd a folytatásban, a selejtezőre történő felkészülés során Molcsányi Ritára és Tálas Zsuzsannára is számíthat majd a kapitány. A Magyar Röplabda Szövetség számára kiemelten fontos cél, hogy a válogatott sikeresen szerepeljen a kontinensviadal kvalifikációján, de a sportág utóbbi években tapasztalt klubszintű fejlődése indokolttá teszi, hogy a több sorozatban is érdekelt, kiemelkedően tehetséges játékosok terhelése optimálisan legyen meghatározva. Ennek apropóján nem vettek részt a júniusi Európa Liga mérkőzéseken a külföldi klubokban teljesítő válogatott kerettag játékosok, s ezen okból kifolyólag egészül ki a keret a felkészülés közben augusztus folyamán is.

A felkészülés első hetének krónikájához tartozik, hogy egy kirándulás is szerepelt a csapat programjában, amely kissé kalandosan alakult. A csapat a Kékestetőre ment fel, majd a visszaúton a csapat eltévedt, így az eredetileg hat kilométeres túra helyett több mint húszat voltak kénytelen túrázni az Északi-középhegységben. A kaland ugyan elfárasztotta a társaságot, de egyben össze is kovácsolta őket.


Kapcsolódó Cikkek

 • Ronaldo nélkül is életveszélyes a Real

  Ronaldo nélkül is életveszélyes a Real

  Sima meccsen 3-0-re legyőzte a Real Madrid az AS Roma csapatát a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A spanyol csapat 200- óta először lépett pályára a sorozatban Cristiano Ronaldo nélkül és a hiánya egyáltalán nem volt érzékelhető.

 • Dzsudzsák marad a napfényes Arábiában

  Dzsudzsák marad a napfényes Arábiában

  Dzsudzsák Balázs marad az Egyesült Arab Emírségekben, a magyar válogatott korábbi csapatkapitánya szerdán aláírt az élvonalbeli újonc al-Ittihad Kalbához, miután az al-Vahdával nem hosszabbította meg szerződését.

 • Lebontják a téli olimpia létesítményeit

  Lebontják a téli olimpia létesítményeit

  Egyre valószínűbb, hogy lebontják a phjongcshangi téli olimpia helyszíneinek nagy részét, mivel túl költséges a fenntartásuk. Hét hónappal az ötkarikás játékok befejezése után a létesítmények – sípályák, stadionok, csarnokok – többnyire üresen állnak, vagy már erősen leromlott állapotban vannak, és bár az olimpiát megelőzően számos tanulmány készült arról, hogy ezeket hogyan lehet majd hasznosítani, ebből egyelőre szinte semmi nem valósult meg.