EUR: 332,13 Ft
CHF: 301,27 Ft
2019. október 15., kedd
Teréz

Sport

Mátraháza után Érden készül a női röplabda válogatott

A múlt heti mátraházi tréningek után ezen a héten már Érden edzőtáborozik a Savaria Kupára és az Európa-bajnoki selejtezőkre készülő női  röplabda válogatottunk. Jan De Brandt kerete sérülések és betegségek miatt módosításra került, így a munkát megkezdő kerethez újabb játékosok érkeznek majd még Érdre.

ropi_savariaAz első héten, Mátraházán, Darabos Balázs irányításával még elsősorban a fizikai felkészülésen volt a hangsúly, mostanra azonban már többségében a labda játssza a főszerepet a napi két tréningen és már a kötelező orvosi vizsgálaton is túlestek a kerettagok. A csapat a héten és a jövő hét elején, Érden készül, majd csütörtöktől Szombathelyre teszi át a székhelyét, ahol a 37. Savaria tornán Ausztria, Franciaország és Szlovákia nemzeti csapatával mérkőznek meg.


A jelenlegi kerethez a sérüléssel bajlódó Pallag Ágnes, valamint a betegség miatt kezelésre szoruló Szakmáry Gréta csatlakozása várható, amint egészségi állapotuk ezt megengedi. A jövő hétvégi, szombathelyi Savaria Kupán a tervek szerint 12 fős kerettel vesz részt nemzeti csapatunk, majd a folytatásban, a selejtezőre történő felkészülés során Molcsányi Ritára és Tálas Zsuzsannára is számíthat majd a kapitány. A Magyar Röplabda Szövetség számára kiemelten fontos cél, hogy a válogatott sikeresen szerepeljen a kontinensviadal kvalifikációján, de a sportág utóbbi években tapasztalt klubszintű fejlődése indokolttá teszi, hogy a több sorozatban is érdekelt, kiemelkedően tehetséges játékosok terhelése optimálisan legyen meghatározva. Ennek apropóján nem vettek részt a júniusi Európa Liga mérkőzéseken a külföldi klubokban teljesítő válogatott kerettag játékosok, s ezen okból kifolyólag egészül ki a keret a felkészülés közben augusztus folyamán is.

A felkészülés első hetének krónikájához tartozik, hogy egy kirándulás is szerepelt a csapat programjában, amely kissé kalandosan alakult. A csapat a Kékestetőre ment fel, majd a visszaúton a csapat eltévedt, így az eredetileg hat kilométeres túra helyett több mint húszat voltak kénytelen túrázni az Északi-középhegységben. A kaland ugyan elfárasztotta a társaságot, de egyben össze is kovácsolta őket.


Kapcsolódó Cikkek

 • Uszodai kirakós

  Uszodai kirakós

  Hatalmas népszerűségnek örvend a Tetris Challange Magyarországon,, amelyhez most Hosszú Katinka is csatlakozott egy fantasztikus fotóval, amelyet közösségi oldalára töltött fel.

 • Katinka 300. vk-győzelmére hajt

  Katinka 300. vk-győzelmére hajt

  Hosszú Katinka verhetetlen 200 méter vegyesen. Az úszók berlini világkupa-versenye berlini állomásának zárónapján is győzött, sorozatban ez volt a 66.

 • Rossi: Wales ellen más játék kell

  Rossi: Wales ellen más játék kell

  A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte vasárnap a vendég azeri csapatot a Groupama Arénában rendezett Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, így csoportjában feljött a második helyre és életben tartotta kijutási reményeit.